![]() |
Citat:
|
Eu propun administratorului sa inchida rubrica Generalitati.
|
Citat:
|
"Efectul de turma"
M-am straduit sa citesc de la inceput si cu exceptia mesajelor unor anumiti useri pentru care consider ca nu trebuie sa-mi bat capu' cu ei, am inteles in linii largi cum stau lucrurile, si m-am intristat vazand cam cat de mult teren a castigat vrajmasul si pe cati dintre noi ne-a inclus in tabara lui... N-o sa spun ca sunt de partea cuiva anume, fiindca este nedrept. Intr-un fel sau altul fiecare are dreptate dar in acelasi timp... fiecare greseste. O sa spun doar cum odinioara cadeam si eu in aceeasi capcana. Venea, spre exemplu, fratele Zaharia, cu cate un mesaj aproape in totalitate ziditor, dar ca orice om cu scapari si lipsuri, mai strecura niste "fisuri", pe care eu, in naivitatea mea, le abordam frontal, tulburand apele, in loc sa incerc cu rabdare sa scot in evidenta partile bune, si sa maschez discret, micile rautati. Iar din toate, nu eram castigat nici eu, nici el.
Oameni buni, cum gasiti ca este ziditor sa lovim in fratii nostri, numai fiindca la un moment dat cade el insasi in inselare? Criticand in stanga si in dreapta, nu cumva intram pe acelasi domeniu al inselarii. Cine se indreapta si cine ESTE indreptat, cu astfel de mesaje? Nu stiu, poate starea asta politica de rahat e de vina, fiindca ajungem sa ne atacam noi intre noi, de parca ar fi unii mai breji decat ceilalti. Exact ca in reclama aceea cu "taranii": "Ce vrei, ba? N-ai cu cine, ba, n-ai cu cine!..." Asadar, toti cei care, de-a lungul timpului ati venit cu mesaje frumoase si ziditoare, nu faceti jocul vrajmasului si nu va mai duelati. E o risipa de orgolii si nu se cade, credeti-ma. Vorbele grele aduc atat de multa tulburare incat un timp nici la rugaciune nu poti face abstractie de ea. Stiu, toti trecem prin asa ceva din cand in cand, dar tare-i mai bine cand exista cineva in preajma cu cate un sfat mai echilibrat, care sa aduca pacea in sufletele tuturor... Doamne-ajuta si iertati-ma ca am intervenit, dar asa am simtit eu ca e mai de folos... |
Citat:
|
Sa vedem ce au mai cugetat si altii:
,,Câti oameni n-ar ramâne muti daca li s-ar interzice sa vorbeasca bine despre ei si rau despre altii. Mintea ta stie adevarul despre gândurile tale. Nici somn lung fără vise, nici vorbă multă fără ispite. Vorba buna si zambetul si fapta binefacatoare sunt raze ale soarelui rasfrante in sufletul omului. Citat de Nicolae Iorga. Fiule, mănâncă miere, căci este bună, și fagurul de miere este dulce pentru cerul gurii tale.(Proverbele lui Solomon) Nu folosi o spadă ca să-ți gonești musca de pe căciulă.'' (Lao Tse) |
Citat:
Stim cu totii cine este tatal minciunii si al dezbinarii si al invrajbirii... Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul. |
Si iata cum intr-un simplu topic facem un rezumat al starii noastre sufletesti...
