Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3232)

Dex53 13.02.2010 08:35:51

m-am intrebat de multe ori de ce Dumnezeu, atotputernicul, creatorul universului, omniscientul etc este atat de interesat de lucruri marunte precum viata sexuala a oamenilor. n-ar fi mai bine daca si-ar face de treaba prin Africa sau Asia de sud est - se cam moare pe capete acolo - in loc sa se comporte ca un pervers care trage cu ochii in dormitor?

Fani71 13.02.2010 10:32:02

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 211636)
m-am intrebat de multe ori de ce Dumnezeu, atotputernicul, creatorul universului, omniscientul etc este atat de interesat de lucruri marunte precum viata sexuala a oamenilor. n-ar fi mai bine daca si-ar face de treaba prin Africa sau Asia de sud est - se cam moare pe capete acolo - in loc sa se comporte ca un pervers care trage cu ochii in dormitor?

Cine iti spune ca nu este interesat si de cei care mor si de crime si criminali?
Fapt este ca sexualitatea intra pana in radacinile fiintei umane, nu este ceva pur exterior, o gimnastica oarecare. De aceea este importanta pentru dezvoltarea persoanei umane.
Poate stii ca exista in mai multe religii, nu numai in crestinism, ca schimbarea lumii incepe de la tine insuti. De accea se pune accent in religii pe asceza, adica pe stapanirea si canalizarea spre bine a pasiunilor pe care le are omul.

pisi 13.02.2010 14:43:39

Daca stie cineva sa imi spuna si mie unde apare exact in biblie ca nu ai voie sa intreti relatii sexuale inainte de casatorie.

Multumesc

caliyo 13.02.2010 14:46:57

[quote=Dex53;211636 n-ar fi mai bine daca si-ar face de treaba prin Africa sau Asia de sud est - se cam moare pe capete acolo - in loc sa se comporte ca un pervers care trage cu ochii in dormitor?[/QUOTE]
Si cam care ar fi treaba lui Dumnezeu? sa ii faca pe oameni nemuritori , sa nu mai moara pe capete? De unde si pana unde moartea ar fi o nenorocire? In crestinism, moartea este vazuta ca o trecere in lumea asta in vesnicie. Poate ca multi care mor pe capete, se duc in rai. De ce ar fi asta un dezastru?
Conteaza vartsa la care mori sau starea sufleteasca in care te gaseste moartea?
Nu cei care mor trupeste sunt neaparat de plans, ci cei care sunt motri sufleteste, adica traiesc in pacate grele.

caliyo 13.02.2010 15:15:50

Citat:

În prealabil postat de pisi (Post 211692)
Daca stie cineva sa imi spuna si mie unde apare exact in biblie ca nu ai voie sa intreti relatii sexuale inainte de casatorie

,,Ati auzit ca s-a zis celor de demult: sa nu savarsesti adulter! Eu insa va spun voua: Oricine se uita la femeie poftind-o, a si savarsit adulter cu ea in inima lui´´( Matei cap 5, 27-28)
Iisus ii raspunde femeii samarinence care traia in concubinaj cu un barbat:,,Bine ai zis ca nu ai barbat, Caci cinci barbati ai avut si cel pe care il ai acum nu-ti este barbat.´´ ( Ioan cap 4, 17-18)
(Femeile si barbatii ),, daca nu pot sa se infraneze, sa se casatoreasca. Fiindca este mai bine sa se casatoreasca decat sa arda´´.( I Corinteni, cap7, 9)

pisi 13.02.2010 15:21:40

Ms Caliyo :)

hmiron 22.02.2010 03:50:17

Cred ca e destul de simplu de explicat cum sta treaba cu sexul in familia crestina ideala: numarul de partide de sex este egal cu numarul copiilor din familie.

Mie mi se pare ingrozitoare perspectiva asta. Va rog sa ma corectati daca nu am dreptate in privinta calculului.

Florin-Ionut 22.02.2010 09:45:35

Citat:

În prealabil postat de hmiron (Post 215042)
Cred ca e destul de simplu de explicat cum sta treaba cu sexul in familia crestina ideala: numarul de partide de sex este egal cu numarul copiilor din familie.

Mie mi se pare ingrozitoare perspectiva asta. Va rog sa ma corectati daca nu am dreptate in privinta calculului.

S-a dovedit jdiindzific, adica experimental, ca trebuie sa incerci de foarte multe ori pana se leaga. Probabilitatea sa se intample din prima este extreeeeem de mica. Sarmanii inotatori au de trecut multe piedici pana ce unul din ei isi implineste destinul.

marta_lena 22.02.2010 10:00:59

Citat:

Nu este adevarat! Ti-ai putea raspunde si tu la aceasta intrebarea...

Fani71 22.02.2010 13:35:55

Citat:

Nu este adevarat nici dupa cei care pretind ca sexul are ca scop sau este 'permis' numai pentru facerea copiilor.
Ceea ce nu este adevarata invatatura despre familia crestina (orice ar spune multcitatul parinte Boca, care pur si simplu contrazice cras aceasta invatatura), el este si pentru unirea cuplului in invatatura ortodoxa. Au scris despre asta chiar calugari ca sf. Ioan Gura de Aur.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:13:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.