Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   "This is Romania!" (Aceasta este Romania) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16189)

Miha-anca 20.07.2013 02:46:59

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 527070)
Mi-a trecut si mie prin minte gandul acesta de mai multe ori. Mai ales cand am citit si vazut cum au fost distruse toate in Romania. Si inca nu au terminat.

Din fericire, singurii care tac si fac sunt privatii. Sunt multe cazuri reusite in Romania. Pacat ca initiativa privata este inca f putina si nu este incurajata de aparatul de stat prin legi mai bune si prin consiliere, asa cum se face in alte parti ale lumii. Dar romanul este perseverent si multi reusesc si in aceste conditii. Si oricum, nu ne lasa Dumnezeu!

Pelerin spre Rasarit 20.07.2013 03:31:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 527052)
Din pacate, admiratia fata de Vlad Tepes, indica un lucru cu certitudine: recunoasterea falimentul celor "2000 ani" de crestinism pentru societatea romaneasca , global dar si personal.

Exista un fel de istorie idealizata foarte buna pentru a hrani minti infierbantate si dusmane cu realismul sau macar cu realitati istorice.Aspecte istorice mai intunecate,sau hai sa spunem discutabile precum se poate vedea in acest articol
http://www.historia.ro/exclusiv_web/...dusmani-moarte au fost deseori mistificate,imblanzite,bagate sub pres,ca sa nu strice somnul multora.Insa somnul ratiunii naste monstrii.Aline nu ai inteles :) inca cum sta treaba cu realismul in fata istoriei si psihologia colectiva,Blondel a demonstrat destul de bine,sub influenta psihologiei colective individul poate regresa cognitiv,pt ca daca furnizezi continuu o anumita grila de intelegere(mai ales una idealizata),individul,chiar si cei mai realisti,ajung adeseori sa-si insuseasca tiparul de intelegere chiar in ciuda evidentelor si iti sar in prapastie cantand imnul.

guardian knight 20.07.2013 09:01:59

Care romani ???

Care romani ???

Se stie prea bine, asa cum spun si cronicarii ca, romanii sunt urmasii talharilor de la Roma,si din tot imperiul Roman !!!
Adica suntem un fel de Australie a estului-europei, sau un fel de Magadan siberian mai la sud !!!

Dincolo de vadita exagerare a celor de mai sus,si de faptul ca poporul locuitor in acest cadru geografic numit Romania a avut si anumite realizari in istorie, totusi doua lucurir sunt foarte clare :

1). suntem o populatie heterogena, un fel de ghiveci genetic al tuturor liftelor barbare ce au trecut pe aici,si ndin aceta cauza nu aveo o puritate etnica ridicata !
aceasta stare genereaza doua defecte mari :
a). nu suntem uniti,suntem mai degraba dezbinati si fragmentati !
b). nu prea avem instinct patriotic, adica nu suntem deloc nationalisti !

2), chiar daca canoi am mai fi cum am mai fi, dar avem cca 4 milioane de minoritari romi care ne strica toata firma si ne fac de mandra minune in occident de 25 de ani imediat !!!
Nu stiu cum se face dar la noi is cei mai multi adunati !!!

Decebal 20.07.2013 09:23:21

Posibil să fi fost printre înaintașii noștri și tâlhari de la Roma, însă ideea că românii (luați la modul general, adică românii ca popor) sunt urmașii tâlharilor de la Roma este o idee greșită din punct de vedere istoric, o idee colportată de dușmanii nației noastre, și folosită de-a lungul timpului în războiul imagologic care s-a dus și se duce împotriva Poporului Român. Aceste idei greșite și propagande defăimătoare la adresa Românilor au fost devoalate și combătute spre exemplu în cartea lui Mihai Ungheanu, "Românii și tâlharii Romei" apărută acum câțiva ani. Văzând că dumneavoastră sunteți în mod vădit o victimă, anume o victimă a unei propagande mincinoase, vă recomand studiul acestei cărți precum și studiul istoriei românilor așa la modul general.

