Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Exista atomi, celule, microbi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2885)

calator 22.12.2007 21:19:56

traditie ce parere ai despre ceea ce a spus Sf Grigore teologul?

cozia 22.12.2007 21:59:45

Articolul de mai sus ,personal, nu-mi place... o si scris de cine e scris insa nu vad cum ar putea autorul explica deznadejdea si dezastrul iminent care ne paste vorbind cu atita dezinvoltura despre faptul ca "...religiozitatea noastra ne-a stimulat dorinta de cunostere stiintifica..."

Cum poate credinta sa ne duca via Stiinta spre distrugere, spre AUTO-ANIHILARE? oare autorul isi pune aceasta problema?... sau ne punem mai mult problema a ceea ce vrea cititorul SA AUDA?
...stiind ca Dumnezeu ne spune clar: Pastrati Predaniile Mele si veti trai!...restul "creatiilor stiintifice" fiind de fapt imaginatia noastra mai ales cea influientata de Apus, de ecumenism mai nou, deoarece daca observam traditia estica, nu o sa vedem obsesia dezvoltarii tehnologice pe la minastirile rusesti si asta nu pe motiv ca Esticii sunt inapoiati ci pentru ca vad mai clar importanta luptei cu patimile si ce este cu adevarat necesar sufletului pentru mintuire

cristiboss56 22.12.2007 22:00:08

Citat:

În prealabil postat de Glamorous_witch
Simplu......curentul electric nu exista(asa spune traditie).Atunci,cu ce functioneaza toata aparatura moderna?Pe mine nu ma prea intereseaza cu ce se imbraca preotii(nu merg la biserica),dar ce este rau in a folosi telefonul mobil?Sincer,eu personal nu stiu cum ar fi viata mea fara telefonul mobil.

Traditie, in multe privinte are dreptate si nu trebuie sa ironizam aiurea si cu rautate. Multe, foarte multe ce le vedem si auzi pot fi amagiri ale vrajmasului. Perfiditatea lui nu are margini. Discernamanul nostru de multe ori ne joaca feste, crezand in cea ce de fapt este o simpla iluzie pentru a ne abate de la adevarata credinta. Diavolul lucreaza mult in si prin mintea noastra, in gandul nostru, facand din ceva ce de fapt nu exista, o imagine palpabila, atat de reala incat cu greu , aproape imposibil, ne dam seama de inselaciune.

cozia 22.12.2007 22:08:51

Citat:

În prealabil postat de calator
ce parere ai despre ceea ce a spus Sf Grigore teologul?

..cred ca o buna comparatie cu ce vrea sa spuna Sf. Grigorie referitor la "valoare culturii laice" este motivul pentru care intram intr-o relatie de casatorie:
Oare este:
- pentru a intemeia o familie crestina?
sau
- pentru a ne satisface placerile carnale?

Chriss-tian78 22.12.2007 22:18:57

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Simplu......curentul electric nu exista(asa spune traditie).Atunci,cu ce functioneaza toata aparatura moderna?Pe mine nu ma prea intereseaza cu ce se imbraca preotii(nu merg la biserica),dar ce este rau in a folosi telefonul mobil?Sincer,eu personal nu stiu cum ar fi viata mea fara telefonul mobil.

Traditie, in multe privinte are dreptate si nu trebuie sa ironizam aiurea si cu rautate. Multe, foarte multe ce le vedem si auzi pot fi amagiri ale vrajmasului. Perfiditatea lui nu are margini. Discernamanul nostru de multe ori ne joaca feste, crezand in cea ce de fapt este o simpla iluzie pentru a ne abate de la adevarata credinta. Diavolul lucreaza mult in si prin mintea noastra, in gandul nostru, facand din ceva ce de fapt nu exista, o imagine palpabila, atat de reala incat cu greu , aproape imposibil, ne dam seama de inselaciune.

adica sa credd ca curentu elecrtic e o inventie a diavolului??, dar fulgerul ce este?? chair daca omul beneficiaza de cele mai inalte tehnologii nu inseamna ca acestea il indeparteaza de Dumneseu ci mai degraba el nu stie cum si cat sa le folsesesca. eu cred ca omul are nevoie in zilele noastre de dreapta socotela.

cozia 22.12.2007 22:28:51

eu de citiva ani buni m-am lamurit in privinta scrierilor , filozofiilor, inclinatiilor, psihologiei de provenienta Apuseana.
Nu are nimic ziditor si mintuitor in ea si de aceea fac pe cit pot sa imit ce spun Sf.Parintii, sa ma uit si sa-i tratez cu blindete dar cu intransigenta dogmatica si ca stil de a privi lucrurile si viata!

