Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Planificarea familiala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1806)

cosmin_lovin 31.05.2007 21:36:59

Citat:

În prealabil postat de consuela
mai nu te alarma ca nu ma refeream la cei credinciosi, care mai tin un post ceva.

si sotul meu tine post cat de cat macar 2 sapt la inceput si 2 la sfarsit (asa ne-a dat duhovnicul) eu ziceam de aia care din pacate sunt majoritari si nu au nici un Dumnezeu , sa nu zici ca nu stii despre ce e vorba.

Interesante discutiile gen "fara prejudecati",dar cam astea-s vremurile si astia suntem noi.Dar la crestinii ortodocsi se insoteste barbatul cu femeia spre nastere de prunci,postesc(si trupeste):luni (cine poate),miercuri,vineri fiindca sunt zile de post,sambata caci participa a doua zi la Sf.Liturghie,duminica ca e sarbatoare.Le ramane martea si joia si ceva din sambata cand pot concepe copii binecuvantati si sanatosi,neplanificati.Exista expresia "facuti la zile mari" este vorba de copiii cu probleme ,conceputi in praznice si sarbatori,cu handicapuri majore care se chinuie si chinuie pe altii o viata ,plata pacatului de cateva clipe.
-"Avorturile din timpul Sf.Liturghii" o carte unde printre altele se explica avorturile nesesizabile care se produc in urma folosirii anticonception.(elim.ovulului)unele chiar in biserica printre participantele la slujba,din care unele se si impartasesc la sfarsit.
Smintitor acest adevar nu???
-Dar incheind optimist putem spune ca sunt multi tineri care tin randuiala de mai sus,ba unii care casatoriti fiind traiesc in curatie dupa ce au 2-3 copii.

cozia 31.05.2007 22:01:40

Citat:

În prealabil postat de dillema
... dar voi nu stiti sa va duceti crucea cu femeie feministe.

Cruce, care cruce? ce e aia? vrei sa zici sa ne chinuim in ziua de azi, cine noi tinerii de azi, tu glumesti, nu? ...asa se pune problema acum, nimeni nu mai are rabdare pentru nimeni, asa ca este trist dar daca nu poti sa faci efortul de a fi sotie si a-l tine pe barbat implicat, ramii pur si simplu SINGURA.
Am colegi care s-au casatorit cu femei de peste mari si tari pentru ca ele inca mai stiau sa fie femei, mame, sotii iar localnicele isterice se aduna in grupuri de discutii ba pe la una ba pe la alta si discuta romane si filozofii inalte care nu este un lucru rau dar nu sa o faci ca o scuza ca nu poti fi toleranta si deci esti o "victima" a societatii.

cozia 31.05.2007 22:07:12

S-au dus vremurile alea ,Dilemo, cind Gh. Dinica cinta "am muncit si zile, am muncit si nopti, pentru tine draga ca sa o duci bine". Nici macar batrinii nu mai cred in asta(imediat dupa revolutie multi si-au schimbat sotiile batrine cu secretare tinere) , deci ce sa mai vorbim de tineri care in mare parte-s dusi si nici nu vor sa auda de munca.

dillema 31.05.2007 22:19:12

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de dillema
... dar voi nu stiti sa va duceti crucea cu femeie feministe.

Cruce, care cruce? ce e aia? vrei sa zici sa ne chinuim in ziua de azi, cine noi tinerii de azi, tu glumesti, nu? ...asa se pune problema acum, nimeni nu mai are rabdare pentru nimeni, asa ca este trist dar daca nu poti sa faci efortul de a fi sotie si a-l tine pe barbat implicat, ramii pur si simplu SINGURA.
Am colegi care s-au casatorit cu femei de peste mari si tari pentru ca ele inca mai stiau sa fie femei, mame, sotii iar localnicele isterice se aduna in grupuri de discutii ba pe la una ba pe la alta si discuta romane si filozofii inalte care nu este un lucru rau dar nu sa o faci ca o scuza ca nu poti fi toleranta si deci esti o "victima" a societatii.

ce au facut saracele femei sa isi duca crucea cu unul ca tine... de ce s-ar chiui bietele femei cu betivi si batausi...ehh si ce ziceai de planificarea familiala? daca ai ceva de impartit cu femeile du-te la duhovnic si te spovedeste. Singura? Nu chiar ..nu duc lipsa asa feminista cum sunt :) sper ca nu esti si impotriva lui Hristos ca a fost feminist si a scos femeia din slugarnicie...dar dupa ce s-a inaltat la ceruri...numele de femeie iar a fost trantit in cocina.
Te sfatuiesc sa mai citesti Biblia si sa revizionezi filuml Iisus din nazaret...mai ai sanse sa te vindeci

dillema 31.05.2007 22:19:56

Citat:

