![]() |
Citat:
Am propus acelei persone sa inceapa prin a renunta la consumul de carne, cel putin de carne industriala, fiind un produs toxic, datorita metodelor de crestere: inghesuiala (si deci stres), alimentatie proasta (furaje), antibiotice (pentru preventie si ingrasare), etc. Dupa ce aparent a inteles cum sta treaba (fiind si ultima saptamana din Postul Mare cand totusi a acceptat sa tina post) a renuntat la carne, chiar si dupa post, povestind cat de interesante sunt salatele care le consuma zilnic. Pentru doua saptamani, timp dupa care s-a intors la consumul de carne, avand o reactie nepotrivita si chiar agresiva in momentul in care m-a vazut consumand o supa "raw". Asta desi in prezent are o raceala puternica, tratata cu antibiotice si deja se teme ca problemele respiratorii s-ar putea sa fi degenerat in ceva mult mai grav: cancer. Si desi raspunsul era sub nas, inca ma intrebam, de ce, daca sunt oameni bolnavi, si exista vindecare pentru ei, mai bine zis solutii medicale, naturale (versus supra-naturale), Dumnezeu nu le scoate in cale (intotdeauna). Acum incercand sa-ti raspund la ce ai scris mai sus, am primit si raspunsul. Raspunsul este ca..sunt oameni bolnavi, care se complac in situatia in care sunt, un soi de dependenta vicioasa, ca si fumatul. Atat timp cat nu constientizeaza si nu vor sa constientizeze de multe ori, pana e prea tarziu, ca ii asteapta un sfarsit dramatic si imediat, prefera sa se taraie cu paleativele pe care le au, in loc sa-si tradeze comoditatea, poftele, taboo -urile si sa incerce o abordare noua. Si asta nu o spun ca o persoana care priveste problema total din exterior, ci ca una care a trecut printr-o problema asemanatoare, cronica, care s-a intins pe o perioada de mai bine de un deceniu. Iar solutia a venit in urma unor discutii aparent intamplatoare, care au suscitat niste intrebari, moment in care am decis ca nu este in regula sa ma impac cu situatia, am inceput sa caut, sa ma interesez si raspunsul a venit aparent la fel de intamplator, neasteptat dar.. surprinzator de eficient. Si desigur, a implicat acelasi lucru care ti l-am propus si tie, depasirea unor false taboo -uri si comoditati. Si ca sa-ti raspund punctual, bunica-ta cea cu 4 clase, o fi stiind ea multe lucruri, dar nu inseamna ca sunt toate adevaruri universale. Ti-am explicat deja niste lucruri mai sus, ti-a explicat si Ionut, ar mai fi multe de spus, dar langa urechile infundate nu merita sa-ti pierzi timpul. Fie tie, dupa comoditatea ta. |
Citat:
Tot Bragg povestea în cartea lui cum oameni disperați i-au bătut la ușă. Medici serioși cu probleme grave (cancer parcă) i-au cerut ajutorul cînt metodele convenționale au devenit neputincioase. Rezultatele au fost absolut miraculoase și mă rog ca dragostea, altruismul și sacrificiul autorului să fie răsplătite pe cît posibil, căci a trecut la cele veșnice. |
Citat:
|
-si eu recomand postul negru dar nu pt oricine nu oricum ,nu oricand,nu pt orice boala,nu 3 zile cel putin la inceput ci cel mult o zi ca sa vada omul cum reactioneaza organismul,psihicul..depinde ce boli are omul
-dar celor care au ulcer sau gastrita eu nu cred ca postul negru le-ar face bine,eu daca nu mananc o jumatate de zi si deja ma doare stomacul,la fel daca fac efort fara sa mananc bine,din cauza stresului... -eu am si fiere lenesa,colecistul putin deformat...si mai demul cand nu stiam ce e aia fiere cred ca aveam ceva mal si ma cam durea si mai mult de frica ca nu stiam ce se intampla am tinut vreo 2 zile post negru,adica am baut apa si am mancat cred ca vreo 2 grefe si m-a ajutat,s-a mai curatit vezica biliara dar atunci nu aveam probleme cu stomacul -acum am probleme cu stomacul,daca nu mananc in fiecare zi ma doare -daca nu mananc bine si i-au diclofenac ma doare,daca nu iau diclofenac in fiecare zi ma dor oasele ca nu pot sa dorm noaptea- oricum ma dor si daca iau -mi-a recomandat doctorita sa fac multa miscare,gimnastica ,innot...ca daca nu ma anchilozez si imi apasa oasele plamanii...deci ca sa fac efort trebuie sa mananc in fiecare zi -deci postul negru nu mi se potriveste poate cel mult o zi si ala chinuit rau de tot si nu stiu daca m-sar ajuta prea mult -deci recomand si eu celor care nu au probleme cu stomacul sau mai stiu eu ce sa tina post negru o ai ,sa mance fructe si legume specifice bolii lor,sa bea ceaiuri...eu beau ceai toata iarna ,mai ales ceaiuri pt stomac si imi fac f bine -deci eu nu pot sa tin post negru -am uitat sa va intreb:voi ati avut sau aveti ulcer sau gastrita si ati tinut post negru 3 zile ? sau macar o zi ? |
Pentru gastrită, dar și pentru ulcer, un leac foarte bun este sucul de varză. Începusem în urmă cu mai mulți ani să am semnele unei gastrite (aciditate mai ales dimineața, dacă în seara precedentă băusem o bere), iar după o cură de 3 săptămâni de suc de varză (3 pahare pe zi), n-am mai avut nicio problemă până azi.
|
Citat:
|
Citat:
-tu poate ai avut doar puti,un mic inceput de gastrita..eu am cred ca de vreo 8 ani si la inceput nu m-am tratat,mai faceam si arte martiale si imi crestea aciditatea...dupa aceea am avut Helicobacter Pylori si m-am chinuit sa scap de ea cu omeran,am luat si antibiotice si regim...dupa aceea de vreo 3 ani iau diclofenac care ataca stomacul ..si iau si omeran ca sa mai il protejez,de asemenea trebuie sa mananc bine |
Citat:
Nu stiu cati stiu despre Ramadan, pe langa care Postul Mare este jucarie de copii. Ramadan -ul implica un post negru de la rasarit pana la apus, timp de 30 zile. Si cand te gandesti ca avem cuviosi ortodocsi care se planga ca mancarea strict vegetariana, chiar pe saturate, este o incercare mult prea grea pentru ei. Atunci ce sa ne mai miram ca nici cand boala ii ajunge, refuza sa treaca peste vointa Mariei Sale Pantecele. |
Citat:
Nici macar nu am oferit o reteta concreta si la obiect. |
Citat:
Nici macar nu ti-am oferit o solutie concreta si la obiect. Am spus ca postul negru poate fi o solutie. In general, nu poate strica, daca e abordat cu atentie si in cunostinta de cauza, eventual (sau mai ales) cu supervizare medicala. Cum se aplica in cazul tau, particular, e o alte chestiune. Ti-am indicat si eu si Ionut niste directii de gandire, dar cand nu vrei sa schimbi nimic, e foarte usor sa te faci ca nu intelegi sau sa intelegi gresit. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:06:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.