![]() |
:) Idea mea e simplă: io' vă iubesc pe toți. Pe bune. Să mor io' dacă nu :)
Dar vă spun ca la frații mei: Ereziile există cu adevărat. Feriți-vă de ele. Biserica există cu adevărat. Faceți parte din ea, căci cei din ea se mântuiesc. Înafara ei, nimeni nu intră în Ceruri. Biblic dovedit. Ierarhia există cu adevărat. Cum este în cer ierarhie, așa-i și pe pământ. Ascultarea de cei ierarhici superiori, e Biblică. Cu versete dovedite. Ea este strivirea mândriei. Poarta spre casa smereniei. Deci ideea mea rămâne simplă. Dacă sunteți eretici, afară din Biserică, fără ierarhie și ascultare, io' tot vă iubesc. Serios. :) Să mor io' dacă nu. Ce să fac cu voi, dacă aveți suflete frumoase, chiar și când vă murdăriți sunteți frumoși, purtați chipul lui Dumnezeu, chiar și dacă mi-ați scoate sufletul din trup, mă trimiteți mai repede acasă, la Hristos, cum să nu vă iubesc? Serios că vă iubesc, orice-ar fi. Să mor io' dacă nu :) |
Citat:
|
Citat:
Ca asta n-a fost clar atunci e ok, lucrurile erau inca nitel confuze, dar ca nu este clar nici acum pt tine si in baza confuziei de care dai dovada o dai in tot felul de neoprotetantisme/modernisme ca reflexie a experientelor tale eclesiale nefercite cu pseudo-biserici si chiar oameni aparent din Biserica, nu mai e ok. P.S: Ce e aia "Ezio"? |
Citat:
Si cei blanzi intr-adevar il vor mosteni, pana la urma. Pe ala nou. |
Citat:
Iti da clasa zilnic! |
Aline, alias Barsaumas,
Biserica, ca instituție organizată pe dogme, ca și Credință, nu a omorât niciodată pe nimeni. "Romano-catolicii", da, au omorât milioane de oameni, eu îl numesc holocaustul romano-catolic. Dar ei nu sunt Biserica. Ei sunt erezie. Iar erezie, nu înseamnă opinie. Ci înseamnă, strict ca definiție a mea personală, din experiență: schimbarea a ceea ce a fost. Biserica a fost, este și rămâne, Ortodoxia. Știu că îți pocnește cumva în ureche, ideologia sceptică, dar te ajută, și tu știi asta. Adevărul vrea să fie în Biserică. Pentru că Adevărul cere Apostolilor: "Paște oile Mele". Am și alte oi, care sunt afară din staulul acesta. De ce spune Hristos asta? Fiindcă vrea să fie aduse acele oi din-afară înapoi în staul. Altfel de ce ar spune, că pentru o oaie rătăcită lasă pe cele 99 de oi, și pleacă în căutarea celei rătăcite? Ortodoxia, care este pură. Curată și sfântă. Fecioară, (virgină), așa va fi și la Judecată, prin membrii ei sfinți și curați, iubitori de tot ce văd cu ochii, cum spuneam în alt post. Nu-i greu de înțeles, Barsaumas. Trebuie doar să simți... Adevărul e lângă tine. La fel și minciuna. |
Citat:
Zise lupul. |
Noi stim ca Dumnezeu a creat intreaga lume pentru om. Un astfel de Dumnezeu nu are de ce sa astepte miliarde de ani ca sa vada ce lighioana a mai mancat alta lighioana in lupta acerba pentru existenta, pentru ca apoi, pe pamantul deja imbatranit si obosit sa-l aduca pe om, a carui viata e mult mai scurta comparativ cu miliardele de ani scurse in mod inutil.
Dumnezeul nostru, cum spunea parintele Serafim Rose, este atotputernic si iubitor. Nu e dumnezeul neputincios si crud al evolutiei care lasa ca animalele sa se sfasie intre ele vreme de miliarde de ani sau sute de milioane de ani, pentru ca apoi sa creeze omul. Ce sens are asta? Da, cu adevarat, teoria evolutionista este erezie. Nu se poate impaca cu crestinismul. Si da, MihailC, poti sa numesti magic daca vrei creationismul. Nu stiu ce intelegi prin magic. Pentru tine poate ca si minunile si tainele bisericii sunt magie. Intr-un anumit sens asa si e. Evolutia insa e de-a dreptul neo-paganism. |
Un dumnezeu ca cel propovaduit de evolutionismul teist e un dumnezeu cu care eu cel putin, nu as vrea sa-mi petrec vesnicia. Nu asa il doresc eu pe Dumnezeul meu. Macar eu am curajul sa spun asta. Decat sa ma prefac ca e minunata sinteza intre crestinism si evolutie.
|
Ce te face sa crezi ca iti vei petrece viata cu El?
Multi se nasc si multi mor! Cine stie cand Il vom vedea ca nu va imbatrani si "masca" va cadea. Iluzie e putin spus, sper sa avem discenamant cand totul va fi "nuclear"... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:33:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.