Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Obligativitatea religiei din scoli supusa din nou dezbaterilor! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16146)

NeInocentiu 18.02.2013 19:38:44

Pentru Dumitru:
Considerati ca orele de religie au o influenta negativa asupra copiilor ?

Dumitru73 19.02.2013 17:06:53

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 504638)
Da mă Dumitru, am văzut: tu vrei să impui neimpunerea.

și e ceva rău?

DragosP 19.02.2013 17:11:10

Păi e, că tu ziceai că nu vrei să impui nimic.

Dumitru73 19.02.2013 17:26:17

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 504643)
Da, umanismul e o pervertire a idealurilor crestine fara nici o motivatie si fara nici un viitor. Iar ultima forma a lui, cea pe care o vedem astazi e cea mai tampita filozofie din toate cate au existat.
"Suntem rezultatul intamplarii, nu exista nici un scop pentru care exista universul si pentru care viata a evoluat, ne tragem din maimute deci trebuie sa ne ajutam unul pe altul " :24:
Cam asta e filozofia ateist-umanista.

umanismul nu a pervertit vreun ideal.
din contra, le-a dat adevărată valoare.
știu că nu accepți că un om poate fi moral pur și simplu, nu din frică sau pentru o rasplata.
dar poate îmi spui ce idealuri a pervertit umanismul.

Dumitru73 19.02.2013 17:31:08

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 504648)
Pentru Dumitru:
Considerati ca orele de religie au o influenta negativa asupra copiilor ?

ora de religie poate influența copilul. asta este scopul declarat. de formare a viitorului creștin.
ce înțelegi prin "negativa"?
nu îl va face criminal, violator sau hoț.
dar nici morală atee nu face asta.

Dumitru73 19.02.2013 17:33:02

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 504905)
Păi e, că tu ziceai că nu vrei să impui nimic.

dacă tu numești asta impunere e treaba ta.

Mihnea Dragomir 19.02.2013 18:04:28

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 504911)
dacă tu numești asta impunere e treaba ta.

Eu as fi, in principiu, de acord sa nu se faca religie in scoala, daca, prin asta, cu adevarat nu se impune nimic. Adica, sa nu se faca nici "morala atee", ori "democratie" ori alte asemenea obiecte de studii care opereaza cu pretinse realitati pe care stiinta nu le-a demonstrat.

In realitatea din teren, religia este singura materie care vine sa contracareze propaganda ateista. Nemaiavand niciun antidot, copiii vor fi complet expusi unor idei din aceeasi directie (dar de sens opus) religiei, idei care sunt materie de opinie. Adica sunt de aceeasi extractie din care ateistii considera ca e religia: un produs al mintii omului care nu se bazeaza pe experiment stiintific.

Daca nu as fi studiat religia, as fi putut fi usor victima celor care insufla idei precum:
-adevarul este subiectiv.
-"binele" este expresia utilitatii sociale
-democratia este o forma superioara de guvernamant
-istoria omenirii este caracterizata prin progres

ori alte lucruri de genul acesta, devenite dogme (desi "antidogme" ar fi un termen mai potrivit) ale ideologiilor de astazi. Religia, si numai ea, mi-a deschis ochii, aratandu-mi ca fiecare dintre aceste idei este fie falsa, fie chestionabila.

Dumitru73 19.02.2013 18:14:43

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 504915)
Eu as fi, in principiu, de acord sa nu se faca religie in scoala, daca, prin asta, cu adevarat nu se impune nimic. Adica, sa nu se faca nici "morala atee", ori "democratie" ori alte asemenea obiecte de studii care opereaza cu pretinse realitati pe care stiinta nu le-a demonstrat.

In realitatea din teren, religia este singura materie care vine sa contracareze propaganda ateista. Nemaiavand niciun antidot, copiii vor fi complet expusi unor idei din aceeasi directie (dar de sens opus) religiei, idei care sunt materie de opinie. Adica sunt de aceeasi extractie din care ateistii considera ca e religia: un produs al mintii omului care nu se bazeaza pe experiment stiintific.

Daca nu as fi studiat religia, as fi putut fi usor victima celor care insufla idei precum:
-adevarul este subiectiv.
-"binele" este expresia utilitatii sociale
-democratia este o forma superioara de guvernamant
-istoria omenirii este caracterizata prin progres

ori alte lucruri de genul acesta, devenite dogme (desi "antidogme" ar fi un termen mai potrivit) ale ideologiilor de astazi. Religia, si numai ea, mi-a deschis ochii, aratandu-mi ca fiecare dintre aceste idei este fie falsa, fie chestionabila.

tanjesti după teocratie?

Patrie si Credinta 19.02.2013 18:23:25

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 504918)
tanjesti după teocratie?

un monarhism mai ciudat din cate am inteles.

Patrie si Credinta 19.02.2013 18:27:47

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 504619)
ăla care și-a tăiat urechea a lăsat o operă fantastică.

muzica nu studiază vocational.
se studiază mai mult istoria muzicii.
în schimb religia este singura materie, alaturi de limba română și matematică, ce se studiază din clasă pregătitoare până în ultima clasă de liceu.
limbile străine nu.

hai ca glumeam si eu. Pai si Socrate era inspirat de un daemon, dar nimeni nu a avut vreo problema cu asta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:01:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.