Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Despre CATEDRALA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2525)

ancah 02.11.2007 17:40:14

Nu cred ca e important sa dau aceste amanunte, ca sa am drept la replica. Nici nu trebuie sa locuiesti in Romania, pentru a-ti da seama de situatiesau pentru a avea interes pentru cele ce se intampla in tara.
Mirean, iti place sa intorci cuvintele care se spun in favoarea ta, chiar daca procedand astfel, schimbi sensul celor spus. Astea sunt "lovituri sub centura" si deci nepermise, si as mai zice si ineficiente. Foloseste-ti mintea mai bine, si ataca acolo unde intr-adevar e partea mai slaba, altfel pierzi din veridicitate.
Inteleg foarte bine ca vrei sa aperi ceva, sau pe cineva, dar fa-o mai eficient, cu argumente, stiut fiind ca nu pierzi nicio ocazia sa le ceri de la altul; iar presupunerile si bajbaielile nu au valoare.
Deci, indiferent unde in lume ma aflu si de cata vreme, raspunsurile mele referitoare la catedrala sunt aceleasi si am spus si de ce.
Si eu am scris acestea fara suparare si fara intentie de jignire.

Mirean 02.11.2007 17:48:28

Citat:

În prealabil postat de ancah
Nu cred ca e important sa dau aceste amanunte, ca sa am drept la replica. Nici nu trebuie sa locuiesti in Romania, pentru a-ti da seama de situatiesau pentru a avea interes pentru cele ce se intampla in tara.
Mirean, iti place sa intorci cuvintele care se spun in favoarea ta, chiar daca procedand astfel, schimbi sensul celor spus. Astea sunt "lovituri sub centura" si deci nepermise, si as mai zice si ineficiente. Foloseste-ti mintea mai bine, si ataca acolo unde intr-adevar e partea mai slaba, altfel pierzi din veridicitate.
Inteleg foarte bine ca vrei sa aperi ceva, sau pe cineva, dar fa-o mai eficient, cu argumente, stiut fiind ca nu pierzi nicio ocazia sa le ceri de la altul; iar presupunerile si bajbaielile nu au valoare.
Deci, indiferent unde in lume ma aflu si de cata vreme, raspunsurile mele referitoare la catedrala sunt aceleasi si am spus si de ce.
Si eu am scris acestea fara suparare si fara intentie de jignire.

Ancah, tu stai peste "mari si tari" de o buna bucata de timp (asta ai scris pe forum). In acelasi timp te opui construirii Catedralei Mantuirii Neamului, pentru care noi, romanii, luptam de mult timp.
Cu ce drept faci tu asta? Daca ai sta in Romania ai intelege realitatile cotidiene (inclusiv cele de natura religioasa) nu te-ai mai opune.

Ceri argumente...iti dau un exemplu:
Este ca si cum eu, care stau in Romania, as spune ca nu este necesar un pod peste un rau din Germania, bazandu-ma numai pe informatii de pe net... Cred ca locuitorii de acolo stiu cel mai bine daca au sau nu nevoie de pod, nu?

Si nu este pic de "rastalmacire" in ce am spus eu...:)

ancah 02.11.2007 17:55:43

Ei vezi, Mirean, ca e asa cum ti-am spus mai inainte: intorci in favoarea ta cele spuse.
Mai in urma cu ceva timp am scris tot pe acest topic, ca nu ma opun construirii acestei Catedrale, idee, care s-a nascut inainte, cred, intre cele doua razboiaie mondiale si eu am incredere in cele gandite atunci. Mersun inspre bine a Romaniei imi spune ca se gandea bine si in favoarea tarii atunci.
Astazi am spus, ca daca catedrala se construieste DOAR ca sa aiba loc mai multa lume la anumite evenimente foarte rare, atunci nu sunt de acord, caci inseamna ca se face pentru a satisface ego-ul oamenilor.

cozia 02.11.2007 18:03:32

Mirean si eu fiind luat de apa sub influenta sistemului materialist-dialectic am avut tendinta sa ma opun ideii de regalitate sau tarism insa, dupa ce am inceput sa traiesc credinta si sa inteleg mai bine scrierile Sfintilor si Scripturile mi-am dat seama ca sistemul care se imbina cel mai bine cu Crestinismul si educatia crestina a oamenilor este tocmai regalitatea cu ideea de ierarhie pe care ne-o transmite atit de necesara credinciosului, in totala opozitie cu egalitatea promovata de sistemele astea noi, where everything goes!, toti au dreptul si libertatea sa faca ce le trece prin minte, mai ales rele ca acelea vin in md "natural" fara efort!

