Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Din nou despre suflet (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15021)

osutafaraunu 29.05.2012 20:46:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 448338)
astept sa-mi raspunzi la ce te-am intrebat

Îți răspund pe topicul "Sânul lui Avraam în Scriptură", să nu mai spămuim aici.

iuliu46 29.05.2012 20:46:44

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 448290)
Hristos zice una, adventistii inteleg alta.
Hristos zice: „cel ce crede in Mine, chiar de va muri, viu va fi”.
Adventistii inteleg: „cel ce crede in Mine, dupa ce va muri, mort va fi”.

Nu toti adventistii inteleg asta. Unii nu inteleg nimic.:1:

bluester 29.05.2012 21:04:47

"Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui." ..... "Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică."

De ce spune osanda vesnica si viata vesnica , din moment ce "sufletul moare" ?

osutafaraunu 29.05.2012 21:10:24

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 448347)
"Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui." ..... "Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică."

De ce spune osanda vesnica si viata vesnica , din moment ce "sufletul moare" ?

Pentru că osânda are niște consecințe veșnice: niciunul dintre cei condamnați (osîndiți) nu va mai învia vreodată. De aceea se și numește "moartea a II-a" (Apoc.20,14). Încă o dovadă că moartea I-a există, e reală.

delia31 29.05.2012 21:18:55

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 448319)
Vorbe, vorbe și iar... vorbe. Am cerut un lucru simplu, de ce vă chinuiți să-mi dați răspunsuri complexe și lipsite de conținut (conținutul fiind cuvintele lui Hristos)? V-am dat nu 1, ci 19 texte (și mai sunt...) care spun clar că sufletul moare. Ce o mai tot dăm pe după cireș că o fi... că o păți, că el nu moare? Mai ales că nici Hristos nu spune că sufletul e nemuritor. Nu e nicio contradicție. Singura contradicție e între filosofia dvs. și Scriptură!

V-am spus cuvintele lui Hristos: „Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor”.
Nu se intelege limpede de aici ca asta inseamna „nu va parasesc nici o clipa”?

Din pacate, pentru adventisti nici cuvintele lui Hristos nu-s suficient de biblice.

osutafaraunu 29.05.2012 21:20:51

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 448350)
V-am spus cuvintele lui Hristos: „Eu cu voi sunt pana la sfarsitul veacurilor”.
Nu se intelege limpede de aici ca asta inseamna „nu va parasesc nici o clipa”?

Din pacate, pentru adventisti nici cuvintele lui Hristos nu-s suficient de biblice.

Cuvintele Lui se refereau la cine anume, ori la creștinism (creștinătate) în general? Normal că va fi cu noi până la sfârșitul veacurilor. Chiar și după aceea!:58:

delia31 29.05.2012 21:22:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 448319)
V-am dat nu 1, ci 19 texte (și mai sunt...) care spun clar că sufletul moare.

Domnule 100-1, toate citatele din VT referitoare la starea post-mortem nu au cum sa vorbeasca despre conditia restaurata a firii umane, nu au cum sa surprinda schimbarea ontologica produsa in conditia umana, pentru ca in VT, Hristos inca nu inviase firea umana.

Din momentul in care Hristos a inviat firea umana, conditia ontologica a omului s-a modificat esential pentru ca fiecare ipostas uman e incorporat in firea umana pe care Hristos a inviat-o.

osutafaraunu 29.05.2012 21:24:32

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 448355)

Domnule 100-1, toate citatele din VT referitoare la starea post-mortem nu au cum sa vorbeasca despre conditia restaurata a firii umane, nu au cum sa surprinda schimbarea ontologica produsa in conditia umana, pentru ca in VT, Hristos inca nu inviase firea umana.

Din momentul in care Hristos a inviat firea umana, conditia ontologica a omului s-a modificat esential pentru ca fiecare ipostas uman e incorporat in firea umana pe care Hristos a inviat-o.

Ca și cum Duhul Sfânt nu știa această realitate ontologică... Nu vă faceți probleme, sunt texte și în NT, dar n-am mai apucat să le postez. Între timp topicul a fost închis.

bluester 29.05.2012 21:27:19

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 448349)
Pentru că osânda are niște consecințe veșnice: niciunul dintre cei condamnați (osîndiți) nu va mai învia vreodată. De aceea se și numește "moartea a II-a" (Apoc.20,14). Încă o dovadă că moartea I-a există, e reală.

Cu toate ca, cei osanditi nu vor mai invia vreodata , ei vor continua sa existe => in focul cel vesnic. Si se numeste moartea a2a , pentru ca nefiind in Imparatia Cerurilor - cei osanditi nu sunt in comuniune cu Dumnezeu.

Pe de alta parte, se uita faptul ca suntem creati "dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu" (aici se refera la suflet).
Iar cum Dumnezeu este nelimitat in timp , este si logic ca Dumnezeu a daruit sufletelor oamenilor calitatea de a fi vesnice.

delia31 29.05.2012 21:28:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 448352)
Cuvintele Lui se refereau la cine anume, ori la creștinism (creștinătate) în general? Normal că va fi cu noi până la sfârșitul veacurilor. Chiar și după aceea!:58:

chiar si cu duhurile sfintilor care si-au incheiat viata pamanteasca?

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:31:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.