![]() |
Citat:
Concluziile se trag, nu se impun. Eu am cautat singur sa vad ce spune Biblia despre pacatul violului, pe un site crestin: http://www.gotquestions.org/Bible-rape.html S-a facut trimitere la Deutronom 22 si am citit acolo. Evident, procedati cum considerati de cuviinta. In cazul meu aveti mare dreptate; m-ati ghicit: nu recunosc nicio autoritate morala. |
Citat:
Consider ca este posibil, dar foarte putin probabil, sa fiu un difuzor prin care vorbesc duhurile cazute. Partea buna este ca asta ar insemana ca aceste duhuri imi afecteaza liberul arbitru si ca ma absolva de orice vina, daca este cazul. Nu eu sefu! Aia mici si negri de respira greu! :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Și nu există un mod natural de a provoca avortul, corpul femeii fiind astfel alcătuit încât să ofere protecție și hrană copilului ce s-a zămislit, chiar dacă ea nu dorește. Trebuie să recurgă, pentru a-l omorî, la o tehnică modernă sau rudimentară, făcând un rău mai mare decât cel care i s-a făcut ei. Nu există nicio modalitate de a anula un viol. Singurul ajutor pe care îl poate primi este să învețe să trăiască cu el. |
Citat:
Citat:
|
Poate că voi atinge, ca de obicei, aripioarele roz ale cugetării "drăguțe" și "dulcici" repetînd, după cum a spus-o undeva George Călinescu: "Nu există viol fără urmă de acceptare".
E prea bine studiat și recunoscut faptul că victima nu e oricine, nu e deloc nevinovată, ci e complice la faptul criminal, într-o anumită și mereu semnificativă măsură. Ba chiar provoacă pe criminal să își exercite fapta. Îl provoacă, îl susține, îl sugestionează cumva etc. Victima are grijă să fie exact la locul și momentul nepotrivit... Apoi strigă neajutorată, cică: Viol!!!...... În problema violurilor, criminaliștii au alcătuit demult un adevărat scenariu, etapizat, iar cine îl studiază cunoaște că nu există viol fără participarea facilitatoare a victimei. Violul e o conlucrare a doi indivizi, fiecare aducîndu-și aportul în felul lui. E o relație a doi (sau mai mulți) oameni care împărtășesc o clipă de nebunie colectivă. Inocența victimei e un mit. Alimentat probabil din aceleași rădăcini ale oricărei minciuni - egofilia, complacerea în părerea de sine, nevoia flecărelii moraliste etc. Ca urmare, câtă vreme femeia a consimțit (ori mai exact a dorit, fie și potrivit unei dorințe subliminale care a scăpat pe moment conștiinței ei dar care cândva fusese gândită limpede, cu acceptare, fie și din curiozitate sau din alte nenumărate și nebănuite motive) să fie violată, atunci nu văd de ce ne mai cramponăm de imaginare bariere. Copilul născut din viol e ca oricare dintre copii - un om care are de trăit o viață, dacă se poate cât mai omenească, și care ar avea nevoie de mai puține discuții firoscoase și pervers-nevrotice între adulți și de mai multă afecțiune și îngrijire, educație etc. Bine ar fi ca mami și tati să nu-l mai chinuiască, pe motivul, independent de voința copilului, al modului cum a fost conceput. Ce vină are copilul că mama a voit spectacol, bușituri, senzații tari și morman de adrrenalină pe timpul împreunării - un spectacol dubios și, după gustul meu, cam grețos, cam de precambrian? Ce vină are bebe că tăticul s-a voit gică duru ferocicus, părîndu-i-se poate că e ceva adânc astral și totodată telurico-viral în șalele lui înfierbântate sau în pumnii lui amețiți de hormonii pitecantropului pitit prin grotele din creier? Un copil născut de pe urma unui viol are de dus, cred, două mari poveri: a unor părinți cu mari carențe mintale și emoționale și a unei lumi grețos de moraliste căreia i se pare imposibil să iubești și să binevoiești. Una căreia i se pare că ea nu, ea nu a fost născută din viol. Eu nu, ci tu, doar tu! Io sunt ok, zice lumea, hăhăh, tu ești nașpa! I se pare. Prea mulți oameni s-au născut deja din viol. Care este de foarte multe feluri... |
Citat:
Sigur că în multe cazuri este valabil ce spui, dar nu în toate. Cum vezi situațiile de război, când hoardele nestăpânite de atacatori ard, ucid copii și violează tot ce prind? Îmi este greu să descopăr complicitatea victimei în astfel de situații. |
Citat:
Citat:
Sau mult mai multe? Citat:
Si de ce nu, si pe batranii singuri, si pe somerii nefericiti, copii cu parinti alcoolici, etc. Uite asa se re-educa omul, "soft", asa i se inoculeaa reflexul asasinatului, fie el si indirect. |
Citat:
Si era vorba de consilierea persoanei traumatizate si mai ales in privinta copilului rezultat din viol. Citat:
Frica, lipsa motivatiei, etc? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:28:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.