Insa vestul are si lucruri bune cum ar fi, toleranta la neajunsurile di defectele oamenilor, si intradevar trebuie ca romanul sa petreaca mai mult timp in occident ca sa aprecieze acesta MARE REALIZARE A LOR!
Deci daca Regele nostru este saracul bilbiit, sa avem puterea de a trece de acest paravan si sa patrundem in esenta a ceea ce vrea el sa ne comunice, lasindu-ne purtati nu de prezenta lui ca om, ca credincios, ci de comentariile obscene de dupa ale mediei romanesti...

cozia 02.11.2007 18:09:01

sorry...deseori lasindu-ne purtati nu de prezenta lui ca om, ca credincios, ci de comentariile obscene de dupa ale mediei romanesti...

cozia 02.11.2007 18:15:55

Incerc inca o data scuzati greselile din graba...

Voiam sa spun ca media si politicienii fac tot posibilul sa-l denigreze si sa-si bata joc de felul exprimarii dupa fiecare adresare cit de scurta a Domniei Sale catre popor.
este...pacat!

Mirean 02.11.2007 18:24:16

Citat:

În prealabil postat de cozia
Deci daca Regele nostru este saracul bilbiit, sa avem puterea de a trece de acest paravan si sa patrundem in esenta a ceea ce vrea el sa ne comunice, lasindu-ne purtati nu de prezenta lui ca om, ca credincios, ci de comentariile obscene de dupa ale mediei romanesti...

Am o singura mentiune de facut. Regele (care mi-e indiferent ca persoana) are o problema grava de, sa zicem, de dictie. Pur si simplu la TV discursul lui, in limba romana, trebuie subtitrat in...romana. Nu radeam de el, dar asta este realitatea.

Pe de alta parte, un lucru nu am inteles: care este esenta a ceea ce vrea el sa ne comunice? Se pare ca tu ai intele,s nu vreau sa devina un topic politic, dar poate imi spui pe scurt despre ce este vorba. Multumesc!

calator 02.11.2007 18:27:43

http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_construirii_catedralei_manturii_ neamului_din_fondurile_statului-p04700042.html

ancah 02.11.2007 18:32:06

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de cozia

Am o singura mentiune de facut. Regele (care mi-e indiferent ca persoana) are o problema grava de, sa zicem, de dictie. Pur si simplu la TV discursul lui, in limba romana, trebuie subtitrat in...romana. Nu radeam de el, dar asta este realitatea.

Pe de alta parte, un lucru nu am inteles: care este esenta a ceea ce vrea el sa ne comunice? Se pare ca tu ai intele,s nu vreau sa devina un topic politic, dar poate imi spui pe scurt despre ce este vorba. Multumesc!

Cred ca ar fi off-topic. Despre rege sa discutam pe un topic aparte. Cred ca merita atata atentie din partea noastra.

cozia 02.11.2007 18:59:47

Nu stiu la ce te astepti tu ca fiind esenta unei comunicari cu alta persoana dar pentru mine esenta nu consta numai in a capata informatie ci o bucurie de nedescris de a sta linga acea persoana, o apreciere si o iubire pentru acea persoana care transcende explicatiile verbale si multi Sfinti si Duhovnici, Parinti si bunici sunt asa. Poti sta linga ei fara sa spui nimic si nu te simti nelalocul tau, asa este si cu regele nostru care are un chip luminos si blind.
Da stiu ca o sa spui , da, dar asa nu poti conduce o natie salbaticita de comunism...( o sa revin...
Da, cred ca mai continuam pe "Regalitatea si Ortodoxia"...

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:11:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.