Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Resurse ortodoxe on-line (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=505)
-   -   Sfantul si Marele Sinod - livestreming (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18522)

antoniap 15.09.2016 19:13:47

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 630825)
Nu am timpul necesar sa privesc un filmulet de o ora. Enumera-i fratia ta ca vad ca esti in cunostintabde cauza.

Si eu stau prost cu timpul liber. Nu am retinut toate numele si imi este teama sa nu gresesc vreun nume. Ca sa spun exact, ar trebui sa urmaresc totul inca o data.

iuliu46 15.09.2016 19:37:27

Pai tocmai ce zice la inceput ca si manastirile de pe munte sunt vandute. Ca au primit bani de la UE. :)

antoniap 15.09.2016 19:38:11

Părintele Antim și Părintele Hariton ☦ ATHOS

https://www.youtube.com/watch?v=6gufuC1ph50

iuliu46 15.09.2016 19:46:04

Pai de unde stim ca nu i-a cumparat UE pe astia doi si pe calugarul Ioan ca sa faca scandal ? Ca e mai usor sa platesti 3 persoane decat toate manastirile de acolo. :)

antoniap 15.09.2016 20:08:45

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 630835)
Pai de unde stim ca nu i-a cumparat UE pe astia doi si pe calugarul Ioan ca sa faca scandal ? Ca e mai usor sa platesti 3 persoane decat toate manastirile de acolo. :)

Informeaza-te si vezi ca s-au facut multe investitii in Athos. Nu cred ca UE este interesata sa sprijine Ortodoxia.

Iorest 15.09.2016 20:29:29

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 630750)
Ar trebui declarati cei doi, ca Č™i clerici, persona grata pe teritoriul canonic al BOR. Iar clericii autohtoni care mănîncă zacuscă umană la adresa propriilor ierarhi, de la care au primit Sfîntul Antimis, ar trebui caterisiti urgent, daca nu si anatemizati.
Ne jucăm sau ne apărăm Biserica?

Episcopul nu da Sfantul Antimis de la el, daca ai primit candva o hirotonie nu inseamna ca ierarhului de la care ai primit-o ii este permis orice.
Asta e slugarnicie si chiar adevaratul zelotism de partid gata sa taie urechea lui Malhus inca odata in Gradina Ghetsimani .
Pana sa ajunga unii preoti au trecut printr-o morisca special conceputa pentru a reduce cat mai mult sansele la preotie, ba ca trebuia sa semneze un preot pentru el ca-l ia pe langa parohie, plus examene de capacitate preoteasca si calificative pe care unii le iau pe studiu si pentru ca-i duce capul.

De altfel, episcopul hirotoneste pentru ca are nevoie sa hirotoneasca nu e ca si cum i-ar face un favor cuiva.
Preotii nu sunt niste umili la curtea regelui carora starostele le mai arunca cate un os cand are chef.

iuliu46 15.09.2016 20:36:07

Mda ascultarea de ierarhi este slugarnicie in schimb ascultarea de "monahul" Ioan e virtute. :D
Daca omul ala e sanatos la cap eu sunt Einstein. Iar oamenii care se iau dupa unul venit de nicaieri si unul dat afara de la Petru Voda, numai de virtute nu pot fi banuiti. :)

Iorest 15.09.2016 20:46:49

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 630845)
Mda ascultarea de ierarhi este slugarnicie in schimb ascultarea de "monahul" Ioan e virtute. :D
Daca omul ala e sanatos la cap eu sunt Einstein. Iar oamenii care se iau dupa unul venit de nicaieri si unul dat afara de la Petru Voda, numai de virtute nu pot fi banuiti. :)

Nu m-am referit la speta cu monahul Ioan, ci asa in general la ideea ca gata ai primit candva o hirotonie pentru care nu ai fost cules chiar de pe strada, de acuma ierarhului respectiv ii este permis orice doar pentru ca te-a hirotonit prin conjunctura istorica a faptelor.

Pai daca e asa unii chiar merita sa fie dascaliti de ierarh cu cate o carja episcopala peste capul plecat dupa cum ii este dispozitia si cheful mai marelui.

antoniap 15.09.2016 20:49:34

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 630845)

Hai sa discutam despre idei, nu despre persoane. Spui cu ce anume nu esti de acord si atat.

iuliu46 15.09.2016 20:52:32

Pai se pare ca voi credeti ca popii sau "monahului" ii este permis orice. Adica oricand i se nazare lui, il poate acuza pe ierarh de erezie sau poate arunca anateme in stanga si in dreapta si daca ierarhul il readuce cu picioarele pe pamant, este prigoana. :)

Smecheri grecii aia. Ii intarata pe ai nostri sa recurga la gesturi extreme spunandu-le ca nu-i nici o problema daca ii opresc pe ierarhi de la pomenire, ca s-ar umple vezi Doamne de virtute. Dar ei nu o fac, cand e vorba sa actioneze, nici marele teolog si nici marele Mitropolit care altfel se lupta pe viata si pe moarte cu ereziile, spun ca ecumenistilor nu le-a reusit planul in Creta asa ca nu-i nici un motiv sa intrerupa pomenirea ierarhilor. Noi in schimb pe aici, trebuie sa-i aplaudam pe aia care o fac sau pe nefericitii care arunca anateme asupra ierarhilor nostri.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:11:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.