Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

Mihailc 11.06.2012 17:38:19

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 452038)
Parca Fericitul Augustin spunea "Iubeste pe Dumnezeu, si poti sa faci orice."...

Sper că nu citești și Biblia așa lăutărește cum l-ai reprodus pe Augustin.

Formularea corectă este: ”Iubește și fă ce ți-ai propus”.

Annyta 11.06.2012 17:39:11

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 452040)
Eu as pune invers problema. Cum reuseste Biserica Ortodoxa sa-i tina pe oameni in interiorul ei? Caci daca am avea parte de o spartura, multi ar pleca din ea. Nu e cazul sa-i luam pe cei care nu au participat la slujbele Bisericii, dar s-au numit ortodocsi, ca fiind victimele unor neajunsuri din Biserica.

Biserica Ortodoxa este deplina, nu are lipsuri.

Va respect confesiunea doamna Doriana, dar nu incercati sa sugerati ca Biserica Ortodoxa nu este deplina. Ceea ce faceti dumneavoastra e sa va dati cu parerea. Retineti ca numai cel care traieste in Biserica Ortodoxa are dreptul sa vorbeasca despre ea. Asa ca nu luati de bun ceea ce va spun cei care au trait in afara ei. Nu lipsa de catehizare il face pe om sa caute in alta parte, ci lipsa impartasirii de viata dumnezeiasca prin Sfintele Taine.

Vă mulțumesc pentru această intervenție!

ucenic 11.06.2012 17:46:39

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452039)
Oare de ce omul cum trece la penticostali se crede mare "profet", mare intelept, atotcunoscator si apt pentru evanghelizare? Dintr-o data spune "nu ascultati de preoti, ascultati ce va zic eu, ca stiu mai bine" :) In loc sa se considere invatacel si sa-si aprofundeze credinta, dintr-o data face pe invatatorul pentru altii.

Daca acela care zice multe dar face putine se aseamana cu vecina de la trei care se tine scai de tine: "Vecina, dute la molu` ala de unde am luat io, ca acolo e mai bune. Da` auzi, i-a d-astea de care-ti zic io ca i-am luat si lu` cumnata-mea, si lu` soacra-mea... da auzi vecina., vecina..." si tie iti vine sa te duci, sa nu te mai intorci.

Dar daca in viata aceluia vezi Cuvantul viu, daca el insusi a devenit un alt om, daca in casa lui si intre prieteni, la serviciu sau pe strada el umbla ca unul "schimbat" de Cuvantul pe care il predica, ei bine Ioana, pe acela sa te duci sa-l asculti.

Intr-unul ca acela se implineste ceea ce este scris:

"Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.(Evr.4:12)

ioanna 11.06.2012 17:49:11

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 452045)
Dar daca in viata aceluia vezi Cuvantul viu, daca el insusi a devenit un alt om, daca in casa lui si intre prieteni, la serviciu sau pe strada el umbla ca unul "schimbat" de Cuvantul pe care il predica, ei bine Ioana, pe acela sa te duci sa-l asculti.

Atunci d-voastra faceti prozelitism pe acest forum, nu evanghelizare, caci Cuvantul se marturiseste prin insasi modul de viata, prin el aduci oamenii la Hristos. Asta am vrut sa subliniez. Stiu ca nu va place cuvantul, dar asta faceti, prozelitism, incercand cu obstinatie sa convingeti ortodocsii ca numai d-voastra aveti dreptate, numai d-voastra ati inteles Biblia s.a.m.d infierand practicile noastre.

Adriana98 11.06.2012 17:53:08

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 451997)
Cum l-ar putea constientiza cand nici macar nu stiu ce este acela? Sau nu stiu macar ca Biserica lor poate sa le ofere mantuirea?

"Cine vrea sa se mântuiasca, cu întrebarea sa calatoreasca."
Ortodoxia ne îndeamna la cautare, la cunoastere (printre care si la cunoasterea de sine), la credinta în Învierea Domnului, dar si a noastra, la vierea (trairea) credintei. În Ortodoxie aflam ca scopul vietii omului este îndumnezeirea, omul fiind creat de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Sa. Ce dragoste poate fi mai mare decât aceasta? În Ortodoxie aflam toate raspunsurile, cu conditia sa le cautam. Ortodoxia nu este o masinarie de propaganda si nu recurge la metode viclene, de transpunere a mesajelor într-un limbaj chipurile actualizat, însa lipsit de vlaga.
Si daca generatiile mai tinere nu mai au acces la continutul profund al celor transmise de stramosii nostri, sa le multumeasca celor care au introdus limbaje de împrumut, îndepartându-i de la limba cea vie.
Totusi, cine vrea sa afle, sa cunoasca cu adevarat, acela va depasi si problema aceasta ... Ma întreb: oare de ce ar fi mai usor a învata o limba straina decât propria limba în toata bogatia ei? Asa cum se gasesc resurse intelectuale pentru învatarea unei limbi straine, tot asa s'ar putea mobiliza si pentru româna veche.

