![]() |
Vitamina B12 se gaseste in alimentele de natura animala!!!! Desigur cantitati mici se gasesc si in plante, dar ma indoiesc ca un vegetarian (in conceptia romaneasca care de fapt este nu este vegetarian ci vegan) manica o cana de cereale pe zi, zi de zi ca sa acopere necesarul de vit 12 doar.
|
Insa ar putea manca.
|
Citat:
In Romania exista vegetarieni, chiar daca nu multi la numar. Ain de-a randul am fost si eu vegetariana, adica mancam numai legume si fructe crude. Adventistii sunt vegani: ei prepara aceste produse termic. |
Leziunile nervoase datorate carentei de vit. B12 sint ireversibile.:7:
|
Citat:
Eu am facut-o deja(adica am discutat) si stiu. |
E o moda care a patruns de curand, caci eu am fost ani cca 10 ani vegetariana si nu am luat nici o vitamina sau vreun adaos alimentar si nici nu m-am imbolnavit, ci dimpotriva m-i a fost cat se poate de bine.
Dar oare cum traiau oamenii acum 200 ani, cand nu puteau cumpara vitamine si altele de la farmacie? |
Citat:
|
Citat:
Lapte Brinza, Cascaval? Ce fel de vegetarian ai fost? |
Hristos a inviat!
Exista o credinta religioasa in india,numita jainism,in care toti adeptii ei,laici si calugari sint vegetarieni de la nastere.(peste 4 mil de membri) Am cunoscut unul dintre ei,inginer indian,f inteligent ( nici macar nu stia care este gustul carnii )...chiar ne gindeam sa-l cooptam la S Yard. Revenind la oile noastre: "1. Primiti-l pe cel slab in credinta fara sa-i judecati gindurile. 2.Unul crede sa manince de toate; cel slab insa maninca legume. 3.Cel ce maninca sa nu dispretuiasca pe cel ce nu maninca; iar cel ce nu maninca sa nu osindeasca pe cel ce maninca, fiindca Dumnezeu l-a primit." sau "20.Nu strica, pentru mincare, lucrul lui Dumnezeu. Toate sunt curate, dar rau este pentru omul care maninca spre poticnire. 21. Bine este sa nu maninci carne, nici sa bei vin, nici sa faci ceva de care fratele tau se poticneste, se sminteste sau slabeste (in credinta). " Ideea este sa multumim lui Dumnezeu,si intr-un caz si in celalalt: "Si cel ce maninca pentru Domnul maninca, caci multumeste lui Dumnezeu; si cel ce nu maninca pentru Domnul nu maninca, si multumeste lui Dumnezeu. " [SIZE=2]( Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel ,cap 14 )[/SIZE] [SIZE=2]Sau si mai bine cum stabileste Biserica,si zile de post dar si de harti (dulce) intre celelalte zile "anormale"...[/SIZE] Adevarat a inviat! |
Mda, cercetam metoda de sacrificare a animalelor, ni se pare inuman sa taiem/mancam carne de porc dar muscam zilnic din aproapele. Uitam sa iertam, uitam sa zambim, uitam sa ne bucuram IMPREUNA de tot si toate. Dar deh..asta nu e important. Esential pentru mantuire este ca mor porcii si mieii in post.. dar ca nu sunt capabil sa IERTsi sa ma SMERESC, nu e important? Ca uitam sa fim UMANI intai cu semenul nostru , apoi cu animalele nu e mai grav oare? Stii cum vad eu problema Anca si Andrei? Un crestin ortodox ce posteste doar de mancare fara FAPTE este a fost si va ramane doar un vegetarian, nicidecum un crestin ortodox. Atunci..ce mai conteaza diferenta??
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:51:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.