Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Moaste (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5038)
-   -   de ce trebuie Sfintii si moastele lor venerati? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2964)

Laurentiu 22.02.2008 21:58:15

Citat:

În prealabil postat de robertt
nu se supara Dumnezeu ca ne inchinam la Sfinti si la moastele lor?de unde s-a dedus ca Sfintii trebuie venerati?nu este ca si cum ne facem idoli?

Nu se supara Dumnezeu..El a binevoit ca sfintii lui sa fie cinstiti..Caci minunat este Dumnezeu intru Sfintii LUi. Dumnezeu intru sfinti se odihneste cum spune Biserica Ortodoxa...
Iar ei varsandu-si sangele pentru apararea credintei s-au invrednicit de aceasta cinste...

Imaginea de deasupra reprezintă un osuar cu Sfinte Moaste din catacombele primelor veacuri crestine. Nu este o cameră a misterelor si nici una a terorii, ci una a înfiorării sfinte.

cozia 22.02.2008 22:23:17

Citat:

În prealabil postat de tot_jean
"sectarii" respecta Sfintii....dar nu se roaga la ei pentru ca , considera ca nu ii pot ajuta.

Cred ca in ziua de azi trebuie sa ne rugam la Maica Domnului si la Sfinti mai mult ca oricind deoarece numai prin rugaciunile lor(cei care stiu de unde au plecat) mai putem primi mila lui Dumnezeu. Citeam undeva ca si Hristos este aproape complet intors de la noi si numai Maica Domnului ii mai tine chipul indreptat spre noi, ...in asa hal de decadere morala, duhovniceasca si de Idolatrie am ajuns.

tot_jean 23.02.2008 00:03:48

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

"sectarii" respecta Sfintii....dar nu se roaga la ei pentru ca , considera ca nu ii pot ajuta.

Cred ca in ziua de azi trebuie sa ne rugam la Maica Domnului si la Sfinti mai mult ca oricind deoarece numai prin rugaciunile lor(cei care stiu de unde au plecat) mai putem primi mila lui Dumnezeu. Citeam undeva ca si Hristos este aproape complet intors de la noi si numai Maica Domnului ii mai tine chipul indreptat spre noi, ...in asa hal de decadere morala, duhovniceasca si de Idolatrie am ajuns.

unde citeai?cine zicea ca Hristos s-a intors cu privirea de la noi?

cristiboss56 25.02.2008 09:10:01

Metaforic Jeane, nu te mai face chiar ca nu pricepi ! Stilul asta de neancredere si nedumerire cel manifesti , este teatral si rautacios. Orice ti s-ar spune, zici mecanic , de ce, unde scrie sau mai stiu eu ce.

tot_jean 26.02.2008 16:41:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Metaforic Jeane, nu te mai face chiar ca nu pricepi ! Stilul asta de neancredere si nedumerire cel manifesti , este teatral si rautacios. Orice ti s-ar spune, zici mecanic , de ce, unde scrie sau mai stiu eu ce.

pai daca zice ca a citit undeva....sunt si eu curios.cam tot ce zic eu pe aici am suport scris (alb pe negru).majoritatea care scriu pe aici spun doar "din auzite".de asta imi manifest nedumerirea.;)

tot_jean 26.02.2008 16:42:03

in paranteza trebuia NEGRU PE ALB

cristiboss56 26.02.2008 20:11:48

Citat:

Sigur Jeane ! E grea crediinta cand esti in afara ei . Bascalia e mai de pret Jeane . Nu-i asa ?

tot_jean 26.02.2008 21:57:13

Citat:

Citat:

Sigur Jeane ! E grea crediinta cand esti in afara ei . Bascalia e mai de pret Jeane . Nu-i asa ?

credeam ca nu ai prejudecati.dar daca tu stii care e masura credintei mele........?????????
oricum nu fac bascalie pe forum....oricum ma baneaza si daca sunt serios

cristiboss56 26.02.2008 22:59:17

Admir sinceritatea fie ea si a unui ateu ! Recunosti neseriozitatea ta ! Bun lucru.

tot_jean 27.02.2008 04:49:27

Citat:

Admir sinceritatea fie ea si a unui ateu ! Recunosti neseriozitatea ta ! Bun lucru.

poti interpreta cum vrei.faptul ca ai prejudecati este o certitudine pt mine

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:07:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.