![]() |
vsovi imi pare rau dar de data asta ti-ai dat de tot arama pe fata si te-ai luat cu ereticii de mana si ai devenit ca si ei : eretic ... deci eu la km - ul de erezii pe care ai dorit sa ni-l transmiti nu iti dau decat un mic raspuns , acela pe care sfintii parinti ti l-au dat inaintea mea : sa fii anatema ... de acuma inainte daca te mai impartasesti fara sa te spovedesti de ereziile care le-ai spus mai sus spre osanda iti va fi ; asta nu ca zic eu , eu doar ti-am facut un bine : ti-am adus la cunostinta ... treaba ta ... frate , daca canoanele erau asa , discutabile cum ziceti voi ereticii , atunci nu mai erau insotite de cuvantul ANATEMA ; deci asa ca nu va suparati daca si eu v-am dat anatemei , caci singuri ati desconsiderat anatemele care au fost date cu mult inaintea nasterii mele ; deci odata ce ati desconsiderat si ati calcat in picioare anatemele sfintilor parinti , atunci nu va tulburati de ale mele , caci eu sunt insignifiant fata de sfintii parinti ...
apropo , stiati ca exista un canon care zice : anatema celui ce nu zice anatema ... de aceea eu nu imi pot permite sa nu va aduc la cunostinta acest adevar din punctul de vedere al sfintilor parinti : vsovi si achimovjan sunt anatema de la biserica lui Hristos ... |
un lucru trebuie stiut : primul efect pe care il are venirea luminii dumnezeiesti in inima omului nu este sa se arate ca lumina , ci ii arata omului murdaria in care sade , adica pacatul ... da-ne Doamne sa ne vedem pacatele noastre !
|
voi aveti confuzii grave si nu aveti simtire ortodoxa : numiti taina nuntii lege omeneasca sau mai jos ati numit-o lege lumeasca ( ca si cum taina nuntii se rezuma numai la cununia civila sau ca si cum taina nuntii de la biserica este tot ca o cununie civila ; vai de voi ! ) ... mare erezie este asta ... habar nu aveti ce inseamna SFANTA TAINA ... acuma ma dumiresc eu de ce o tot dati voi atata cu deasa impartasanie , caci nu va duceti la impartasire ca si cum ati lua cu simtire duhovniceasca infricosatoarul trup si scumpul sange al Domnului , ci ca si cum v-ati duce la o datorie exterioara fata de nu stiu ce legi omenesti ale mintii voastre care dupa inchipuirea voastra bolnava v-ar aduce nu stiu ce imbunatatire a vietii voastre ... nu aveti nici o simtire duhovniceasca reala ci numai imitatii exterioare de ochii lumii si mandrie cat incape ... treaba voastra , eu v-am dat anatemei ...
|
Citat:
dar ma rog frumos ce erezii ai descoperit in ce am zis eu? ca am scris mult shi dumneata n-ai intzeles nimic? poi nu-i de nici o mirare ca dumneata nici nu shtii sa pricepi canoanele darmite atunci ce scriu colegii de forum... dar cum nu-tzi place tzie ce zic altzii cum scozti anatema din palarie... dumneata shtii ca a socoti dumneata pacatele altora folosindu-te de canoane inseamna sa te pui in locul lui Hristos shi sa judeci? shtii ca asha face antihrist in biserica aia impunatoate shi splendida? canoanele sunt pentru duhovnic sa se orienteze dupa ele cand ii da canon de pocaintza celui ce vine la el sa se indrepte shi sa se marturiseasca... ce faci dumneata este osandire! deci canoniada ca nu te-ai lecuit de aceasta meteahna... cum ceva nu e conform cu canoanele