Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Sfanta scriptura modificata? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2967)

cod_gabriel 17.01.2008 09:11:17

Citat:

În prealabil postat de freddi
Nu trebuie sa uitam ca in Sfanta Scriptura chiar apare mentionat ca Domnul Isus a avut frati. Nimeni nu contesta faptul ca Maria, prin faptul ca l-a nascut pe Isus, nu a fost o sfanta ( aleasa de Domnul) totusi a fost o fiinta umana supusa acelorasi slabiciuni ca si noi. Si daca in Scriptura scrie ca a vut frati de ce sa nu o credem, sau, daca ar fi fost un anumit grad de rudenie (verisor) intre Isus si acei frati, nu credeti ca ar fi trebuit sa se fi specificat acest lucru? Deobicei se specifica in Scriptura daca exista o alta relatie de rudenie (alta decat frate).

Matei 13:55-57 "55.Oare nu este El fiul tamplarului? NU este Maria mama Lui? Si Iacov, Iosif, Simon, si Iuda, nu sunt ei fratii Lui? 56.Si surorile Lui nu sunt toate printre noi? Atunci de unde are El toate lucrurile acestea?"
57. Si gaseau astfel in El o pricina de poticnire.

De ce s-au poticnit de Isus? pentru ca a facut parte dintr-o familie obisnuita, cu meserie deloc care sa iasa in evidenta. Daca ar fi pomenit aici de fratii Lui ca fiind "verisori" nu ar fi trebuit sa aminteasca cel putin tatal lor? Este evident faptul ca aici este vorba de o familie cu o mama, un tata, si copii. NImic iesit din comun care sa-i fi atras atentia cuiva.

Ioan 7:3 "Fratii Lui I-au zis: "Pleaca de aici, si du-Te in Iudeea, ca sa vada si ucenicii Tai lucrarile, pe care le faci. Nimeni nu face ceva in ascuns, cand cauta sa se faca cunoscut: daca faci aceste lucruri, arata-Te lumii" caci fratii Lui nu credeau in El.

Faptele apostolilor 1:14 "Toti acestia staruiau cu un cuget in rugaciune si cereri, impreuna cu Maria, mama lui Isus, si cu fratii Lui.

Freddi, din respect fata de ceilalti forumisti, citeste ce s-a postat inaintea ta si nu relua discutii care s-au purtat deja pe acelasi topic. Nu de alta, dar sa nu se creada cumva ca in realitate nu aveti argumente in Scriptura si nu faceti decat sa repetati la nesfarsit ce ati invatat.

cod_gabriel 17.01.2008 10:08:39

Citat:

Si daca in Scriptura scrie ca a vut frati de ce sa nu o credem, sau, daca ar fi fost un anumit grad de rudenie (verisor) intre Isus si acei frati, nu credeti ca ar fi trebuit sa se fi specificat acest lucru? Deobicei se specifica in Scriptura daca exista o alta relatie de rudenie (alta decat frate).

Pentru ca dintre cei patru frati, doi am demonstrat mai sus ca erau verisori. Si nu e vorba ca n-ar fi adevarat ce in scrie in Scriptura, ci de subtilitati si inexactitati ale limbii ebraice.

cod_gabriel 17.01.2008 10:15:50

Citat:

În prealabil postat de remus-gabriel
Ar trebui sa nu ne mai complicam in discutii fara sens cu toti neortodocsii. Va spun din experienta personala ca nu vom ajunge nicaieri cu asemenea palavrageli.

E adevarat ca din astfel de discutii nu cred sa conving pe cineva - e clar ca nimeni n-o sa-si schimbe religia in urma discutiilor de aici. Dar am tras si eu niste foloase pentru ca discutia in contradictoriu m-a facut sa caut si sa descopar niste lucruri pe care altfel nu le-as fi stiut, atat despre Scriptura, Hristos, cat si despre sectanti si argumentatia lor si despre noi.
Refuzul de a discuta argumentat, chiar daca suntem constienti ca aceste discutii nu duc la nimic, da impresia de prostie, ingamfare, si creeaza impresia complet falsa ca sectantii de fapt au dreptate si Scriptura e cu ei.

cod_gabriel 17.01.2008 10:30:08

Citat:

Faptele apostolilor 1:14 "Toti acestia staruiau cu un cuget in rugaciune si cereri, impreuna cu Maria, mama lui Isus, si cu fratii Lui.

