Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   are nevoie de ajutor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2806)

Z.Lidia 04.01.2008 01:31:47

Citat:

În prealabil postat de el
De tatal meu nici sa nu aud ca daca il prind la mine in casa il omor.
1. Pt ca m-a dat in judecata pt pensia alimentara cand eu faceam postliceala(el zicea ca eu sunt vagabont si de ce sa-mi dea el pensie )
2. O batea pe mama, era un betivan a si inselat-o si m-a lasat singur numai cu ea(putea sa-si schimbe atitudinea dar nu a vrut)

Uite, aici ti-ai recunoscut sentimentele fata de tatal tau. Oare poti vorbi asa despre un om de care nu iti pasa? Tatal tau a gresit fata de tine. Iar tu i-ai raspuns.
Ar fi 3 variante: ori iubesti pe cineva,ori il urasti, ori nu iti pasa de el. Cel mai rau e cand nu iti pasa. Celelalte 2 sunt deja un fel de relatii, implica sentimente.
Acum, cand inca ai nevoie de ajutor tatal nu e aici. Sentimentele iti sunt intr-un fel intretinute. Poate cand iti vei aseza viata sa te mai eliberezi de ele. Poate ii vei da vreo sansa vreodata sa spuna de ce s-a purtata asa. Gandesc ca asa e crestineste.

el 04.01.2008 01:38:26

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Citat:

De tatal meu nici sa nu aud ca daca il prind la mine in casa il omor.
1. Pt ca m-a dat in judecata pt pensia alimentara cand eu faceam postliceala(el zicea ca eu sunt vagabont si de ce sa-mi dea el pensie )
2. O batea pe mama, era un betivan a si inselat-o si m-a lasat singur numai cu ea(putea sa-si schimbe atitudinea dar nu a vrut)

Uite, aici ti-ai recunoscut sentimentele fata de tatal tau. Oare poti vorbi asa despre un om de care nu iti pasa? Tatal tau a gresit fata de tine. Iar tu i-ai raspuns.
Ar fi 3 variante: ori iubesti pe cineva,ori il urasti, ori nu iti pasa de el. Cel mai rau e cand nu iti pasa. Celelalte 2 sunt deja un fel de relatii, implica sentimente.
Acum, cand inca ai nevoie de ajutor tatal nu e aici. Sentimentele iti sunt intr-un fel intretinute. Poate cand iti vei aseza viata sa te mai eliberezi de ele. Poate ii vei da vreo sansa vreodata sa spuna de ce s-a purtata asa. Gandesc ca asa e crestineste.

Mai bine ma duc langa mama decat sa primesc ceva de la "tatal meu". Da nu imi pasa si nu vreau sa-l vad din motivele alea 2. Cum poti fi tata si sa-ti dai in judecata propiul fiu pt o amarata de pensie alimentara ? Cel fel de tata e asta? Asta m-a durut cel mai tare. Adik eu m-am chinui sa fac o postliceala pe care am si platito, numai eu stiu cum ca era particulara si el ma da in judecata ca eu sunt vagabont. Hai sa fim seriosi.

oni91 04.01.2008 10:50:37

"De fapt, nu stiu cum se poate sa nu iti pese si totodata sa il urasti, sa ai atatea sentimente pentru el. Ori una, ori alta."
eu cred ca totusi se poate, in sensul ca daca il urasti nu il ajuti si nu iti pasa ce se intampla cu el daca ar pati ceva rau:|

alexa.oni 04.01.2008 18:57:39

Citat:

Citat:

În prealabil postat de oni91
eu sincer nici nu stiu cum as fi reactionat in situatia ta, cred ca moartea mamei este cel mai dureros moment din viata unui om, mai ales in acest mod...nu cred ca experienta imi permite sa-ti dau un sfat, dar sper ca Dumnezeu te va ajuta sa treci peste aceasta pierdere...:|

Da e foarte greu , nici mie nu-mi vine sa cred ca casa e goala, si mama a plecat si m-a lasat singur. In ultimile clipe mi-a zis sa o iert si a inceput sa planga, si am iertat-o si i-am zis sa nu mai planga ca o sa fie bine pt ea. Dar eu acum am ramas doar cu amintirile si mie greu sa cred ca am ramas singur pe lume la doar 24 de ani.

Nu,nu esti singur!Il ai pe Dumnezeu,si pe El nu ti-L va lua nimeni roagate Lui si ai sa vezi ca am dreptate!Dumnezeu o sa iti intinda mana tot ce trebuie sa faci e sa ii ceri ajutorul!

ancah 06.01.2008 17:21:01

acest baiat a cerut ajutor. S-a gandit cineva sa-l si ajute, sau lumea se rezuma doar la a da numai sfaturi "valoroase" si eventual critici "constructive"?!?

mirelat 06.01.2008 22:27:29

:D si daca ar fi asa, ce crezi ca o sa vina sa bata toba aici? pentru ca mai apoi astia "induhovniciti" sa vina sa spuna chestii gen unde e smerenia, sa nu stie stanga ce face dreapta samd...

ancah 06.01.2008 22:40:43

Mirela, daca te uiti bine, vei constata ca eu celorlalti ma adresez, nu lui "el". Si apoi avem experienta de pe acest forum, cand toata lumea da sfaturi cu nemiluita, fara a face cu adevarat un gest de omenie. S-au mai afisat conturi pe aici, dar care au ramas complet goale...

Deci, daca vreti sa ajutati, atunci notati-va si nr. de cont in lei si valuta, ca sa nu creada acest baiat aflat in anaghie, ca noi suntem crestini de carton. Evident totul este benevol si nimeni nu trebuie sa se simta constrans, nici sa astepte laude, in cazul in care face un gest. Stiti: rasplata o primim in ceruri.

mirelat 06.01.2008 22:45:23

da, anca, si eu tot de "ceilalti" vorbeam, nu de "el".

mirelat 06.01.2008 22:46:38

Citat:

În prealabil postat de ancah
S-au mai afisat conturi pe aici, dar care au ramas complet goale...

de unde stii, i-ai intrebat?

ancah 06.01.2008 22:47:46

Au scris singuri pe forum!

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:14:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.