...de o vreme am cam inceput sa ma plictisesc de forum, cred ca si eu o sa ma retrag pe pozitia doar de cititor ocazional:(

Glamorous_witch 22.12.2007 22:42:30

diavolul nu lucreaza in mintea noastra......ok,cu siguranta nu in a mea.toate deciziile si ideile sunt ale mele(bine,nici nu cred in satan,dar eu cantaresc extrem de bine,in viata reala,orice cuvant sau actiune,si nu actionez aproape niciodata datorita emotiilor).Daca eu cred ca universul este infinit si nu este asa,voi recunoaste ca am gresit,niciodata nu voi da vina pe Satan,demoni,sau orice altceva.

cozia 22.12.2007 22:55:59

Citat:

nu actionez aproape niciodata datorita emotiilor

Hai ca esti simpatica! dar departe de adevar... iti propun sa incepi sa te observi, dar sa o faci activ, INTENTIONAL, "dinadins" cum se spune in Paraclisul MD si sa nu te sperii daca vei avea un soc de cit de putin alegi TU si cit de mult aleg "emotiile " pentru tine.

Faptul ca nu percepi acest lucru si o ti pe a ta(ca noi toti dealtfel) este din cauza dracusorilor de tranzitie de la fiinta TA la realitatea Prezentului imediat care unii autori ii numesc Bufferi. ACESTA ESTE MOTIVUL ORBIRII NOASTRE, a incapacitatii de a vedea CLAR.
Doar prin rugaciune , Prezenta si constientizare ii putem alunga si INAINTA

Glamorous_witch 22.12.2007 23:09:23

Ce vreau sa spun prin faptul ca nu prea sunt influentata de emotii in deciziile mele:de ex niciodata nu am tipat,nu m-am certat cu un prieten,si nu mi-am pierdut controlul nici chiar daca sunt ff nervoasa/suparata/trista/dezamagita,etc.Pur si simplu,ma port ca de obicei si imi iau timp ptr a analiza ce trebuie sa fac in continuare.La un moment dat eram cu o fata la plimbare,despre care aflasem ca spusese ceva ce literalmente ma facea sa "fierb de nervi"(problemele din liceu:) ),dar am putut sa ma comport absolut normal,nu a banuit nimic desi cum am spus eram atat de suparata incat nu stiu cum nu aruncam flacari.Am asteptat sa ma calmez total,si abia apoi am vorbit cu ea despre acea problema.Mama ma cunoaste totusi:zice ca imi sclipesc ciudat ochii:)

cristiboss56 22.12.2007 23:35:40

Citat:

În prealabil postat de Chriss-tian78
Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

adica sa credd ca curentu elecrtic e o inventie a diavolului??, dar fulgerul ce este?? chair daca omul beneficiaza de cele mai inalte tehnologii nu inseamna ca acestea il indeparteaza de Dumneseu ci mai degraba el nu stie cum si cat sa le folsesesca. eu cred ca omul are nevoie in zilele noastre de dreapta socotela.

Greu, greu de tot se face de-nteles Traditie. El a tras un semnal de alarma, pe care il interpretam aiurea si tendentios. Amagirea , iluzia vrajmasului ! Aici este esenta discutiei si nu a pune la indoiala tot ce ne-nconjoara . Sa citim printre randuri, sa ne punem cat de cat mintea in functiune , nu spre cele de fara folos. Din ceea ce Traditie pune in discutie trebui sa luam partea cea mai veridica, a lucrarii marsave a diavolului impotriva Creatiei Bunului DUMNEZEU. El, diavolul creaza o lume paralela, o lume a amagirilor si a desertaciunii. Depinde de noi ce a carei lumi vrem sa apartinem, avand voie si libertate deplina . SA LUAM AMINTE ! ! ! .

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:00:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.