cum sari la anatemizat... poi tzi-am spus ca daca ai fi priceput sfintele canoane, ai fi priceput shi ce am scris eu, dar dumneata nu potzi pricepe de frica sa nu cumva sa nu continui sa fii fariseu ca daca nu eshti ca shi ceilaltzi farisei te apuca frica... shi de frica tragi sirena gLumii... domnule, sarmane... dar totushi ce erezii ai gasit in ce am scris eu? ca sunt shi eu curios... ia mai citeshte odata shi da-mi exemple ce ai priceput... ca sunt shi eu curios daca am mintzit sau am strecurat ceva inovatzii? dar dumneata eshti pierdut rau shi am impresia ca achimovjean bine te-a ginit, el sarmanul e doar naluciferizat shi e naiv crezand in papistashi shi sectantzi ca shi cum i-ar fi fratzi... dar dumneata te crezi un fel de judecator pe baza de canoane... impartzind anateme... ca ce scriu altzii nu sunt scrieri conforme cu canoanele... poi are cineva pretentzia ca rescrie canoanele? vad ca dumneata ne corectezi scrierile dupa canoane... sa fii domnule sanatos, dar nu pricepi ca socoteala asta ne-o va cere eventual Hristos? Dumneata eshti prin ceea ce faci exact ca shi fariseii, ca aia luau la rost toata ziua pe fiecare dupa respectarea legii, ei nu o tzineau iar pe altzii ii treceau prin sita... Eu am scris corect ce am scris dar dumneata nu potzi citi ca nu vezi de barna canonica pe care o ai in ochi, dar chiar te rog sa imi explici dupa canoane ce crezi dumneata ca am scris eu eretic de m-ai shi scos dumneata din biserica... ce? da exemple shi spune unde am greshit ca asha cum pricepi dumneata mi-e clar ca ai intzeles complet ce ai vrut dumneata pentru ca iar am incercat sa tzin piept canoniadei transformata in inchizitzie pe care o practici mai nou... :dontgetit: 32x???:(:( 92x???:(:( (sa nu ridici...) |
vsovi , eu ti-am spus : nu are rost sa TE TULBURI de anatemele mele odata ce pe cele ale sfintilor parinti le-ai luat deradere ... eu nu am facut decat sa repet cuvantul lor : ANATEMA ... citeste bine : A N A T E M A ... tu si cu mine nu facem parte din aceeasi biserica , asta inseamna cuvantul anatema ... eu raman in biserica sfintilor parinti si nu trec in biserica ta si a lui achimovjan ...
in plus afla si tu ca nici preotii nu au voie sa schimbe cu absolut nimic sf canoane sau sa le interpreteze dupa mintea lor ... ei au numai libertatea sa aprecieze intensitatea pocaintei fiecaruia , caci este scris : pedeapsa prevazuta de fiecare canon in parte ( de ex. la curvie se prevede 15 ani oprire ) este pedeapsa maxima care se da in cazul in care pocainta penitentului este minima ; insa preotul are voie sa aprecieze daca pocainta lui cutare este minima sau nu , iar daca crede ca este intensa poate sa micsoreze pedeapsa ( in loc de 15 sa dea 10 , 5 , 3 ) ... insa a schimba canoanele sau a le incalca nu este permis nici preotului daramite unui credincios ... situatiile de iconomie le hotarastae numai sf sinod si sunt cazuri rare ... deci daca blestematul de act trupesc inainte de casatorie este numit pacat de sfintii parinti , apoi preotul in veac nu are voie sa nu il considere pacat ... deci repet , ca sa fie cat de clar : anatema cu vsovi si achmovjan ... |
Citat:
|
Mai frate Emanuele asa sunt canoanele.
