Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Intoarcerea la unele practici din primul secol sau "Bisericile de casa" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17840)

AlinB 18.04.2015 01:16:32

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 588114)
Frate, nu iti pot raspiunde "dupa manual", daca asta vrei.
Da, bineinteles ca Evanghelia are rasunet in mine. Dar numai pana la un anume punct. La capitolul "eclsiologie", pur si simplu nu pot merge mai departe. Nu pot. Chiar am incercat, si nu enspe credinte, ci doar cele doua Biserici surori, si nu pot. Tu poti zbura? Nu. Eu nu pot crede daca nu simt si cunosc. Asa sunt eu facut.
Nu pot accepta mitul autoritatii si autoritatea mitului. Nu accept subiectivismul religios si politic, deci nici argumentele emotionale ale eclesiologiei. Eu vad Biserica ca pe ceva intre partid si societate de initiati. Ce sa fac, asta e. Gandeste-te ca altii au o credinta de doi bani, de altii compilata, pe care au "urmat-o" pentru un...sac de bani.
Eu, repet, nu sunt cumparatde vreo secta sau altceva.
Asta a crescut in si din mine, asta dau pe gura.

Lasa ca stii f. bine ca nu la eclisiologie ma refer, nu aia este "Evanghelia".
Numai eu de cate ori te-am atentionat.. afara de chestiunile "eclesiologice".

Daca mergi pe firul pataniilor tale "bisericesti" cred ca ai sa gasesti cauze mai apropiate iar "subiectivismul" s-ar putea sa-l descoperi in alta parte.

Barsaumas 18.04.2015 01:23:53

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

catalin2 18.04.2015 01:29:56

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 588089)
Tu poti sa ierti si sa accepti ca suntem doar colegi de forum, sinu are rost sa ne facem pacate degeaba, invenindu-ne stupid? Pariez ca daca eu, tu, Alin si Mihai am fi, vorba mea obsesiva, "aglutinati" la o bere sub tampa, sau pe Dambovitza, sau pe Bega, cred ca am rade cu totii de cat ne certaram aici pe forum. Si pentru ce? Ce castigi daca tii ranchiuna pe mine, mihai sau Alin?

Ai inteles gresit, nu e vorba de ranchiuna (eu cum m-as mai spovedi?). E vorba ca unele persoane sunt tot timpul mai agresive si orice discutie degenereaza, la orice subiect. La fiecare am dat o multime de sanse, mi-am cerut de cateva ori scuze, dar e acelasi scenariu de fiecare data. Mai ales ca noi credem lucruri diferite, apropae intotdeauna am avut conflicte doar cu cei ce aveau vederi ecumeniste. Fara sa incep eu vreodata (sau nu-mi amintesc). Asa ca eu consider ca cel mai bine este evitarea.

iustin10 18.04.2015 01:43:48

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 588114)
Da, bineinteles ca Evanghelia are rasunet in mine. Dar numai pana la un anume punct. La capitolul "eclsiologie", pur si simplu nu pot merge mai departe. Nu pot. .

Cine iubeste natura ,ajunge sa citeasca si evanghelia si sa o iubeasca, Si cine iubeste Evanghelia ,ajunge sa iubeasca si Biserica .
Dar rabdare ,step by step, vorba cuiva

iustin10 18.04.2015 01:45:37

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 588136)
Ai inteles gresit, nu e vorba de ranchiuna (eu cum m-as mai spovedi?). E.

Iarta-ma, dar tu daca ai pacate nu te poti spovedi?

DragosP 18.04.2015 08:35:15

Ce tari sunteți!
Ce vă mai dați, cu dragoste, cu credința-n cap unul altuia/altora!

Hristos a înviat, creștinilor.

Dalian 18.04.2015 14:05:27

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 588148)

Tu vrei sa-si faca preotul o parere proasta despre el?

iustin10 18.04.2015 14:13:17

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 588177)
Ce tari sunteți!
Ce vă mai dați, cu dragoste, cu credința-n cap unul altuia/altora!

Hristos a înviat, creștinilor.

Adevarat a inviat !

Eh,mici certuri in familie...
Important e ca se pare ca ne place, ca altfel am face altceva.

Barsaumas 18.04.2015 15:32:51

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 588213)
Adevarat a inviat !

Eh,mici certuri in familie...
Important e ca se pare ca ne place, ca altfel am face altceva.

Esti un om al pacii, frate. Admirabila postare.

catalin2 20.04.2015 15:32:38

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 588148)

Nu, e vorba ca nu te poti spovedi (si impartasi) daca urasti sau dusmanesti pe fratele tau.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:25:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.