AlinB 20.07.2013 15:21:50

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 527070)
Mi-a trecut si mie prin minte gandul acesta de mai multe ori. Mai ales cand am citit si vazut cum au fost distruse toate in Romania. Si inca nu au terminat.

Pune matalutza mana pe Noul Testament, si cauta pilda cu via..

AlinB 20.07.2013 15:25:52

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 527066)
Idem.
Mai nou daca iti admiri voievozi luand in considerarea contextul, perioada, anii, esti nu stiu cum. Nu am auzit un duhovnic care sa vorbeasca de rau pe Vlad Tepes, Lapusneanu si alti voievozi romani, din contra, ii dau ca exemplu.

Poate cunostintele mele de istorie sunt cam ruginite, dar motivul major pentru care e laudat Tepes e chiar chestia de la care i se trage nickname -ul.

Si da, reprezinta falimentul crestinismului pentru ce-i care il invoca cu nostalgie pentru ca:

1. Inseamna recunoasterea faptului ca hotia e pandemica la romani, da...aia majoritar ortodocsi ceea ce inseamna ori ca ortodoxia asta nu e prea mare branza de ea, ori ca de fapt nu suntem cum ne place sa credem ca suntem (majoritar ortodocsi).
2. Inseamna recunoasterea faptului, inclusiv pe linie personala, ca teama, si inca cea asociata unei violente extreme, e un instrument moral mai puternic decat dragostea pentru bine si cuvantul Evangheliei.

AlinB 20.07.2013 15:28:10

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 527078)
totusi doua lucurir sunt foarte clare :

1). suntem o populatie heterogena, un fel de ghiveci genetic al tuturor liftelor barbare ce au trecut pe aici,si ndin aceta cauza nu aveo o puritate etnica ridicata !
aceasta stare genereaza doua defecte mari :
a). nu suntem uniti,suntem mai degraba dezbinati si fragmentati !
b). nu prea avem instinct patriotic, adica nu suntem deloc nationalisti !

2), chiar daca canoi am mai fi cum am mai fi, dar avem cca 4 milioane de minoritari romi care ne strica toata firma si ne fac de mandra minune in occident de 25 de ani imediat !!!
Nu stiu cum se face dar la noi is cei mai multi adunati !!!

Lui Hitler i-ar fi prins bine mai multi ca tine.
Dar stii cum se zice, istoria se repeta, poate ai noroc si-ti faci o cariera.

Apropo, matalutza ai acte in regula de arian? Ca daca iti gasesc astia o strabunica care le mai scapa pe idis, ai pus-o.

Miha-anca 21.07.2013 03:05:56

Am gasit un articol interesant, din care citez doar un pasaj, desi tot articolul este interesant de parcurs:

Nu există popoare creative și popoare doar imitative, ci în fiecare popor există oameni cu reale calități și oameni cu defecte majore, numai că punerea în mișcare a oamenilor creativi și blocarea mediocrităților depind, în mod categoric, de modul de organizare și guvernare, încât, așa cum spunea Peter Drucker cu mulți în urmă: Nu există țări bogate și țări sărace, ci există țări bine conduse și prost conduse.
http://adevarul.ro/news/societate/de...d8a/index.html

Cum in Romania tocmai conducerea tarii constituie cea mai mare problema, e normal ca oamenii sa isi indrepte privirea spre conducatori avuti de-a lungul istoriei, care au rezolvat probleme similare; in cazul nostru, Vlad Tepes pare conducatorul, care, prin metodele lui drastice, a adus moralitatea in atentia fiecarui cetatean an tarii.
Pe Vlad Tepes nu il putem aduce, dar suntem in asteptarea unui conducator, care sa creada in valorile morale, pentru a readuce si a repune cinstea la locul ei. Nu se doreste in nici un caz ca cei care gresesc sa fie trasi in teapa, - idee chiar absurda in acest secol - ci se doreste o viata normala, in care da sa fie da si nu sa fie nu; o viata in care cinstea si corectitudinea sa fie la ele acasa si in Romania. Pentru acest lucru e nevoie de o mana mai ferma, care sa-i potoleasca pe cei, care nu stiu de frica Justitiei si nu respecta Legea. E vorba de o minoritate, dar care influenteaza in rau viata tuturor romanilor.

