Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Nevoie de ajutor de la fratii intru Hristos! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16797)

anonimA 22.09.2013 00:39:11

Stiu oameni buni .. va tot spun ca viata mea duhovniceasca abia se naste si cer un pic de intelegere.
Nu m-am exprimat destul de deschis , omul bea aproape in fiecare zi 2,5-5 litri de bere si Domnul e sus si nu mint. Iar daca e marijuana ar cam consuma in fiecare zi.
Isi injura tata zilnic si nu accepta sfaturi si mini sfaturi de la nimen, se supara cand e corectat.
Nu mai pot lua seama la mine deloc, desi sunt mult mai pacatoasa decat el.
Cand voi strange bani voi pleca de langa el.
Problema mea cu el e ca nu realizeaza ca e bolnav cauta mereu sa se faca varza iar treaz e foarte irascibul.
Cu mine nu e violent .

Demetrius 22.09.2013 02:22:18

Citat:

În prealabil postat de anonimA (Post 534938)
Stiu oameni buni .. va tot spun ca viata mea duhovniceasca abia se naste si cer un pic de intelegere....
Cand voi strange bani voi pleca de langa el...

Oare pentru că nu e încă violent cu tine, mai stai și mai profiți de pe urma lui ca să n-ai alte probleme?
Atitudinea asta nu se prea împacă cu duhovnicia, ba chiar o subminează.

Citat:

În prealabil postat de anonimA (Post 534938)
...Problema mea cu el e ca nu realizeaza ca e bolnav cauta mereu sa se faca varza iar treaz e foarte irascibul.
Cu mine nu e violent .

Un alcoolic este foarte irascibil dacă n-are alcool în sânge, dar imediat ce a băut puțin alcool devine ”stăpân” pe sine (nu el, ci alcoolul).
Pe de altă parte, singur, fără ajutorul tău(dacă-l părăsești), el e ca și mort.
Nimeni nu-l poate determina să nu mai bea decât Duhul Sfânt, adică să simtă el în sinea sa o dorință de a se schimba.

Din cele ce le-ai scris până acum, văd clar că Duhul Sfânt ți S-a arătat limpede ca să-L urmezi.
Dacă te vei ocupa numai de tine îți va fi foarte greu, dacă te vei ocupa și de el îți va fi inuman de greu, dar cu mai mare mulțumire, însă e mai ușor să te tragă el înapoi decât să-l tragi tu înainte.Oricum, pentru ambele variante(singură sau cu el) vei primi de Sus destulă putere ca să reușești, însă numai în curăție, căci fără curăție Duhul Sfânt nu vă poate ajuta pentru că sunteți închiși Lui în necurăția voastră.

Mi-e greu să-ți dau alt sfat decât să cauți un duhovnic pe care să-l asculți.
Poate că după o spovadă generală însoțită de încetarea totală a relațiilor trupești dintre voi, chiar dacă locuiți împreună, starea voastră s-ar putea să fie considerată drept curăție; dacă tu însă te cobori lângă el, el nu va căuta să urce pentru că tu nu ești sus.
Duhovnicul îți va spune cum e cel mai bine.

P.S. Spovada generală se face cu avizarea și programarea duhovnicului și este atât de puternică încât apoi ești de-a dreptul fericită.

fallen 22.09.2013 10:43:42

Parerea mea e ca ai avut noroc, pana acum, ca nu te-a dat afara si nu ti-a dat si o mama de bataie, mai ales cand ai facut "greva sexuala'. Si a mai si inteles ca anumite zile sunt "oprite' (banuiesc ca te refereai la zilele de post sau sarbatori religioase). O clipa am crezut ca esti pe drumul cel bun si ca in curand iti va manca din palma. dar nu m-as culca pe urechea asta pentru ca tu stai in casa lui si depinzi de el, iar mai devreme sau mai tarziu va realiza asta sau cineva "binevoitor' ii va atrage atentia. Deocamdata se pare ca el este cel dependent de tine, cel putin emotional, daca nu cumva il sponsorizezi si cu bani de bautura. Si sa stii ca mai e o 'strategie' de a te tine langa el, in aceste conditii: "psihologia inversa": el e dependent de tine, insa te ameninta pe tine ca te da afara, ca nu te vei descurca, etc, pt ca tu sa te sperii si sa ajungi chiar sa crezi asta si sa te temi sa-l mai parasesti vreodata.

glykys 22.09.2013 13:08:04

Mie mi-e clar acum ca avem de a face cu un troll.