Iata inselaciunea sectanta. Citeaza numai Fapte 1:14, dar "uita" urmatoarele doua versete:
"14. Toti acestia, intr-un cuget, staruiau in rugaciune impreuna cu femeile si cu Maria, mama lui Iisus si cu fratii Lui.
15. Si in zilele acelea, sculandu-se Petru in mijlocul fratilor (iar numarul lor era ca la o suta douazeci), a zis"
Care va sa zica, dupa sectantul asta, Maria a avut 120 de copii! :D
Bineinteles, nu ai citit sau te-ai facut ca nu ai citit o postare anterioara in care am mentionat chiar acele versete, si o citez acum:

"Exemplu de utilizare libera a cuvantului "frati":
"13. Si cand au intrat, s-au suit in incaperea de sus, unde se adunau de obicei: Petru si Ioan si Iacov si Andrei, Filip si Toma, Bartolomeu si Matei, Iacov al lui Alfeu si Simon Zelotul si Iuda al lui Iacov.
14. Toti acestia, intr-un cuget, staruiau in rugaciune impreuna cu femeile si cu Maria, mama lui Iisus si cu fratii Lui.
15. Si in zilele acelea, sculandu-se Petru in mijlocul fratilor (iar numarul lor era ca la o suta douazeci), a zis:" - din Fapte 1.

Din versetele 13 si 14, ar parea ca e vorba de frati de sange, mai ales ca urmeaza in enumerare dupa "Maria, mama lui Iisus" si sunt enumerati distinct de apostoli.
Dar versetul 15 ne lamureste despre ce este vorba!"

cod_gabriel 17.01.2008 10:44:44

Citat:

În prealabil postat de cod_gabriel
Iata inselaciunea sectanta. Citeaza numai Fapte 1:14, dar "uita" urmatoarele doua versete:

Rectificare: am vrut sa scriu urmatorul verset, Fapte 1:15.

freddi 17.01.2008 11:42:14

Citat:

Citat:

Imi pare rau pentru discutiile inutile ca s-au format pe forum. Se observa ca nu intelegeti notiunea de "familia mica" si "familia largita" a bisericii primare.
Icercati sa ATACATI pentru ca va simtiti lezati ca un "sectant" au tupeul sa posteze adevaruri din Scriptura. "Cel mai bun mod de a se apara este sa ataci" - eu nu sunt de parerea asta... in fine.
Despre prostie si inganfare - nu am cuvinte... Nu imi permit sa fac prost pe nimeni, da sa mai judec pe cineva fiindca are alte pareri... departe de mine gandul acesta. Dumnezeu va cantari fiecare cavant la vremea potrivita.

Nu stiu cum de permite un forum care se pretinde a fi crestin atacul la persoana.
Tot respectul pentru forumisti. Am incercat sa inteleg parearea fiecaruia, am reluat anumite argumente care mi s-au parut importante si care nu au fost tratate.

Apropo de frati> poate stiti ca neoprotestantii se numesc frati intre ei... asta inseamna ca sunt frati de sange? sau frati in Hristos? ... Sa nu exageram in aberatii - referitor "sectantul" care crede ca Maria a avut 120 de copii.

freddi 17.01.2008 12:42:38

[quote=cod_gabriel]
Citat:

În prealabil postat de sisu
Intr-adevar e posibil ca versetul sa se refere la faptul ca Isus este primul nascut, deci fratele cel mai mare (fratele cui?).
Dar vedem ca in acelasi verset biblia ortodoxa (romana!) a modificat doi termeni.

"55. Au nu este Acesta fiul teslarului? Au nu se numește mama Lui Maria și frații (verii) Lui: Iacov și Iosif și Simon și Iuda?
56. Și surorile (verișoarele) Lui au nu sunt toate la noi? Deci, de unde are El toate acestea?"
Argumentele legate de limba ebraica, se verifica prin textul evangheliilor. Nu e nevoie sa stim ebraica.