S-au dus vremurile alea ,Dilemo, cind Gh. Dinica cinta "am muncit si zile, am muncit si nopti, pentru tine draga ca sa o duci bine". Nici macar batrinii nu mai cred in asta(imediat dupa revolutie multi si-au schimbat sotiile batrine cu secretare tinere) , deci ce sa mai vorbim de tineri care in mare parte-s dusi si nici nu vor sa auda de munca.

adica ai citat din BIblie

dillema 31.05.2007 22:22:32

Citat:

hehe ..te sfatuiesc sa te casatoresti cu o canadianca sau americanca...iti merg fulgii cu randul la bucatarie si la avut grija de copii...asta doar daca te iau de sot daca nu...te folosesc daor de samanta, fac copii (fara casatorie) si apoi platesti pensie alimentara de iti iasa ochii. Asa ca mai ai timp sa profiti de "prostutele" femei romance...asta pana le-o veni mintea la cap

cozia 01.06.2007 00:51:12

Tocmai asta am si zis, ca nu le mai vrea nimeni asa interesate, saracele au doar relatii trecatoare, pina in 6 luni(adica inainte de impartirea bunurilor) la asta s-a ajuns iar de copii nici nu se pune problema...asta este latura jalnica a feminismului in care lesbiancele au dat tonul iar prostutele dein boala sufletului, din mindrie le-au urmat ca vitele la taiere, Doamne Iarta-ma, trist, dar asa este.

Cu tine Dilemo m-am lamurit tu esti femeie dintr-o bucata, ce-i in gusa-i si-n capusa, nu ai nici o legatura cu subiectul , vorbesti mult si esti rea de gura dar pe linga subiect...esti de fapt o militanta pentru drepturile gospodinelor cu care sunt de acord dar nu are nici o legatura cu feminismul care e boala sufleteasca de la drac, si deci cu mine nu ai nimic de impartit pe tema asta si intr-un fel te stimez.

dillema 01.06.2007 03:03:54

Citat:

Tocmai asta am si zis, ca nu le mai vrea nimeni asa interesate, saracele au doar relatii trecatoare, pina in 6 luni(adica inainte de impartirea bunurilor) la asta s-a ajuns iar de copii nici nu se pune problema...asta este latura jalnica a feminismului in care lesbiancele au dat tonul iar prostutele dein boala sufletului, din mindrie le-au urmat ca vitele la taiere, Doamne Iarta-ma, trist, dar asa este.

Cu tine Dilemo m-am lamurit tu esti femeie dintr-o bucata, ce-i in gusa-i si-n capusa, nu ai nici o legatura cu subiectul , vorbesti mult si esti rea de gura dar pe linga subiect...esti de fapt o militanta pentru drepturile gospodinelor cu care sunt de acord dar nu are nici o legatura cu feminismul care e boala sufleteasca de la drac, si deci cu mine nu ai nimic de impartit pe tema asta si intr-un fel te stimez.

pai tocmai te contrazici...s-a s-au insurat prietenii cu femei de peste hotare si is fericiti sau nu?

Nu ..nu ai ghicit. Nu vor sa ia in spate un fartat ca tine de aia refuza sa se casatoreasca...unii sunt buni numai de samanta restul se arunca.

Si vad ca te zdruncina bine al rau (satana) ca il pomenesti tare des si iti chair face placere.
sa fii sanatos nene...doar Biblia cred ca isi mai face efectul pe tine. Zi niste rugaciuni ca tare te zdruncina.

la tine nu problema feminismului te mananca pe tine si ...altii mai dihai.ia si iti mai infraneaza mandria ca ai sa o sfarsesti rau.

iar de stima nu prea am eu nevoie de la oameni ca nu imi aduce coroane...desfunda-ti bine urechile si asculta si pe altii cu experienta chiar de te crezi tu buricul pamantului.

Si iaca ai transformat topicul asta in teren de fotbal

Sylvie 01.06.2007 11:55:35

Dillema,SINCER mi-e mila de tine...???!Numai eu cunosc O MULTIME DE CAZURI de care ziceai tu CA NU EXISTA.Preotese si nu numai cu 4-5 copii si inca sunt tineri,mai au timp sa mai faca daca doresc.Cunosc si perechi care se infraneaza,dupa ce au facut 2 copii si sunt si ei tineri.Cred ca alta este problema ta O LIPSA DE CREDINTA.Sa nu te superi pe mine.Trebuie sa-L cauti pe Dumnezeu CU SUFLETUL,daca vrei SA VEZI BINE...???.

erzbet 01.06.2007 13:37:50

"Cunosc si perechi care se infraneaza,dupa ce au facut 2 copii si sunt si ei tineri"

Nu vreau sa imi inchipui ce viata duc. Trist

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:14:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.