Din prisosul inimii, graieste gura....asa spunea Mantuitorul. Si iata cat de valabil e mesajul si astazi. Faptul ca si prin noi se implinesc cuvintele sfintilor parinti, nu ar trebui sa ne mai mire. Ajunge vremea in care:"in manastirea va fi ca-n lume, iar in lume ca-n iad". Ne palce sa ne adormim constiinta de buni crestini...ne place sa ne spunem ortodocsi. In aceeasi masura in care ne plac can-canurile "duhovnicesti", barfele "crestine". Sarim cu topoare daca cineva indraneste sa apinda becul ...ne deranjeaza cumplit sa ni se spuna ca gresim...in vartutea unei asa zise dragoste acceptam o multime de compromisuri, atat in viata reala cat si in cea virtuala. Fara sa ne dam seama, ne instrainam de Dumnezeu... Orice om care ar intra pe acest site, mai ales pe acest topic ar rade amuzat daca i s-ar spune ca topicul apartine site-ului crestin ortodox. Cred ca asta e ortodoxia pe care o marturisim...iar din aceasta marturisire lipseste tocmai Hristos. Biserica este deschisa tuturor, fara a i se cere carnetul de botez.Dar daca un om este primit intr-o comunitate se supune regulilor comunitatii...nu il primim in Biserica si apoi ii permitem sa intrtina cu membrii comunitatii discutii despre politica, depspre ce mai fac vedetele autohtone s.a Omul e primit in Biserica ptr a s e sfinti.Daca merge la Biserica cu alt gand, in afara de a-si schimba viata, de a se indrepta pagubit este.Mai grav e ca devine pricina de sminteala..Si "vai de cel prin care vine ispita". Vai de cel prin care se necinsteste numele Domnului.... Vai de noi, "necomunistii"! Admir atitudinea oamenilor de a face ordine in medii care se vor ortodoxe...dar daca atitudinea majoritatii e contra, singurul loc in care poti face ordine e cel familial. De fapt e si singurul loc in care te poti retrage, te poti linisti. Cred ca solutia echilibrului e sa facem din familia noastra o mica Biserica, sa incercam sa ne schimam intai noi insine. Pacea in lume nu a reusit sa o aduca nici Hristos. Nu ca nu ar fi putut, dar ca un gentalman a respectat liberul albitru al omului. Liber alibtru care ii va fi cel mai aprig judecator. E o risipa inutila de energie sa incerci sa schimbi o comunitate virtuala.Personal, cred ca nu se va realiza niciodata. Cred ca nu mai e vremea razboiului duhovnicesc in sensul acesta.Cred ca ar trebui sa facem o stanga imprejur si sa cautam pacea noastra, lasand lumea sa continue alergarea pana ce va obosi. Topicuri frumoase inca exista, cine vrea sa se foloseasca de acolo o poate face. Cine nu e interesat...e liber la can-can. Uneori cred ca e o isipta si asta, de a incerca sa-i schimbi pe cei din jur. Adica o incercare mascata ptr a te face sa iti consumi enrgia si timpul. Eu vad mai utila consumarea energiei ptr lucruri mais imple si mai marunte.Dar cum fiecaruia ii este dat un alt dar, poate ca sia ceasta este un dar al unora...Domnul stie. M-a bucurat Ana-Maria atitudinea ta, sa dea Domnul sa ramai vesnic asa. Celorlati : dor duhovnicesc si urcus lin spre Inviere. |
Citat:
-una este sa intri pe forum si sa vezi discutii ziditoare,ortodoxe,cu citate din sfinti, pateric etc si alta e sa vezi discutii despre politica etc... -nu poti sa-i impui cuiva ce sa scrie pe forum dar poate el singur sa se gandeasca inainte sa posteze tot felul de nimicuri si politichii ,putem sa ne transformam incet ,incet sau macar sa ne abtinem de a posta tot felul de nimicuri -pe de alta parte eu am zis cu ani in urma chestia asta:nu ne mantuim pe acest forum,dar ne putem folosi de anumite postari mai ales citate din sfinti,mari duhovnici... |
Citat:
