Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5017)
-   -   Botezul trebuie savarsit prin afundare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15118)

Miha-anca 30.11.2013 23:39:58

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 541136)
Probabil nu stii, dar preotul ii astupa nasul si gura (cred ca si urechile), orice preot are cursuri in care invata special sa faca asta.

http://www.realitatea.net/fiica-elen...i_1328940.html

Nu mi se pare ca in acest caz se stupa nasucul copilului... Cum asa?

AlinB 01.12.2013 09:57:14

Poate ar trebui mai degraba sa ne intrebam daca acela a fost un botez valid, facut prin scufundare.
Se vede clar ca partea de sus a capului si putin spate nu au fost sub apa., botez clar suplimentat prin stropire.

Tomita 01.12.2013 13:11:58

Imi pare rau dar si botezul nepotelei mele va fi facut tot prin stropire, la catolici.
Am sa fiu "martora" nici nu stiu bine ce semnificatie are chestia asta..daca eram catolica puteam sa fiu nasa.
De fapt am impresia ca boteaza mama, adica sora mea...ea tine copilul, copilul nu se schimba, lucrurile au fost luate dupa alegerea parintilor, desi as fi avut alte optiuni. Si in plus mai sunt si "martora" la asa "botez"
unele lucruri nu le putem schimba.

Miha-anca 01.12.2013 13:40:20

Citat:

În prealabil postat de Tomita (Post 542295)
Imi pare rau dar si botezul nepotelei mele va fi facut tot prin stropire, la catolici.
Am sa fiu "martora" nici nu stiu bine ce semnificatie are chestia asta..daca eram catolica puteam sa fiu nasa.
De fapt am impresia ca boteaza mama, adica sora mea...ea tine copilul, copilul nu se schimba, lucrurile au fost luate dupa alegerea parintilor, desi as fi avut alte optiuni. Si in plus mai sunt si "martora" la asa "botez"
unele lucruri nu le putem schimba.

Important e felul in care vei ajuta la educatia crestina a copilei. Educatie ortodoxa, evident.

Tomita 01.12.2013 13:49:21

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 542298)
Important e felul in care vei ajuta la educatia crestina a copilei. Educatie ortodoxa, evident.

nepoata mea nu va fi crescuta cu educatie crestin-ortodoxa...va creste in Olanda.
Si botezul este tot acolo...
nu stiu in ce masura am sa ajut la educatie...intr-o clasa jumatate de musulmani, multi atei, fara educatie religioasa...educatia ortodoxa din Romania i se va parea o alta alternativa...sper doar sa aiba inima buna...daca va fi un copil bun va avea grija Dumnezeu sa inteleaga.

Miha-anca 01.12.2013 14:03:58

Citat:

În prealabil postat de Tomita (Post 542299)
nepoata mea nu va fi crescuta cu educatie crestin-ortodoxa...va creste in Olanda.
Si botezul este tot acolo...
nu stiu in ce masura am sa ajut la educatie...intr-o clasa jumatate de musulmani, multi atei, fara educatie religioasa...educatia ortodoxa din Romania i se va parea o alta alternativa...sper doar sa aiba inima buna...daca va fi un copil bun va avea grija Dumnezeu sa inteleaga.

Cam grea situatie. Dar mama nu e ortodoxa? Tara nu conteaza, credinta mamei, da! Sunt crestini si in tarile musulmane si cu atat mai mult in Europa.
S-o intareasca Dumnezeu pe mama copilei, ca sa poata sa-si creasca copilul in asa fel, incat sa poata face fata incercarilor vietii, sa-si iubeasca parintii si pe Dumnezeu. Pentru asta te poti ruga, in felul acesta contribuind la binele copilului.

mihai07 01.12.2013 15:00:56

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 541136)
Probabil nu stii, dar preotul ii astupa nasul si gura (cred ca si urechile), orice preot are cursuri in care invata special sa faca asta.

Asta s-o crezi tu.

DragosP 01.12.2013 15:07:01

Aha!
Ai lipsit de la cursuri părinte, carevasăzică. Ai?:13:

mihai07 01.12.2013 15:15:41

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 542305)
Aha!
Ai lipsit de la cursuri părinte, carevasăzică. Ai?:13:

Pai da. Trebuie sa imi fie rusine si sa stau la colt.:42:

DragosP 01.12.2013 15:19:56

Ei nu, mai e timp.:5:

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:22:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.