![]() |
Citat:
Citat:
Probabil că primul exemplu care ne vine în minte este cel al lui David, pedepsit pentru adulter și pentru facilitarea uciderii soțului legiuit al femeii cu care a comis-o. Cum este David pedepsit ? Îi moare copilul. Acestea sunt șanse, Ioan Cezar. Dumnezeu este doctor și, dacă boala e gravă, se poate ca medicamentele Lui să fie amare. Sau chiar să lucreze cu bisturiul și să doară. David a înțeles lecția. Noi credem că este în Rai, asemenea Sfinților Prooroci. Tot acolo este și fiul lui, mort de mic copil. Când spunem "Dumnezeu pedepsește pentru păcatele altora" nu înțelegem "pedepsește spiritual", adică nu ne ia nouă harul Său fiindcă altcineva a păcătuit. Dar nu trebuie teologie înaltă, ci bun simț țărănesc ca să știi că nu e bine ca cineva din casa ta să nesocotească legea lui Dumnezeu, de exemplu legea ca Duminica să nu cosească. Poate aduce necazuri. Și îți poate aduce chiar ție, care nu ai cosit. Adam a fost primul care a priceput pentru ce Dumnezeu l-a pedepsit. Și noi credem că Adam, ca și David, este printre drepții lumii vechi, fiind acum în Norul de Martori al lui Dumnezeu. TOȚI cei care, primind pedeapsă, îi mulțumesc lui Dumnezeu și caută să îndrepte cercetând mai întâi motivul pedepsei se folosesc și, în cazul lor, medicamentul lui Dumnezeu acționează terapeutic, sufletul mergând spre vindecare. Noi, când ne întrebăm "cum se poate ca Dumnezeu, care e preabun și multmilostiv, să ne dea răul?" de fapt confundăm, ÎN TOATE CAZURILE, răul cu suferința noastră. Dar bolile, necazurile de tot felul și chiar moartea, deși ne provoacă suferință, nu sunt rele. Boala este când ne îndepărtăm de El, iar moartea este când ne rupem de El. Citat:
|
Citat:
Da, eu ii consider fericiti, pentru ca isi duc crucea cu bucurie. Nu isi plang de mila, nu se victimizează, ii dau slava lui Dumnezeu. Eu una nu as fi capabila sa duc o asemenea cruce, deci nici o asemenea fericire care provine din ea. Uite, interesant ar fi sa ii intrebam daca ei ar da fericirea lor pe cea a oamenilor din jurul lor, intregi, cu fete mohorate si mereu nemultumiti. |
Citat:
Da, are sens cum spui, are si pentru mine, multumesc! |
Citat:
Dupa savarsirea pacatului, Dumnezeu aregrija de copiii Sai si le spune ceea ce le spune ca sa le fie de folos, nu ca sa-i pedepseasca. Sau, in fine, e o pedeaspa cu mare valoare/eficienta pedagogica... Asa cred eu, am mai spus de ce cred asta. Si am citit ca mai cred si altii, de la care de fapt am si invatat sa interpretez asa Izgonirea din Rai. |
Yasmina, pofta buna! Imi parte rau ca te-am intristat...
Frate Mosneag, nici eu nu vreau sa polemizam. Eu credeam ca vorbesti despre Sfantul Maslu si am postat in consecinta. Nu imi inchipuiam ca la Sfantul Maslu sa ajunga si oameni de alte confesiuni, dar ma rog, totul e posibil... In rest, sigur ca Dumnezeu are planurile lui cu fiecare in parte. Cat despre vindecarile la sectanti - ca era candva unul pe forum care zicea ca de cand a parasit BO si a intrat in secta, l-a vindecat Dumnezeu de betie sau nu stiu de ce - permite-mi sa ma indoiesc ca vin de la cine trebuie. Ioan Cezar, ideea era ca sunt bolnavi - foarte putini - care ii dau slava lui Dumnezeu si in boala si nu vin la biserica doar ca sa se roage pentru vindecarea lor. La trup sunt bolnavi, dar la suflet nu, si acei oameni sunt mai fericiti decat mine si decat tine care ne plangem aici de toate aiurelile, desi nu suntem nici ciungi, nici orbi. Cred ca din toata biserica, acestia doi sunt cei mai sanatosi. |
Citat:
Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale! |
Eroare....
|
Citat:
.... Amin!!!!.... |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:27:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.