Citat:
În prealabil postat de antoniap
(Post 510608)
Acelasi lucru l-am putea reprosa oricui isi da cu parerea despre aspecte duhovnicesti.
|
Adevărat grăiești.
Citat:
(Post 510608)
Cati dintre noi isi intreaba duhovnicul la fiecare propozitie pe care o scriu pe forum?
|
Asta nu știu.
Citat:
(Post 510608)
Duhovnicul tau e de acord cu introducerea actelor cu cip?
|
Nu e de acord. Și să știi că în urma discuțiilor avute pe tema cipurilor am discutat cu mai mulți duhovnici. Și nici un răspuns nu a fost pentru, dar toți dintre ei au îndemnat la calm, pace, rugăciune, apropierea de Dumnezeu etc. Poți să-ți spun că actele nu sunt bune....și că unul care poate (o văduvă sau unul care trăiește singur) se poate lipsi mai ușor de ele, dar unul cu familie, copii mai greu. Deci depinde de situație, de la caz la caz. Eu unul din ceea ce am înțeles nu e lepădare atâta timp cât nu ți se cere. Prea ușor am desființa Sfintele Taine doar de dragul uni cip. Dar repet nu sunt bune, eu nu am întâlnit duhovnic care să fie pentru. Astfel celor care militează împotriva lor au nevoie de mult discernămînt și binecvântare și nu de idei propii. Eu împotriva acestor idei propii am fost și sunt.
Îl apreciez foarte mult pe pr Paisie Aghiorâtul care a vortbit de actele cu cip și pe care tu l-ai citat, dar mie mi-a rămas alt cuvânt de la el și anume: "Sa spunem mai bine despre Hristos… Cat putem, sa fim langa Hristos. Daca suntem cu Hristos, ne vom teme de Antihrist?". A mai spus că aceste vreumuri vor trece, vor ține tot atât cât a durat comunismul. :1:
Citat:
(Post 510608)
Daca eu repet cuvintele duhovnicului meu care nu poate veni la miting, gresesc?
|
Dacă ai binecuvântare să vorbești pe un forum nu greșești. Dar eu unul...nu prea văd binecuvântări în acest sens...mai refer la duhovnici monahi și cu adevărat trăitori și nu la un preot mirean de cartier care nu predică adevărul să nu i se goleacă biserica.
Citat:
(Post 510608)
Dar daca repet ce-am gasit scris intr-o carte apreciata de duhovnicul meu?
|
E important să fie la locul potrivit și momentul potrivit. Ești sigură că respecți locul și momentul potrivit?
Așa cum ție ți-au rămas intipărite anumite păreri ale pr Paisie Aghioritul despre cipuri, mie mi-au rămas altele...total diferite de ale tale. Vezi, o părere spusă de un duhovnic și interpretată diferit de două pesoane. Repet: cipurile nu sunt bune. Aștia care vin și spun că aveți idei sectare, nu trebuie băgați în seamă, deși sunt îndreptățiți să vă facă sectari atâta timp cât atacați conducerea și nu vă supuneți hotărârii BOR. Cum o fi ea cine suntem noi să vorbim? Lasă să vorbească cei în măsură să vorbească, adică duhovnicii. Dar nu sunt nici pentru cipofobie...sper să înțelegi ideea.
Acum să te întreb și eu ceva: s-au rezolvat cumva adevăratele probleme cu care confruntăm, respectiv problema avorturilor? E mai importantă problema actelor cu cip? Oare nu de la păcate grave (cum ar fi avorturile), ne vin și aceste greutăți?