Adrinskaia |
23.07.2010 22:09:17 |
Ma gandesc la parintele Lavrentie, la care au mers cateva tinere cu niste daruri, iar una a zis: ce stie mosul ala, si s a servit singura...si rau a sfarsit, caci tinand o tot asa, desi a vazut harul parintelui, nu a reusit sa se indrepte...
Si eu am gresit, desi mi s a spus o data ca anumite persoane nu se pun in pomelnice, si cand am aflat ca si cei pe care ii treci si cel care ii trece urmeaza a avea necazuri, am inceput chiar sa ma intreb daca nu este valabil si pentru cei care se roaga la un sfant pentru cineva... si cred ca este valabil...si mi se pare foarte rezonabil...cum adica sa l impartasesti pe cel care nu vrea sa asculte de Dumnezeu...poti si trebuie sa l ajuti, este de datoria ta sa te rogi pentru el, un parinte duhovnic se poate in particular ruga, pentru oricine, dar nu sa necinstesti Sfintele Taine cu cei care aleg sa fie pagani...superficial credinciosi...samd.
Ar trebui sa plangem si noi pentru preotii care gresesc, cum plangea parintele Lavrentie pentru preotii tineri care nu aveau sa intrebe si sa se indrepte, caci au o cruce mai grea ca a noastra, si sa spunem si cate o rugaciune pentru acestia, stiu ca parintele Argatu a adus multi bani Bisericii, si nu cred ca impunea vreo taxa.
Cunosc in Ploiesti o catedrala in constructie unde nu se dau bani cu pomelnicul, ci se pun in cutia pentru Biserica, si cred ca asa ar trebui sa fie peste tot, ca stie Dumnezeu si iubirea si zgarcenia noastra samd.
|