Trebuie sa tinem cont de original in interpretarea Scripturii. NU mi se pare corect ca s-a adaugat in BOR (chiar si in paranteza) interpretarea cuvintelor (frati, surori). Fiecare cuvant adaugat sau scos din scriptura v-a avea (si are) consecintele ei.
Poate nu stiti, topikul acesta l-am inceput eu. imi pare rau ca am fost scos din anumite motive de care imi pare rau. Ideea de baza a fost "Scriptura modificata?" aceste modificari s-au facut in mod cert tinand cont de celelalte traduceri care exista.

cod_gabriel 17.01.2008 12:54:03

Citat:

Citat:

Citat:

Imi pare rau pentru discutiile inutile ca s-au format pe forum. Se observa ca nu intelegeti notiunea de "familia mica" si "familia largita" a bisericii primare.
Icercati sa ATACATI pentru ca va simtiti lezati ca un "sectant" au tupeul sa posteze adevaruri din Scriptura. "Cel mai bun mod de a se apara este sa ataci" - eu nu sunt de parerea asta... in fine.
Despre prostie si inganfare - nu am cuvinte... Nu imi permit sa fac prost pe nimeni, da sa mai judec pe cineva fiindca are alte pareri... departe de mine gandul acesta. Dumnezeu va cantari fiecare cavant la vremea potrivita.

Nu stiu cum de permite un forum care se pretinde a fi crestin atacul la persoana.
Tot respectul pentru forumisti. Am incercat sa inteleg parearea fiecaruia, am reluat anumite argumente care mi s-au parut importante si care nu au fost tratate.

Apropo de frati> poate stiti ca neoprotestantii se numesc frati intre ei... asta inseamna ca sunt frati de sange? sau frati in Hristos? ... Sa nu exageram in aberatii - referitor "sectantul" care crede ca Maria a avut 120 de copii.

"Se observa ca nu intelegeti notiunea de "familia mica" si "familia largita" a bisericii primare."
Se vede ca voi nu intelegeti notiunea de familie largita.
Sectarule, tupeul nu tine loc de adevar, iar citarea selectiva din "Fapte" ramane scrisa si o poate citi oricine cu cateva postari mai sus, oricat ai incerca sa te aperi... atacand (mai exact acuzand pe altii exact de ceea ce faci tu).

freddi 17.01.2008 13:14:39

Citat:

Citat:

Faptele apostolilor 1:14 Toți aceștia stăruiau cu un cuget în rugăciune și în cereri, împreună cu femeile, și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui.
Faptele apostolilor 1:15 În zilele acelea, Petru s-a sculat în mijlocul fraților, - numărul celor adunați laolaltă era de aproape o sută douăzeci, - și a zis:
Faptele apostolilor 1:16 "Fraților, trebuia să se împlinească Scriptura spusă de Duhul Sfânt mai înainte, prin gura lui David, despre Iuda, care a fost călăuza celor ce au prins pe Isus.

Eu propun sa luam atunci si versetul 13. Sunt enumerate cateva nume acolo:
Faptele apostolilor 1:13 Când au ajuns acasă, s-au suit în odaia de sus, unde stăteau de obicei. Erau: Petru, Iacov, Ioan, Andrei, Filip, Toma, Bartolomeu, Matei, Iacov, fiul lui Alfeu, Simon Zilotul, și Iuda, fiul lui Iacov.

Ce rost ar avea sa specifici atatea nume ale sfintilor apoi sa se repete din nou in versetul 14 prin a preciza ca erau (ei, fratii in Domnul- familia largita) împreună cu femeile, și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui (adica iarasi fratii - ca familia mare sau largita). NU are logica.
Intr-adev ar avea logica daca ar fi verisori, dar nici aici nu se precizeaza ca acesti frati sunt verisorii Lui. Apoi in versetul urmator vorbeste despre fratii in Domnul care erau 120...

vsovi 17.01.2008 13:18:30

Din atatea controverse, se pare ca a lamurit-o Hrisitos problema asta neoprotestantzilor fara biserica chiar in momentul cand inca se afla pe cruce, caci rastignit fiind, a spus catre Maica Sa care era strapunsa de sabia durerii shi catre ucenicul Ioan ceva de genul: "Femeie, iata fiul tau" iar catre Ioan "Iata Maica ta!" Deci a recunoscut in acel moment ca avea un singur frate adevarat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:54:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.