Demetrius 21.07.2013 03:07:29

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 527013)
Doamna Anca,

Am sa va rog sa-mi ingaduiti sa va mai spun ceva. Si-mi doresc sa nu va jigneasca asemanarea(apropierea gandului meu de gandul dumneavoastra).

Si eu ma gandisem la Petre Țuțea si la citatul despre Vlad Tepes (singurul despre Tepes)din cele „322 de vorbe memorabile...”.

Pentru că pe mine m-a indurerat cand l-am citit prima data si m-a contrariat de fiecare data cand l-am recitit.
Pentru mine (ca si pentru altii, probabil) Țuțea este fascinant si non-conformist. Dar si credincios, in felul sau original si inconfundabil.

Dar aici, in glorificarea lui Vlad Tepes uita de Dumnezeu. Asa cum uita de Dumnezeu toti aceia care pun mai presus legile oamenilor, de Legea lui Dumnezeu.
Pe mine m-ar fi bucurat si m-ar fi impresionat daca, in timpul domniilor lui Vlad Tepes oamenii ar fi fost cinstiti, corecti, buni...pentru ca erau cu adevarat CRESTINI.

De ce ar fi mai laudabil că intr-un neam crestin, oamenii nu fura sau nu sunt lenesi sau isi fac datoria doar de frica țepei.

Daca ai fi putut sa lasi punga cu galbeni in mijlocul drumului pentru ca valahii (sau cum se numeau ei atunci) erau credinciosi si respectau poruncile lui Dumnezeu etc. Atunci da, jos palaria! Dar de frica unui gâde? De frica unui conducator crud si tiran?

Tiranul si gâdele au disparut. Si oamenii de atunci pana la cei de acum au continuat sa fure, sa insele, sa faca rau si toate cele pe care pe le mai auzim la stiri, prin ziare, pe strada etc. sau le gasim ca pacate in Indrumarele de spovedanie(cel putin 400 de pacate).
Trebuie sa respectam legile stapanirii, ne-o cere si Mantuitorul Hristos.
Dar mai inati trebuie sa respectam poruncile lui Dumnezeu.

Nu trebuie sa uitam ca Dumnezeu Insusi a incercat sa-i indrepte pe oameni prin pedepse (pe care le gasim in Vechiul Legamant)care au culminat cu Potopul in care au pierit toti oamenii de pe pamant si toate vietatile si toti pomii etc. Au scapat doar aceia din Arca lui Noe.

Si? Ce daca! Oamenii au luat-o de la capat. Răul n-a pierit.

<<Fiti dar urmatori ai lui Dumnezeu, ca niste fii iubiti, si umblati intru iubire, precum si Hristos ne-a iubit pe noi si S-a dat pe Sine pentru noi, prinos si jertfa lui Dumnezeu, intru miros cu buna mireasma. >>(Galateni 5:1-2)

A trebuit sa se intrupeze Fiul lui Dumnezeu, sa patimesca. Sa se jertfeasca pentru noi si-a noastra mantuire. A fost necesara o asemenea jertfa pentru ca Omul sa fie rezidit.
Poate de data asta, prin iubire si prin mila, că jertfa nu ni se mai cere, sa devenim desavarsiti, asa cum Dumnezeu Insusi este.

Nu înțeleg ce ai vrut să spui mai sus; jertfei lui Iisus Hristos pentru rezidirea omului tot tu îi răspunzi(text bolduit).

