Citat:
În prealabil postat de Lucian008
(Post 549245)
Exista o limita. Limita bunului simt. Eu te pot face pe tine sectanta atat timp cat am argumente. Si esti sectata pentru ca sustii lucruri fara baza scripturistica si traditionala, si fara sustinerea Bisericii. Si nu ma refer la ierarhia actuala, pentru ca avand deviatii schismatice nu o accepti, ma refer la invataturile Bisericii. Tu "inveti" despre cip. Dogama cipului nu am gasit-o in invatatura Bisericii.
In schimb nu iti permit sa spui ca nu ai vazut nimic ortodox in postarile mele. Dai dovada de maxima lipsa de bun simt pentru ca nu ai adus nici macar (si nici nu ai sa aduci fiind consecventa in atitudinea ta) o dovada sau o postare unde sa contrazic ortodoxia. Nici macar una.
|
Scuze, Lucian, dar atentionarea in privinta cipurilor a fost facuta de un om al Bisericii, Pr. Iustin Pârvu - Dumnezeu sa-l odihneasca - lucru, care se pare ti-a scapat, de vreme ce o acuzi pe Antonia de a fi principala "vinovata". Iar Pr. Iustin a facut-o tocmai argumentand scripturistic, lucru care pare iarasi sa iti scape.
Ar trebui sa citesti mai mult din Sfintii Parinti, ca sa vezi ce preocupati si ingrijorati au fost toti acestia in privinta mantuirii oamenilor. Ori avertizarea in ceea ce priveste cipurile, se inscrie tot pe aceasta linie. Oamenii, preocupati de locul lor in rai, se vor ingriji de vindecarea de pacate, si totodata vor intelege pericolele, pe care lumea, aflata sub influenta lui satan, le pregateste omenirii.
Ai ceva impotriva ca sa fim avertizati si sa fim in cunostinta de cauza? Esti impotriva ca sa ne mantuim si doresti sa ajungem in iad? Nu cred acest lucru. Atunci nu ne leza libertatea de exprimare, nici tu si nici altcineva, si lasa-ne sa ne urmam propria constiinta.
Daca noi tacem, pietrele vor vorbi.
Si ca sa inchei, te intreb: exista CIP-uri?
Da!
Atunci informeaza-te si tu, spre binele tau, ce rau ne poate aduce aceasta tehnica de varf.
Daca nu doresti acest lucru, atunci lasa-i pe cei care vor, sa afle.
In ceea ce priveste Biserica, aceasta a tinut cont de cei, care din motive de credinta nu vor cipuri. Vezi in acest sens raspunsul dat de purtatorul de cuvant al Patriarhiei, atunci cand s-a pus problema pasapoartelor cu cip.
Sa stii ca si aici in Scandinavia au inceput oamenii sa se ingrijoreze din cauza acestor cipuri; si ei nu au aflat acest lucru de la Antonia; nici de la mine, ci se discuta in toate tarile despre aceasta neagra perspectiva neagra.
Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!