DragosP 22.09.2013 13:11:54

Cam târzior.

AlinB 22.09.2013 13:42:08

Hehehe.. :))
In sfarsit...

Dupa ce si-au stors unii creerasul lor duhovnicesc pentru crema de crema de sfaturi, si lacrimi de compasiuni si sfaturi de sfaturi inaltatatoare.. :)

anonimA 22.09.2013 15:27:25

Mi s-a intamplat ceva minunat, am intalnit tineri cu o gandire crestineasca. Slava Domnului pentru mila Lui,r a lucrat in mod minunat si neprevazut si iata-ma cunoscand oameni tineri si plini de ravna catre cele dumnezeiesti.
Ce pot spune e ca prietenul meu era incercat de o oarecare simtire, iar in ultima luna parca mai bine ar face orice altceva decat sa citim carti duhovnicesti, iar la Sf Liturghie nu mai are de gand sa vina.
Pentru el e o joaca cat a baut azi sau de cat timp bea in fiecare zi e un motiv de bravura si caterinca, atat timp cat are aceasta conceptie, nu exista modalitate prin care sa-l conving.
Mai intai trebuie sa se recunoasca bolnav pentru a fi vindecat.
Citind din cartea "Cum sa biruim mandria" am tras o concluzie ca el se afla aproape pe culmile mandriei, un lucru f primejdios, si care poate fi indreptat doar de Insusi Dumnezeu.
Schimbarea lui a fost declansata doar de frica de a-l parasi ,acum, cu sacii in caruta isi vede de ale sale in continuare.
Cred ca mai bine i-ar fi fara mine, plecarea mea poate ii va atrage un semnal de alarma, acum sau alta data.
Inteleg ca ma credeti josnica, dar viciul nu il alimentez ci chiar proprii parinti.

anonimA 22.09.2013 15:44:02

Eu nu profit de pe urma nimanui, caci a profita este un scop.

Stam intr-o casa mare, cu o gradina de un hectar cu multe animale si multa treaba. Eu nu profit de pe urma nimanui, daca o farfurie de mancare si un loc de dormit a ajuns un scop, e f rau.
Si nimeni nu ameninta pe nimeni cu nimic aici, el si parintii lui sunt oameni buni in fond, iar el nu are astfel de frustrari.
Cand am dorit sa-l parasesc, parintii sai care ma indragesc, m-au rugat sa raman la ei ca sa termin facultatea.
N-am putut sa il las pentru ca am crezut ca e speranta de schimbare catre Adevar, pe masura ce voi fi de neconvins voi face si ultimul pas.
Faptul ca deja eu ma indrept catre cele duhovnicesti, asa cum pot, iar el urmeaza calea sa, nu ne mai ramane nimic in comun decat istoria.
Si inca un lucru, nu ma tem sa fiu pe cont propriu, chiar deloc, nu ma tem sa ies din zona de confort.Cum as putea sa ma tem cand il am pe Domnul ca preaputernicul meu ajutor.

Lady Brightside 22.09.2013 17:25:19

Aline, acum cand ai depistat-o, s-au intamplat alte minuni... :))

Domnisoara, daca e sa iau povestea dumitale de la cap la coada, sunt pe putin 10 lucruri care le-ai zis care se contrazic. Cred ca in momentul de fata, orice ai spune, nu te mai crede nimeni.

Faptul ca ai ce manca si un loc unde dormi inseamna mult, nu te gandi la ele ca la un nimic, multi din lume nici atata nu au.

catalin2 23.09.2013 11:11:25

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 534971)
Mie mi-e clar acum ca avem de a face cu un troll.

Mie nu mi se pare corecta vanatoarea asta de vrajitoare. Trolli sunt cei care intra sa scrie ceva impotriva credintei/ortodoxiei, dupa 2-3 mesaje iti dai seama ce vor de fapt, sa ii ironizeze pe credinciosi. In cazul de fata si in multe alte cazuri nu e vorba de asa ceva. Daca fiecare nou intrat este considerat troll o sa ajunga forumul un fel de casta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:46:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.