Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Crestin sau Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15710)

AlinB 07.01.2014 12:06:05

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 546677)
Alin, intai de toate iti multumesc pentru primirea ta calduroasa si plina de voie buna.
Ai perfecta deptate cu filozofia construirii zidurilor, lucrez in constructii.
Daca nu cautam sa descoper mai multe despre credinta ortodoxa, cu siguranta nu eram aici.
Multumesc pt link-urile de mai sus o sa incerc sa fac timp sa trec prin acea carte, dar nu nadajduiesc ca asta va fi rezolvarea situatiei prin care trec. Ce ma apasa pe mine cel mai mult este daca botezul ortodox este unul dupa voia lui Dumnezeu.
Imi cer iertare si de la tine daca te-am suparat.

In cartea respectiva gasesti mai multe despre perspectiva ortodoxa asupra botezului.
Sunt chiar doua capitole separate despre asta.
Vezi ca si pe forum sunt cateva topice despre botez, inclusiv discutii contradictorii cu neoprotestantii pe tema asta, citeste-le mai intai iar daca vii cu aspecte noi, continua discutia pe unul din ele.

Problema din pacate nu e asa simpla, din experienta iti spun ca in general oamenii folosesc prea putin ratiunea atunci cand cantaresc argumentele.

Daca tu ai fost la ei si ti-au placut aparentele, atmosfera, exista multe sanse sa iei de bun, pur si simplu ceea ce iti spun ei, fara o analiza prea aprofundata.

Avem inclusiv o penticostala pe forum si ne-a dat deja destule exemple de subiectivism.

Totusi, pentru a aprofunda mai bine problema, de ce nu incerci intre timp sa frecventezi si o biserica ortodoxa, inclusiv sa cauti un preot bun pentru spoveanie si sa-i marturisesti si indoielile tale?

AlinB 07.01.2014 13:09:43

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 546676)
Pentru mine nu este clar botezul si ma rog la Dumnezeu sa ma lumineze in privinta aceasta.
IIsus a fost botezat la 30 de ani. Nu am gasit nimic in biblie care sa reiasa ca botezul se facea la nastere.

Cum asa? Dar nu stii ca s-a taiat imprejur la 8 zile?
Si ca taierea imprejur de sub Legea Veche prefigureaza botezul din Legea Noua?
Si ca pedeapsa pentru copilul care nu era taiat imprejur era moartea?
Si de la Dumnezeu este asta, nu de la oameni.

La maturitate toti ne botezam, si nu o data - e vorba de botezul pocaintei.

Citat:

Nu imi este clar inca daca noi ortodocsii(drept credinciosi) care avem mai bine de 2000 de ani de istorie si atestari necontestabile si o multime de martiri de-a lungul istoriei am deviat de la credinta care are la baza biblia, facand botezul la nastere care nu este dupa biblie.
Biblia este doar o mica parte a Traditiei crestine autentice.

Cei care s-au rupt de aceasta Traditie, neavand nici o legitimitate istorica de a se pretinde biserica crestina, se folosesc doar de Biblie pentru a reclama acest lucru, pe seama ei construindu-si de fapt propria traditie si perspectiva cu prentetii de autenticitate.

Citat:

Indoctrinati suntem si noi si toate religiile lumii au cate o doctrina.
Habotnici sunt, spre deosebire de noi si ma intreb ce este rau in a sluji, a canta spre slava Lui si a te ruga lui Dumnezeu din toata inima si din tot cugetul si cu tarie nu superficial cum facem noi; de fapt nu asta vrea Dumnezeu de la noi ? Ma intreb care atitudini(ca pana la urma despre asta era vorba) ii plac lui Dumnezeu mai mult ? Am inteles tot din biblie ca trebuie sa ma smeresc in fata lui Dumnezeu, nu doar sa plec capul in jos.
Forma fara fond, goala este.
Din perspectiva ortodoxa, sunt eretici si lipsiti de har.
Lipsa harului incearca sa o inlocuiasca cu tot felul de practici ciudate: rugaciune cu voce tare la gramada de zici ca e Babilonul, cantari, predici teatrale, lacrimi isterice si altele.
Dar in inimile slabe care n-au cunoscut cu adevarat dulceata harului, acesta pot avea aparentele

Citat:

Nu au sfintele taine - deacord cu tine.
Au cina Domnului, am mai zis.
La neoprotestant este cu totul altceva.
E ca si cand eu si cu tine ne-am aseza la masa si am manca paine si vin (must??) "in numele Domnului.
Nu e nevoie de nici o mare adunare pentru asta.

delia31 07.01.2014 19:58:22

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 546487)
Botezul - <<O explicatie mai detaliat&atilde; despre însemn&atilde;tatea botezului ne-o d&atilde; apostolul Pavel în Romani capitolul 6. Botezul in realitatea fizica este o m&atilde;rturisire a credintei în Dumnezeu si a deciziei personale de a începe o viat&atilde; nou&atilde; , sp&atilde;lat&atilde; în sîngele Lui Isus Hristos, care S-a jertfit pentru fiecare suflet de pe p&atilde;mînt. Dar apostolul Pavel merge mai departe si încearc&atilde; s&atilde; ne explice c&atilde; botezul este în realitatea spirituala un proces foarte serios ,de transformare, prin care persoana decis&atilde; a participat prin credint&atilde; la moartea si învierea Mîntuitorului .

Si Iisus de ce s-a botezat?

delia31 07.01.2014 20:39:16

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 546676)
Nu au sfintele taine - deacord cu tine.
Au cina Domnului, am mai zis.

Si ce se mananca la cina aceea?

tyckus1987 08.01.2014 00:53:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 546698)
In cartea respectiva gasesti mai multe despre perspectiva ortodoxa asupra botezului.
Sunt chiar doua capitole separate despre asta.
Vezi ca si pe forum sunt cateva topice despre botez, inclusiv discutii contradictorii cu neoprotestantii pe tema asta, citeste-le mai intai iar daca vii cu aspecte noi, continua discutia pe unul din ele.

Multumesc Alin pentru bunavointa si timpul tau, chiar am sa caut aceste topice si sa le citesc.

tyckus1987 08.01.2014 01:11:53

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 546770)
Si Iisus de ce s-a botezat?

Răspunsul îl aflăm în cuvintele lui Hristos către Ioan: “Se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit”.

tyckus1987 08.01.2014 01:12:49

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 546776)
Si ce se mananca la cina aceea?

Paine si must.

delia31 08.01.2014 01:43:43

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 546839)
Paine si must.

paine, paine de la supermarket? si must obisnuit de la crama? nimic altceva? e vreo diferenta daca mananc aceeasi paine si acelasi must acasa si nu la adunare?

delia31 08.01.2014 01:46:06

Citat:

În prealabil postat de tyckus1987 (Post 546838)
Răspunsul îl aflăm în cuvintele lui Hristos către Ioan: “Se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit”.

poti sa detaliezi un pic? ce anume trebuia sa implineasca Iisus prin botez?

tyckus1987 09.01.2014 01:55:49

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 546847)
poti sa detaliezi un pic? ce anume trebuia sa implineasca Iisus prin botez?

<<Deși fusese umplut de Duhul din pântecele mamei Sale, Domnul Isus l-a îndemnat pe Ioan să-L boteze. El a spus: "Lasă-Mă acum, căci așa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit." Matei 3:15. >>

Citeste si tu biblia...

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:55:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.