![]() |
Sf. Chiril spune "...pentru aceea am strans in cateva fraze toata dogma credintei (adica in Simbolul credintei) ca sa nu se piarda sufletul din pricina nestiintei. Vreau sa va amintesc ca aceste cuvinte sa fie recitate de voi cu toata ravna, sa nu fie scrise pe hartie, ci sapate, cu ajutorul memoriei, in inima voastra. Alta invatatura afara de aceasta sa nu primiti, nici chiar daca noi, care va invatam acum, ne-am schimba, si am grai invataturi contrare acestora. Auzind aceasta aminiteste-ti de Simbolul credin*tei si primeste la timpul potrivit din dumnezeiestile Scripturi demonstrarea fiecarui punct de credinta. Caci invataturile credintei n-au fost alcatuite asa cum li s-au parut oamenilor, ci cele mai importante au fost adunate din toata Scriptura si implinesc o singura invatatura a credintei. Si dupa cum samanta de mustar dintr-un graunte isi intinde imprejur multe ramuri, tot astfel si acest simbol de credinta, in putine cuvinte, a cuprins ca intr-un san, toata cunostinta evlaviei din Vechiul si Noul Testament" (Cateh. V, 12).
|
Domle daca se intruneste un sinod pan-ortodox si decide ceva in mod normal ar trebui ca ortodocsi sa asculte de hotararile lui.
Credintei ortodoxe tot timpul i s-au adancit sensul intelesurilor. Ca daca ar fi sa ascultam numai de cele 7 sinoade ecumenice nu ar trebui sa acceptam existenta energiilor necreate si ar trebuie sa zicem ca Sfantul Grigorie Palama a fost eretic. |
Iar acum in BOR nu s-a modificat nimic in Sfanta Liturghie de PF Parinte Daniel.
Cine zice ca s-a modificat sa vina cu dovezi concrete. |
Citat:
|
Hristos a inviat ! mai Alexandra tu esti cumva catolica?deschizi niste topicuri de parca te-ai juca cu dogmele,,,mai .mai,,,Da tu mai miren(ma refer la Mirean) esti cumva destept,sau vrei sa pari? care sunt ortodoxi inteleg ori cum s-ar scrie,,,te-ai gasit tu sa ne atragi atentia cu gramatica,,, Sa ma iertati da nu m-am putut abtine sa nu v-o spun,,stiu ca sunt pacatos,dar cred ca cel putin in mediul nostru ortodox ar trebui sa ne vorbim altfel,eu am incalcat regula,,,ma voi desloga,( mail: asalt_bsp@yahoo.es)
|
Care sinod ecumenic condamna energiile necreate? Stiti care sunt Hotararile Dogmatice ale celor 7 soboare ecumenice?
|
Pai nu am zis ca vreunul din cele 7 sinoade ecumenice condamna existenta energiilor necreate.
Da nici nu se vorbeste in mod clar la vreunul din cele 7 sinoade de existenta acestor energii. Ci am zis ca in mod clar despre energiile necreate vorbeste abia Sfantul Grigorie Palama. Care in nici un caz nu a fost eretic ci a fost un sfant urias al ortodoxiei. A si fost un sinod la Constantinopol in 1341 unde s-a dat dogma referitoare la energiile necreate. Cine vrea poate sa se duca sa vada sau sa se inchine la moastele Sfantului (eu nu am ajuns inca spre rusinea mea) - acestea se afla la mitropolia din Tesalonic. |
Eu chiar daca sunt in mir ma straduiesc sa practic cat pot isihismul.Dar eu incerc o alta rugaciune a inimii ,mai dupa starea mea, adica incerc sa-mi umplu inima ci trisagionul.Duhovnicul meu spune ca nu este rau sa incerci sa-ti pui in inima iubire tuturor.
|
nu exista sinod cu adevarat ortodox care sa schimba dogmele sau canoanele ... au mai existat numai sinoade care au incercat sa schimbe dogmele sau canoanele dar acelea au fost respinse de ortodoxie ca fiind talharesti ; acele pseudosinoade nu au reusit sa faca nimic ... ortodoxia va ramane acolo unde se va pastra intacta sfanta traditie : " si portile iadului nu o vor birui "
|
si eu cred la fel, de acum inainte pina la sfirsitul lumii nu mai poate fi vorba de nici un sinod.
Din cauza decaderii si afundarii generale in mocirla pacatelor nu mai ai cu cine... ne-a ramas doar sa ne rugam si sa ne straduim cu toata puterea noastra sa fim in dispozitia sufleteasca a Duhului Adevarat, a Bisericii lui Hristos, si cu acest duh umilit si inima infrinta sa ne prezentam in fata Judecatorului .........altfel suntem pierduti |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:10:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.