ucenic 11.06.2012 17:53:44

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452046)
Atunci d-voastra faceti prozelitism pe acest forum, nu evanghelizare, caci Cuvantul se marturiseste prin insasi modul de viata, prin el aduci oamenii la Hristos. Asta am vrut sa subliniez. Stiu ca nu va place cuvantul, dar asta faceti, prozelitism.

Numeste-l cum vrei, Ioana. Oricum nu este pentru tine, ci pentru toti aceia care nu Il au. Nu in casa, ci in inima.

Mihailc 11.06.2012 17:54:56

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 452045)
Daca acela care zice multe dar face putine se aseamana cu vecina de la trei care se tine scai de tine: "Vecina, dute la molu` ala de unde am luat io, ca acolo e mai bune. Da` auzi, i-a d-astea de care-ti zic io ca i-am luat si lu` cumnata-mea, si lu` soacra-mea... da auzi vecina., vecina..." si tie iti vine sa te duci, sa nu te mai intorci.

Intr-unul ca acela se implineste ceea ce este scris:

"Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.(Evr.4:12)

Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii, și nu este nici o făptură ascunsă înaintea Lui, ci toate sunt goale și descoperite, pentru ochii Celui în fața Căruia noi vom da socoteală. (Evrei 4: 12,13)

Cele două versete vorbesc despre o Persoană, nu despre o scriere.

Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr. ( Ioan 1:14)

ioanna 11.06.2012 17:55:03

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 452048)
Numeste-l cum vrei, Ioana. Oricum nu este pentru tine, ci pentru toti aceia care nu Il au. Nu in casa, ci in inima.

Unii s-au intalnit cu Hristos in Biserica, altii inca il asteapta, plini de speranta, iar asteptarea cuvincioasa e una din fetele credintei. Nu mi se pare normal sa incercati sa-i rupeti pe oameni de Biserica, sa-i distrageti din asteptarea lor orientata, inoculandu-le tot felul de idei despre practica bisericii, pe care d-voastra n-ati inteles-o. Faptul ca unii l-au intalnit pe Hristos in Biserica Ortodoxa, le da speranta ca si ei pot. Asta faceti pe acest forum crestin-ortodox, ii rupeti de Biserica. Poate ca aveti intentii bune, dar ce se vede e altceva.

ovidiu b. 11.06.2012 18:07:27

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452050)
Poate ca aveti intentii bune, dar ce se vede e altceva.

Unde or fi intențiile bune? Miroase de la o poștă a sectar... aruncă peste tot cu noroi ... dar nu uită să ne vorbească de iubire...dacă ar avea intenții bune ar da dovadă de respect, dar lispsește cu desăvârșire la el.

ucenic 11.06.2012 18:09:01

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 452050)
Unii s-au intalnit cu Hristos in Biserica, altii inca il asteapta, plini de speranta, iar asteptarea cuvincioasa e una din fetele credintei. Nu mi se pare normal sa incercati sa-i rupeti pe oameni de Biserica, inoculandu-le tot felul de idei despre practica bisericii, pe care d-voastra n-ati inteles-o.

"Tactica" (ce cuvant la ordine, dar ce murdar) evanghelizarii nu sta in aruncarea cu noroi. Aceste "marturii" personale sunt raspunsul la o invitatie postata mai inainte.

Cat despre "ce voi spune" sau "cum voi incepe", nu imi fac probleme, caci este scris;

"...sa nu va ingrijorati, gandindu-va cum sau ce veti spune; caci ce veti avea de spus va va fi dat chiar in ceasul acela; fiindca nu voi veti vorbi, ci Duhul Tatalui vostru va vorbi in voi." (Mat.10:19)

Eu personal nu imi fac probleme "ce" ci mai degraba "cand" voi face ceea ce Domnul se asteapta de la mine - sa vestesc Evanghelia Lui.

Doamne, ajuta-ma la aceasta. Amin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:59:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.