Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Donati sange! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3235)

eduardd 06.01.2009 12:28:31

Draga mea pe 15 voi fi si eu in Bucuresti o perioada. Te-as ajuta cu drag insa..am hepatita si nu pot dona. Daca pot ajuta cumva..stiu ca esti departe..poate nu are cine sa merga la spital sa ii duca ceva de mancare sau.. ce stiu eu....cu o rugaciune..da-ne numele celui/celei bolnav/ve. Maica Domnului sa ii daruiasca sanatate pentru rugaciunile Sfantului Nectarie si a tuturor Sfintilor, amin!:63::77:

mara2008 09.01.2009 16:57:33

marinalca

te ajut cu draga inima ,da-mi un semn

aurel1211 10.01.2009 09:26:57

Cine cauta donator de sange pentru Cluj sa ma anunte . Ne motiveaza Mara :1: . Am incercat sa donez pentru cineva din Bucuresti si mi-au spus ca nu se prea poate .

eduardd 15.01.2009 16:12:32

http://www.monitorulvn.ro/?stire=5944
Un articol ce ar trebui sa dea de gandit si celor ce doneaza sange si celor ce il folosesc. :2:
si inca un link mai vechi f.relevant..
http://www.monitorulvn.ro/?stire=5629

peps 16.02.2009 20:19:06

Saptamana aceasta o sa merg sa donez sange. Daca cineva din orasul Sibiu are nevoie in mod special de aceasta donatie, adica sa mentionez pe buletin pt. cine anume donez, la cine sa ajunga neaparat sangele, poate sa ma anunte aici. Multumesc.

tigerAvalo9 16.02.2009 23:15:41

Nu cred ca este pacat sa donezi sange sau sa faci transplant de organe.Credeti ca pe Dumnezeu il supara faptul ca noi spunem ca am ajutat la viata noastra ?Conteaza gestul,salvezi o viata.Nu se stie importanta salvarii unei vieti,este cea mai mare fapta de milostenie.

Inainte de a da sange trebuie verificat daca omul este sanatos sau indeplineste toate conditiile,pentru ca e posibil ca sangele meu sa fie scazut in proteine,globule rosii,colesterol etc si nu e bine,sau sa contina prea multe etc.

scrabble 17.02.2009 10:09:30

Eu sunt bucuros ca s-au eliminat anumite recompense ce se dadeau donatorilor (bonuri de masa, abonamente reduse pe transportul in comun, bani sau mai stiu eu ce).

Donarea de sange trebuie sa fie exact ce este: un act benevol, nu unul facut in asteptarea unei anumite recompense.

(Ziua libera se impune.)

O alta restrictie pentru cine vrea sa doneze sange: oricine infectat cu virusul Herpes simplex (de orice tip) nu poate fi donator. In Romania ati ramane cu gura cascata daca ati stii cati sunt infectati cu acest virus (zeci de procente din populatie, la fel ca si in alte tari europene).

Anca-Miha 17.02.2009 13:54:04

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 116915)
Eu sunt bucuros ca s-au eliminat anumite recompense ce se dadeau donatorilor (bonuri de masa, abonamente reduse pe transportul in comun, bani sau mai stiu eu ce).

Ciudate motive de bucurie! Ce era rau in a da o mancare omului care doneaza 500 ml de sange? Oare in cat timp reface acel om sangele donat? Vom ajunge sa avem numai indatoriri fata de stat si statul sa nu mai dea nimic. Si asa spitalele sunt sub orice critica. Oamenii se duc cu propriile medicamente, cu propriile seringi, etc. Se investesc banii in cladiri, in afaceri, dar cand e vorba de om nu mai sunt resurse. Vezi in acest sens cat de deprimante sunt spitalele si scolile. Cred ca e timpul ca omul sa-si recapete in ochii unora valoarea cu care ne-a inzestrat Dumnezeu atunci cand l-a creat pe Adam.

scrabble 17.02.2009 14:25:42

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 116963)
Ciudate motive de bucurie! Ce era rau in a da o mancare omului care doneaza 500 ml de sange? Oare in cat timp reface acel om sangele donat? Vom ajunge sa avem numai indatoriri fata de stat si statul sa nu mai dea nimic. Si asa spitalele sunt sub orice critica. Oamenii se duc cu propriile medicamente, cu propriile seringi, etc. Se investesc banii in cladiri, in afaceri, dar cand e vorba de om nu mai sunt resurse. Vezi in acest sens cat de deprimante sunt spitalele si scolile. Cred ca e timpul ca omul sa-si recapete in ochii unora valoarea cu care ne-a inzestrat Dumnezeu atunci cand l-a creat pe Adam.

Daca ati fi citat tot acolo ati fi vazut ca am dat si o motivatie. Donarea de sange nu mai era un act benevol, lumea nu o mai facea pentru ca asa trebuie si asa e omenesc, ci pentru ca se dadeau bonuri de masa. Eliminarea acestor beneficii a reintors actul de a dona sange la adevaratele origini. A dona inseamna a da ceva fara obligatii sau pretentii. Este o masura buna pentru intarirea spiritului civic si invata pe multi ce inseamna solidaritatea.

Asta a fost dealtfel si motivatia autoritatilor cand au retras aceste avantaje, altfel riscam ca oamenii sa se invete prost si sa doneze sange numai atunci cand ar fi existat vreun profit. Caritatea nu implica profit, implica omenie si altruism.

Anca-Miha 17.02.2009 14:41:13

Cam rece aceasta gandire. Iarta-ma dar asa vad eu. Nu am nimic impotriva solidaritatii, dar simtul civic nu mi-l educ dand sange, ci luand atitudine acolo unde e necesar.
A dona sange e semn de iubire de aproapele, asa cum ne-a poruncit Hristos. Eu insami am primit odata sange de la doua persoane si le-am ramas recunoscatoare pana in ziua de azi, caci mi-au salvat viata.
Oare daca omul acela primeste o farfurie de mancare dupa ce a dat sange, si-a facut mai putin datoria fata de aproapele? Poate cumva sa abuzeze de acea farfurie de mancare? Nu, caci nu are voie sa doneze decat la un anumit interval.
Dupa ce ca acesti oameni doneaza sange, spre deosebire de mine, care am avut hepatita si nu pot dona, ne mai apucam si sa-i judecam pentru ce primeau pe drept cuvant. Dar sistemul strange surubul sub diferite pretexte. Obligatiile cresc in vreme ce drepturile scad, incet dar sigur. Si culmea e ca unii dintre noi chiar suntem incantati de acest lucru.
Scrabble, tu esti donator? Eu nu sunt, din motive intemeiate, dar fiul meu si sotul sunt donatori de ani de zile.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:26:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.