Am o problema imensa cu oamenii care se cred indreptatiti/pregatiti/formati sa dea altora lectii despre diverse valori unde ei insasi nu exceleza-de aceia ma intreb intotdeauna daca m-as putea folosi de lectiile lor fariseice sau as inchide ochii la postarile lor si mi-as baga degetele in usa,ca sa nu pot sa mai scriu pe forum o vreme...?!?! Aici nu vb despre tine, fac un ocol dar ai sa vezi unde bat. Eu vad lucrurile mult mai transant,daca mi-as dori un site primenit as cere mai intai schimbarea atitudinii membrilor; unii useri mai slab duhovniceste au reale probleme cu etalarea gradului"inalt" de spiritualitate pe care unii il expun cu ostentatie(tot dintr-o nevoie satanica de superioritate). Imi pare atitudinea lor mult mai smintitoare decat un topic in care lumea se injura! De ce? Pt ca sub masca lor cuvioasa si sub postarile absolut sublime si la zi ,date la subiecte profunde ale ortodoxiei,in alte postari sar calul si devin extrem de toxici si veninosi cand vine vb sa puna la punct pe cineva! Aceste exemple sunt tolerate printre cei buni si sporiti duhovniceste insa cei slabi sau chiar ateii nu sunt stimulati de acest comportament fals,nu pot avansa spiritual in comuniunea cu oameni ipocriti. Stiu ca acesta este un spatiu virtual,insa prin extrapolare aceasta felie de virtual ne ofera imaginea perfecta a realitatii din care vin acesti oameni,toti farisei care vor sa fie cu postul la zi,cu rugaciunea la virgula si cu candela aprinsa neaparat fara a avea intelepciunea si dragostea bunului samaritean. Desigur,se intelege ca nu toti membrii forumului sunt astfel,probabil ca numai aceste exceptii mi-au sarit in fata,in rest nu am probleme cu nimeni pe acest vast forum! Stiu ca nu voi aveti nevoie de mine ci eu am nevoie de acest forum,asa ca voi sta doar ca sa citesc lucruri care ma intereseaza. Ca veni vb despre asta,trebuie sa fiu sincera si sa spun ca nu prea mi-a placut intamplarea care s-a petrecut la grupul de rugaciune nou infiintat.Mi s-a spus ca am primit invitatie,cand de fapt nu am primit iar cand am scris pe forum modul in care as fi disponibila pt rugaciune,nimeni de acolo nu mi-a raspuns cu o sugestie asa cum as fi asteptat. Nici o problema,pot lua decizia sa ma rog pt altii independent de grupul de rugaciune dar vreau sa va arat ca nu dati nici o ceapa degerata pe membrii care nu se afla in bisericuta voastra,care nu scriu pe topicele voastre,care nu sunt la nivelul vostru etc. La fel cum unii mi-au trimis mesajul:"ce mai scrii pe aici,tu nu locuiesti in Romania!" De aici,comparatia cu biserica=forum.La biserica vine intr-adevar oricine,iar faptul ca eu scriu pe forum aflandu-ma foarte departe nu ar trebui sa-mi micsoreze sansele in ochii nimanui,de aici de pe forum,in special in ochii cuviosilor care locuiesc la propriu,in biserica!! PS_despre copy/paste: Am spus ca eu insami valorific acest aspect,deoarece nu gasesc carti pe aici...insa,cred ca atunci cand atingi un nivel deosebit de spiritualitate si intelepciune nu mai folosesti acest obicei. De aici vine confuzia mea,sunt inconjurata de persoane mai intelepte si profunde decat mine insa cand vine vb sa scoata 2 fraze consecutive prefera sa posteze citate. Mi-ai spus ca sunt schimbatoare...nu sunt in asentimentul tau! Ti-am multumit pt acel material pe care l-ai postat pt ca a adus pace si iubire in sufletul meu ;totodata faptul ca-i ironizez pe cei care uzeaza cu superioritate citate atunci cand vor sa minimizeze persoanele cu care au o conversatie,nu se incadreaza in aceasta discutie.Sunt absolut situatii diferite,asa incat acel "multumesc"a fost si ramane cat se poate de sincer!!! Sau alta conditie:topicuri intregi numai de copy/paste unde mi se cere sa particip...pai particip pasiv,adica citind ce se posteaza. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:59:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.