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 527014)
1. Doamna, va rog frumos, cum poate un om sa ia asupra sa toate pacatele tarii? Ce inseamna asta? Dumnezeu este persoana. Noi, oamenii suntem persoane. Pacatele sunt ale oamenilor. Si fiecare raspunde individual pentru ele. Exista responsabilitate de grup in fața lui Dumnezeu? Spovedania se face individual. S-a schimbat ceva si inca nu stie toata lumea? ...

Nu s-a schimbat nimic; există responsabilitate de grup în fața lui Dumnezeu pentru toți dregătorii aflați în fruntea poporului. Aceștia, tocmai prin asumarea conducerii, își iau și responsabilitatea de a feri poporul de păcate și de a obține iertarea celor făcute deja prin conducătorii vechi.

1. Atunci, luând Samuel vasul cel cu untdelemn, a turnat pe capul lui Saul și l-a sărutat, zicând: "Iată Domnul te unge pe tine cârmuitor al moștenirii Sale; vei domni peste poporul Domnului și-l vei izbăvi din mâna vrăjmașilor celor dimprejurul lor. Iată care-ți va fi semnul că Domnul te-a uns rege peste moștenirea Sa. (1Regi10,1)

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 5270142)
Domnitorul (oricare era el) putea sa aiba misiunea de a-si mantui neamul? Cum? De mantuit ne mantuieste Dumnezeu prin marea Sa milostivire. Stim ca nu multimea faptelor noastre bune ne mantuieste. Si atunci, de unde mantuirea prin domnitorul tarii?

Marea Sa milostivire se revarsă asupra binecrediciosului la fel ca asupra păcătosului precum ploaia; ca răspuns, prin faptele sale bune, binecredinciosul se poate mântui, păcătosul...poate că nu. Așadar, prin mulțimea faptelor bune se poate cineva mântui, pentru că Dumnezeu nu va avea milostivire ”selectivă”.

În fruntea poporul iranian se află un lider spiritual, ”însă” poporul iranian nu a avut parte de o instrucție... ”democrată”.

guardian knight 21.07.2013 08:26:02

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 527188)
Am gasit un articol interesant, din care citez doar un pasaj, desi tot articolul este interesant de parcurs:

Nu există popoare creative și popoare doar imitative, ci în fiecare popor există oameni cu reale calități și oameni cu defecte majore, numai că punerea în mișcare a oamenilor creativi și blocarea mediocrităților depind, în mod categoric, de modul de organizare și guvernare, încât, așa cum spunea Peter Drucker cu mulți în urmă: Nu există țări bogate și țări sărace, ci există țări bine conduse și prost conduse.
http://adevarul.ro/news/societate/de...d8a/index.html

Cum in Romania tocmai conducerea tarii constituie cea mai mare problema, e normal ca oamenii sa isi indrepte privirea spre conducatori avuti de-a lungul istoriei, care au rezolvat probleme similare; in cazul nostru, Vlad Tepes pare conducatorul, care, prin metodele lui drastice, a adus moralitatea in atentia fiecarui cetatean an tarii.
Pe Vlad Tepes nu il putem aduce, dar suntem in asteptarea unui conducator, care sa creada in valorile morale, pentru a readuce si a repune cinstea la locul ei. Nu se doreste in nici un caz ca cei care gresesc sa fie trasi in teapa, - idee chiar absurda in acest secol - ci se doreste o viata normala, in care da sa fie da si nu sa fie nu; o viata in care cinstea si corectitudinea sa fie la ele acasa si in Romania. Pentru acest lucru e nevoie de o mana mai ferma, care sa-i potoleasca pe cei, care nu stiu de frica Justitiei si nu respecta Legea. E vorba de o minoritate, dar care influenteaza in rau viata tuturor romanilor.

Si ce-i impiedica pe romanii de bine,ca activand fervent si puternic in asociatii civice,precum partidele politice sa-si detroneze cu manie de membru de partid, sefii corupti,incompetenti si retardati,si sa se intaleze ei, genii in devenire in locul lor ???

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:08:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.