Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   trebuie sa eavem tinuta aprte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=257)

mirelat 21.06.2007 06:11:06

*** pentru cei animati de duhul indreptarii altora cu orice pret, spicuire din cartea "Langa Parintele Porfirie" / Rugaciune si nu mustrari :

Intr-o Duminica dimineata Parintele cobora cu un cunoscut de-al sau, un taran batran, catre biserica din satul respectiv. Pe drum s-au intalnit cu un grup de sase-sapte tineri, ce se indreptau in directia opusa. Taranul i-a intrebat pe tineri: "Unde mergeti, copii?". Iar ei i-au raspuns: "La cafenea". Atunci taranul, care era foarte aspru, le-a spus plin de indignare: "Nu va e rusine, sa va duceti Duminica dimineata la cafenea, in loc sa mergeti la biserica? Crestini sunteti voi?". Si a inceput sa le tina o predica in aer liber. Tinerii i-au vorbit jignindu-l si si-au vazut de drum. Parintele tacea. Taranul, plin de entuziasm si multumire de sine, ii spuse Parintelui: "Nu le-am zis bine ce le-am zis acestor tineri rai?" Atunci Parintele i-a spus: "Nu le-ai zis bine". Taranul, care astepta sa fie felicitat, s-a intristat auzindu-i raspunsul.

Au ajuns la biserica, Parintele a intrat in Altar, iar taranul s-a asezat in strana. Nu trecu o jumatate de ora si iata, toti tinerii pe care ii intalnisera, intrara in biserica. Taranul isi freca mainile de multumire. Indata ce s-a terminat Sfanta Liturghie si Parintele a iesit din Altar, taranul s-a grabit sa-i arate tinerii, spunandu-i: "Ai vazut, si tu care mi-ai zis ca nu le-am spus bine! S-au gandit la cuvintele mele si-au venit la biserica". Parintele insa a suras si i-a explicat ca au venit, fiindca el s-a rugat in tacere pentru ei si nu fiindca au fost impresionati de comportamentul taranului.

*** pilda este general valabila, dupa parerea mea, dar am gasit de cuviinta sa o alatur acestui topic.

21.06.2007 06:55:25

Multumim mirelat, pilduitoare povestioara:)
nadajduim sa ne si ramana macar un strop si in inima..
cu dragoste frateasca jenica

SHOTO 25.06.2007 13:21:45

DRAGA BEATRICE,

TINUTA VESTIMENTARA TI SE VA SCHIMBA CU CAT TE APROPII MAI MULT DE DUMNEZEU!

SHOTO

romandragut 30.06.2007 22:51:06

Citat:

În prealabil postat de SHOTO
DRAGA BEATRICE,

TINUTA VESTIMENTARA TI SE VA SCHIMBA CU CAT TE APROPII MAI MULT DE DUMNEZEU!

SHOTO

de la o simpla batistuta mai jos si mai sus de buric ajungi sa porti cortina teatrului national.

krabu 02.07.2007 12:32:57

Tu trebuie sa porti pantaloni si sa ai camasa (nu ai voie cu maieu). Bineinteles fara batic sau sapca.

Si sa te mai apropii si tu de Dumnezeu

Sufletell 25.10.2007 21:21:48

In Biserica femeia e bine sa fie imbracata decent. Pe cat posibil sa poarte fusta si sa aiba capul acoperit. Machiajul nu-si are locul atunci cand mergem in Casa Domnului. Orice preot spune acest lucru.
Putin diferit stau lucrurile cand luam parte la un Botez sau la o Cununie. Atunci purtam haine elegante, suntem coafate si machiate. Ce spuneti ?

GEORGIANA22 30.10.2007 01:16:59

CITEZ: Machiajul nu-si are locul atunci cand mergem in Casa Domnului. PAI SA STI CA MACHIAJUL NU ISI ARE ROSTUL DELOC MAI ALES LA SF. BISERICA. DACA DUMNEZEU CONSIDERA NE NASTEAM VOPSITE SI MACHIATE.
SCUZE CA POATE AM FOST RAUTACIOASA

Hartford 30.10.2007 03:18:44

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Pai normal ca nu le spune nimic preotul, ca si lui i se scurg ochii dupa ele

Ai dreptate ca si ei sint oameni si mai ales daca e preot tinar ce astepti.
Parintele nostru e tinar si a zis sa vina femeile cum vor imbracate numai sa vina la biserica cu timpul isi dau ele seama cum sa se imbrace, apoi si virsta isi spune cuvintul,o fata de 18 ani ce vreti sa se imbrace ca babele?

Noesis 30.10.2007 03:32:44

Nu vreau sa vorbesc de rau, dar:

Georgiana -- luand logica ta -- daca Dumnezeu considera, ne nasteam cu haine pe noi -- asa cum i-ar place Lui, nu? Si acum nu ar mai fi topic pe forum despre chestia asta.

Nu iau apararea nimanui, eu nu ma machiez niciodata, dar mi s-a parut amuzanta logica.

dan73 30.10.2007 11:19:55

Asumam diverse roluri in diverse situatii. Atunci cand stam de vorba cu un prieten, cu un preot, cu seful, mesajul nostru este altfel. Atunci cand mergem la biserica, intr-o excursie, ... tinuta noastra difera. Cred ca trebuie sa privim dincolo de tinuta. Sa vedem ceea ce suntem, ceea ce ascundem sub acesta tinuta si aceste mesaje. Degeaba am un mesaj potrivit cu persoanele mentionate si o tinuta potrivita cu situatiile in cauza, daca intre mine si ele exista dezacord. Scriptura pune accent pe ceea ce suntem si trebuie sa fim. Nu spune ca daca vom fi imbracati intr-un anumit fel, fericirea vesnica ne este data. Daca ne vom impartasi de acesta viata divina, vom cunoaste ce trebuie sa spunem si cum sa ne imbracam. Altfel, doar speculatie. Ce cuvinte inalte: Cautati mai intai imparatia cerurilor si toate celelalte se vor adauga voua. Si noi ne pierdem vremea cautand "celelalte".

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:59:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.