Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   impartasirea copiilor mici (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3137)

maria32 15.02.2015 11:25:31

Citat:

În prealabil postat de margareta (Post 159740)
Gaura in cer nu se va face nicidecum, dar pacat va fi ca tu, ca parinte ai stiut ca nu e voie sa dai impartasania copilului decat pe stomacul gol si totusi nu ai tinut cont de asta.
Una e sa nu stii si alta e sa stii si totusi sa faci in ciuda povetelor i scrierilor crestine.

Fratilor va rog mult ajutati-ma si pe mine cu o informatie, unde anume gasesc scrisa aceasta regula despre impartasanie copiilor mici pana in 7 ani pe stomacul gol. Si daca stie cineva si cine a scris aceasta regula. Multumesc.

DragosP 15.02.2015 12:25:35

"Burta goală" înseamnă, la copiii până-n 7 ani, 2..3 ore.
Nu cred că e greu.

maria32 15.02.2015 12:37:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 581069)
"Burta goală" înseamnă, la copiii până-n 7 ani, 2..3 ore.
Nu cred că e greu.

DragosP esti tata? Nu e ca e greu, e imposibil. Copilul meu doarme 8 ore/noapte si cand se scoale plange deja de foame. Pana il spal la fund, pana-l imbrac, pana ajungem la biserica, ne ia aproape inca o ora din momentul trezirii pana la impartasanie. Nu rezista 9 ore fara sa bea si fara sa manance plus ca nu vad de ce l-as chinui asa. Chiar nu cred ca Dl Hristos ar vrea si i-ar placea sa stie ca ne chinuim copilasii mici in felul asta.
Mi s-a mai raspuns si pe alt thread ca daca mananca ar putea vomita. Dar in 99% din cazuri nu vomita deci? Si daca vomita ce? Iei rezultatul si-l ingropi in pamant curat, se intampla asemenea accidente si la oameni mari, daca nu e cu reavointa nu are de ce sa fie pacat.

maria32 15.02.2015 12:38:00

Si astept totusi raspuns cu citat si sursa (cartea si citatul concret) unde gasesc aceasta regula.
Multumesc

DragosP 15.02.2015 12:45:35

Nu cred că e o problemă să-ți trezești copilașul dintimp, să-i dai papa și pe la 10:30..11 să fiți la biserică.
Mă întreb cum reușesc atâtea mămici la noi în parohie.
P.S. Da, sunt tată, dar la 16 respectiv 19 ani, copiii mei înțeleg cum e cu burta goală în ziua când ne împărtășim.

maria32 15.02.2015 13:36:06

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 581076)
Nu cred că e o problemă să-Č›i trezeČ™ti copilaČ™ul dintimp, să-i dai papa Č™i pe la 10:30..11 să fiČ›i la biserică.
Mă întreb cum reuČ™esc atâtea mămici la noi în parohie.
P.S. Da, sunt tată, dar la 16 respectiv 19 ani, copiii mei înČ›eleg cum e cu burta goală în ziua când ne împărtăČ™im.

DragosP, copilul meu are 19 luni, daca ar avea 16 sau 19 ani bineinteles ca altfel s-ar pune problema.
Ce inseamna sa-l trezesti din timp? Unui copil mic nu ai voie sa-i intrerupi ciclul natural al somnului pentru ca-i perturbi dezvoltarea. Fiul meu daca nu-si face somnul e marait si nu face altceva decat sa planga non-stop. Plus ca ideea era ca nu ai voie sa-i dai sa manance, nu sa-l trezesti, sa-i dai sa manance si apoi sa pleci la biserica. Ca daca-i dai sa manance la 9 si la 11 esti cu el la biserica nu se mai cheama ca se impartaseste pe burta goala.
Oricum, intrebarea mea era unde gasesc scrisa aceasta regula si cine a scris-o.

DragosP 15.02.2015 14:40:20

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 581081)
DragosP, copilul meu are 19 luni, daca ar avea 16 sau 19 ani bineinteles ca altfel s-ar pune problema.
Ce inseamna sa-l trezesti din timp? Unui copil mic nu ai voie sa-i intrerupi ciclul natural al somnului pentru ca-i perturbi dezvoltarea. Fiul meu daca nu-si face somnul e marait si nu face altceva decat sa planga non-stop. Plus ca ideea era ca nu ai voie sa-i dai sa manance, nu sa-l trezesti, sa-i dai sa manance si apoi sa pleci la biserica. Ca daca-i dai sa manance la 9 si la 11 esti cu el la biserica nu se mai cheama ca se impartaseste pe burta goala.
Oricum, intrebarea mea era unde gasesc scrisa aceasta regula si cine a scris-o.

Te-ai întrebat cum fac celelalte mămici care vin cu puii la biserică, în loc să te împotrivești practicii din Biserică?

Și lasă-mă, te rog, cu întreruperea creșterii dacă-l trezești într-o zi din 7...

abaaaabbbb63 15.02.2015 14:54:40

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 581083)
Te-ai întrebat cum fac celelalte mămici care vin cu puii la biserică, în loc să te împotrivești practicii din Biserică?

Și lasă-mă, te rog, cu întreruperea creșterii dacă-l trezești într-o zi din 7...

O zi din sapte inseamna 52 de zile pe an de somn intrerupt, adica 14.2% din somnul lui este un somn perturbat. Nu cred ca este putin.

Mihnea Dragomir 15.02.2015 16:37:15

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 581085)
O zi din sapte inseamna 52 de zile pe an de somn intrerupt, adica 14.2% din somnul lui este un somn perturbat. Nu cred ca este putin.

Nu exista o obligatie ca un copil sa se impartaseasca saptamanal.
Exista o obligatie (in bisericile rasaritene) ca sa se impartaseasca o data pe an. Asta inseamna 1 pe 365, adica zero si un pic la suta.

maria32 15.02.2015 17:01:52

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 581083)

DragosP da, m-am intrebat si nu stiu cum fac. Si nu, nu pot sa te las cum spui tu pentru ca nu mi se pare normal sa chinui copilul in niciuna dintre zilele saptamanii si in nicio zi din viata lui cu buna stiinta.
Daca nu stii raspunsul la intrebarea mea te rog frumos lasa-i pe altii sa raspunda. eu vreau sa citesc unde scrie aceasta regula si cine a scris-o.
Practica aceasta bisericeasca trebuie sa se bazeze pe niste reguli scrise doar nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:21:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.