![]() |
traditie ce parere ai despre ceea ce a spus Sf Grigore teologul?
|
Articolul de mai sus ,personal, nu-mi place... o si scris de cine e scris insa nu vad cum ar putea autorul explica deznadejdea si dezastrul iminent care ne paste vorbind cu atita dezinvoltura despre faptul ca "...religiozitatea noastra ne-a stimulat dorinta de cunostere stiintifica..."
Cum poate credinta sa ne duca via Stiinta spre distrugere, spre AUTO-ANIHILARE? oare autorul isi pune aceasta problema?... sau ne punem mai mult problema a ceea ce vrea cititorul SA AUDA? ...stiind ca Dumnezeu ne spune clar: Pastrati Predaniile Mele si veti trai!...restul "creatiilor stiintifice" fiind de fapt imaginatia noastra mai ales cea influientata de Apus, de ecumenism mai nou, deoarece daca observam traditia estica, nu o sa vedem obsesia dezvoltarii tehnologice pe la minastirile rusesti si asta nu pe motiv ca Esticii sunt inapoiati ci pentru ca vad mai clar importanta luptei cu patimile si ce este cu adevarat necesar sufletului pentru mintuire |
Citat:
|
Citat:
Oare este: - pentru a intemeia o familie crestina? sau - pentru a ne satisface placerile carnale? |
Citat:
|
eu de citiva ani buni m-am lamurit in privinta scrierilor , filozofiilor, inclinatiilor, psihologiei de provenienta Apuseana.
Nu are nimic ziditor si mintuitor in ea si de aceea fac pe cit pot sa imit ce spun Sf.Parintii, sa ma uit si sa-i tratez cu blindete dar cu intransigenta dogmatica si ca stil de a privi lucrurile si viata! ...de o vreme am cam inceput sa ma plictisesc de forum, cred ca si eu o sa ma retrag pe pozitia doar de cititor ocazional:( |
diavolul nu lucreaza in mintea noastra......ok,cu siguranta nu in a mea.toate deciziile si ideile sunt ale mele(bine,nici nu cred in satan,dar eu cantaresc extrem de bine,in viata reala,orice cuvant sau actiune,si nu actionez aproape niciodata datorita emotiilor).Daca eu cred ca universul este infinit si nu este asa,voi recunoaste ca am gresit,niciodata nu voi da vina pe Satan,demoni,sau orice altceva.
|
Citat:
Faptul ca nu percepi acest lucru si o ti pe a ta(ca noi toti dealtfel) este din cauza dracusorilor de tranzitie de la fiinta TA la realitatea Prezentului imediat care unii autori ii numesc Bufferi. ACESTA ESTE MOTIVUL ORBIRII NOASTRE, a incapacitatii de a vedea CLAR. Doar prin rugaciune , Prezenta si constientizare ii putem alunga si INAINTA |
Ce vreau sa spun prin faptul ca nu prea sunt influentata de emotii in deciziile mele:de ex niciodata nu am tipat,nu m-am certat cu un prieten,si nu mi-am pierdut controlul nici chiar daca sunt ff nervoasa/suparata/trista/dezamagita,etc.Pur si simplu,ma port ca de obicei si imi iau timp ptr a analiza ce trebuie sa fac in continuare.La un moment dat eram cu o fata la plimbare,despre care aflasem ca spusese ceva ce literalmente ma facea sa "fierb de nervi"(problemele din liceu:) ),dar am putut sa ma comport absolut normal,nu a banuit nimic desi cum am spus eram atat de suparata incat nu stiu cum nu aruncam flacari.Am asteptat sa ma calmez total,si abia apoi am vorbit cu ea despre acea problema.Mama ma cunoaste totusi:zice ca imi sclipesc ciudat ochii:)
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:00:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.