Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Existenta lui Dumnezeu, demonstrata matematic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3344)

cosmin95 15.09.2009 20:59:38

eretici=catolici

HoratiuM 30.05.2010 05:56:37

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166395)
Facind numai filosofie, nu stii nimic, asta-i sigur.

Eu, cel puțin, știu că nu știu, făcând filosofie. Tu, în schimb, nefăcând-o, ai impresia că știi, însă ești o calamitate paralogistică.

HoratiuM 30.05.2010 06:04:01

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 166394)
Tu la scoala ai invatat direct integralele? Nu ai inceput cu adunarea?
De ce avem zaruri si cum functioneaza cu adevarat e o integrala, cum functioneaza e o adunare.

Și pentru că tot vorbeam despre ce știe fiecare și ce rost are să faci filosofie: dacă ai fi citit introducerea la "Critica Rațiunii Pure", nu mai veneai cu infantilismele acestea empiriste. Acolo ți se spune foarte clar că trebuie să existe o formă a priori a cunoașterii căci nu putem dobândi modalitatea noastră de a cunoaște în mod fundamental prin stricta contingență. Undeva, la origini, există o structură transcendentală identificabilă la nivelul sensibilității ca intuiție pură (spațiu și timp), iar la nivelul gândirii, ca intelect (cu cele 12 categorii), apercepție (Egoul) și imaginație transcendentală.

Apoi, același Kant arată foarte clar că, din punct de vedere CRONOLOGIC, cunoașterea noastră începe cu experiența. Dar, din punct de vedere ARHITECTONIC, structural, cunoașterea este imposibilă fără preexistența unor forme pure ale ei.

Dar, mă rog, ăsta e destinul științei de azi. E condamnată să repete practic toate etapele gândirii din trecut pe care le ignoră.

Dumitru73 31.05.2010 18:54:40

Citat:

În prealabil postat de claudiu_samy (Post 85062)
Cum se demonstreaza matematic existenta lui Dumnezeu? Tot ce am gasit pana acum este faptul ca probabilitatea ca viata sa fi aparut la intamplare (dupa teoria evolutionista) este infima (cam 10 la puterea -20), in timp ce posibilitatea ca viata sa fi fost proiectata de cineva este mult mai mare.

ai inversat proportiile .. dar te inteleg ;)

Rodica50 31.05.2010 19:29:18

Dumnezeu este pretutindeni. Citez din memorie, cu aproximatie: "Il chemi pe Dumnezeu la telefon? El iti raspunde- prezent".
"M-ai chemat si nu ti-am raspuns?
"Cere si ti se va da! Bate si ti se va raspunde".
Acesta este Dumnezeu.

Dumitru73 31.05.2010 19:43:50

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 255062)
Dumnezeu este pretutindeni. Citez din memorie, cu aproximatie: "Il chemi pe Dumnezeu la telefon? El iti raspunde- prezent".
"M-ai chemat si nu ti-am raspuns?
"Cere si ti se va da! Bate si ti se va raspunde".
Acesta este Dumnezeu.

Este atat de vaga expresia ca Dumnezeu iti raspunde intotdeauna ...
La inceput ai impresia ca efectiv o face.
Pe urma incep miile de explicatii cu privire la tacerea Lui.

Rodica50 31.05.2010 19:59:48

Si cand avem impresia ca ne-a parasit, nu este asa, El se avanta cu mai multa dragoste in viata noastra- dar trebuie sa crezi neconditionat, cu toata fiinta, fara dezamagiri, cu speranta ... si indiferent cat astepti, raspunsul vine- dulce, duios, ocrotitor, incurajator-SALVATOR!
Crezi! Si vei vedea!

AlinB 31.05.2010 20:09:40

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 94543)
Probabilitatea ca cineva sa fi creat viata s-ar putea sa fie mai mare decit probabilitatea ca ea sa fi aparut spontan, la intimplare.
Dar care e probabilitatea sa existe cineva mai inteligent, care sa poata crea acea viata?
Ginditi, oameni buni!

Pe baza experientei curente care o avem adica din ce stim exclusiv inteligenta creaza ceva inteligent, probabilitatea este de 99,9999999...... %

AlinB 31.05.2010 20:11:06

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 255071)
Este atat de vaga expresia ca Dumnezeu iti raspunde intotdeauna ...
La inceput ai impresia ca efectiv o face.
Pe urma incep miile de explicatii cu privire la tacerea Lui.

Te pomenesti ca nu-ti plac explicatiile :)

Intrebarea mai corecta pe care ar trebui sa ti-o pui in aceste momente ar fi totusi: chiar tace El, sau am surzit eu?

Scotianul 31.05.2010 20:50:14

Cautand ecuatia perfecta pentru Alfa si Omega

Am inceput sa inteleg ca inceputul este in Romani 15:4 iar apoi solutia este data in Coloseni 1:26-27.Daca tragem linie concluzia este evidenta: Matei 28:20. Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:03:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.