Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Noul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5016)
-   -   Cum va inchipuiti Judecata de Apoi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3251)

mirelat 12.04.2008 04:14:45

Citat:

În prealabil postat de vsovi
CLD:

ce inseamna CLD-ul asta pe care il tot citezi?

costel 17.04.2008 18:31:04

Eu zic ca e mai important sa retinem ca in lumea de dincolo vom primi potrivit faptelor noastre. Intunericul vesnic pentru intunericul nestiintei, adancul fara auz pentru mandrie, uratenia fetei pentru cuvintele fara de rusine, etc. Asa ca este bine sa ne obisnuim ochii sa vada, urechile sa auda, limba sa graiasca dupa fire, ca sa nu ajungem in acesta negura si tacere, ci sa ne facem vazatori ai slavei dumnezeiesti. Nu aflam ce nu am cautat. Nu ni se deschide usa Imparatiei cerurilor fiindca n-am batut la usa virtutilor. Deci, sa fim cu luare aminte pe ce fapte ne sprijinim.

ioanhodean 17.04.2008 21:30:22

ei..degeaba ne batem noi capul..om trai .. om muri..si om vedea.

vsovi 18.04.2008 10:19:41

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean

foarte primejdioasa parere... paguboasa rau ca asha zic totzi : sa pacatuim, sa nu credem shi sa desfranam, adica om trai, om muri, om vedea .... dar apoi ce om vedea? ce va fi? va fi neimportant ca va fi ce va fi cu totzii?... dar om vedea shi nu vom mai putea face nimic... ca apoi ce sa mai faci? precis atunci o sa zici : vai daca shtiam.... poi nu shtiai? de cate ori nu tzi s-a spus? dar n-ai facut.... deci ne va-intreba primul lucru "De ce n-ai crezeut?" pentru ce? ce motive ai avut sa nu crezi? de ce te-ai indoit? de ce eshti zabavnic cu inima, de ce n-ai credintza, de ce nu crezi, dar atunci va fi "de ce n-ai crezut?".... deci dupa aia degeaba mai crezi ca poate fi prea tarziu.... shi nu acum ci abea apoi degeaba ne-om mai bate capul ca soarele zilei a apus 4x:(??????

ioanhodean 18.04.2008 12:20:58

vsovi..m-am referit la cum ne inchipuim judecata de apoi...trraim , facem cum credem adica ori pe calea buna ori pe cea rea , om muri , si atunci vedem cum va fi.

cristiboss56 19.04.2008 20:41:05

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean

Aici e toata problema ! Din potriva se ne batem tot timpul capul si sa ne framantam mereu, de felul in care traim , iar atunci cand ispita ne doboara sa cautam cale de indreptare. Asteptarea mortii ca o rezolvare in sine , indiferent de rezultat, este paguboasa si ne saraceste duhovniceste. Aici trebuie sa luptam, aici trebuie sa ne caim pentru faptele noastre, aici trebuie sa cerem indurare si clementa, aici trebuie sa ne sporim talantii. Nepasarea, uitarea, deznadejdea,lenevirea,ne opresc de la sansa mantuirii noastre. Pentru cei ce se-ndoiesc de viata ce va sa fie, nu le putem spune ca sansa de crede si a indrepta ceva, o singura data o au. ACUM !

veilur 21.04.2008 00:08:51

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Pentru cei ce se-ndoiesc de viata ce va sa fie, nu le putem spune ca sansa de crede si a indrepta ceva, o singura data o au. ACUM !

Pai da Cristiane, dar degeaba vorbim si dam sfaturi pe forum, iar fata in fata nu le spunem nimica, ca doar suntem luati in ras, nu de alta, nu? :( Da, recunosc ca nici eu nu pot sa-i spun cuiva in fata ca trebuie sa se lase de vicii, ca nu da doi bani pe treaba asta...

alexandra28again 27.05.2008 09:15:16

simt bucurie,emotie,entuziasm si pot spune ca imi pot imagina Judecata de Apoi foarte bine..nu simt nici un fel de frica,desi ar trebui.

iosif 27.05.2008 10:40:05

Daca simti bucurie ca vine Judecata de Apoi...inseamna ca nu stii ce faci! Poate ca te afli intr-o mare inselare, crezand ca tot ceea ce faci e bine...

Sunt multe pe care le facem si nu stim ca le facem rau!

Judecata de Apoi se mai numeste si INFRICOSATA JUDECATA! Nu e o gluma...

sofiaiuga 27.05.2008 19:39:17

JUDECAA DE APOI E CA O MASURARE CU METRUL ,DUPA CUM AU FOST SI FAPTELE NOASTRE.Daca faptele nostre au fost bune metrul va fi mai lung ,iar noi mai inalti in ochii lui Dumnezeu:D

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:51:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.