Nu zic ca sexul in afara cununiei nu este pacat. Dar preotul cand vine omul la el la Sfanta Spovedanie trebuie sa faca asa fel incat sa il faca pe acesta sa apuce pe drumul ascendent spre Dumnezeu si nu sa il arunce in deznadajduire , nici sa faca din el un formalist care respecta numai litera legii nici sa il arunce in usuratate fata de mantuire. (si la majoritatea oamenilor din ziua de astazi daca o sa le dai 11 ani canon indepartare de la Sfanta Impartasanie ca s-au culcat cu logodnica inainte de nunta ii vei indeparta de Dumnezeu). A se canonisi totzi cu acelasi canon este ceva yoghinesc. Tocmai fiindca se stie foarte bine ca Dumnezeu o sa judece pe fiecare dupa cum a stiut si nu trebuie sa interpretam canoanele Sfintilor Parinti in mod scolastico-yoghinesc. Vezi mata preotul comunica hotararea lui Dumnezeu si Dumnezeu judeca pe fiecare diferentiat in functie de o gramada de lucruri. Spre exemplu daca omul nu a stiut si a facut sunt foarte sigur ca orice duhovnic bun ii va da un canon mic chiar daca sunt pacate foarte grele. (de exemplu am auzit ca parintele Arsenie Papacioc este foarte impotriva opriri la perioade indelungate de la Sfanta Impartasanie - si cine stie mai bine decat parintele Arsenie Papacioc?Nu e dansul considerat cel mai mare duhovnic din Romania la ora actuala?) Daca e sa ne luam dupa Sfintii Parinti de ce sa nu ne luam dupa Sfintii Parinti mai contemporani ? Ca de exemplu Sfantul Ioan de Kronstadt? Care nu am auzit sa fi dat cuiva canon nu stiu cati ani sa nu se impartaseasca? Ba chiar avea aprobare de la Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Rusiei sa faca spovedanie la mai multi oameni deodata (pentru pacatele mici) si pe cei cu pacate mai mari ii spovedea in particular. Doar canoanele Sfantului Vasile cel Mare erau date pentru oameni din acea perioada de timp. Si nu putem sa ne apucam sa zicem ca Sfantul Ioan de Kronstadt ar fi fost in ratacire ca asa ni se pare noua. |
Rafael, parintele Staniloae spunea: "cand te iubesc, nu vad decat lumina din tine, nu si umbrele". Plecand de la aceste cuvinte as putea spune ca dupa ce iesi din starea de extaz, de cunoastere a acestei lumini, iti dai seama cat de departe ai fost si vezi ce te retine sa permanentizezi starea respectiva. Sfantul Simeon spune: "am uitat locul unde stateam, cine eram si unde si puteam numai sa strig "Doamne miluieste-ma"...
|
plecati de pe forumul asta.plecati!nu mai vrem explicatiile voastre.plecati.de ce nu intelegeti?de fapt ce incercati sa ne spuneti?vb goale?plecati!noi avem credinta noastra de sute de ani.voi?zi!tu?ce credinta ai?s-au mai bine zi........aveti vreo credinta?dute frate.....daca NOI mergem in iad ATUNCI NE VOM INTALNI ACOLO.si o sa am o mare placere sa ne intalnim......recunosc ca sunt un netrebnic......si nu merit raiul........ DAR DACA TU ZICI CA NE VOM PIERII IN IAD......ACHIMOVJAN,DRAGA.......AM PLACEREA SA TE INTALNESC IN IAD!MA INTELEGI?NU CRED.....PT CA NU POTI.TU ESTI INPIETRIT
|
Citat:
fereasca Dumnezeu sa asculte cineva dupa tine... care te aratzi ca sfatuieshti conform cu canoanele... caci dumneata nu shtii ca Domnul tzine pacatele shi care sunt tzinute alea sunt tzinute shi care sunt iertate alea sunt iertate shi o face pentru mantuirea pacatosului shi in functzie de starea lui... iar dumneata sustzii ca orice impreunare lipsita de cununie este pacat... dar impreunarea fara dragoste curata sub cununie ce este? shi impreunarea fara cununie dar plina de dragoste curata ce este? dar curvia sub taina casatoriee ce este? dumneata gandeshti legalist shi juridic shi de aia nu pricepi canonanele shi ca oamenii chiar facand pacate vazute de unii ar putea sa nu fi facut pacate in inima lor shi unii cum erau fariseii deshi nu faceau nici un pacat vazut caci pareau complet vrednici conform canoanelor iata ca erau in spatele vameshilor shi desfranatelor... deci daca nu ai priceput elementarul cum o sa pricepi canoanele? :dontgetit: CUM? shi dai dumneata anateme? ma faci sa rad... dar mai degraba sa plang... fiindca asha ca tine gandesc multzi ortodocshi... shi nu ma pune laolalta cu achimovjean ca se pare ca tu eshti in randul catolicilor, iar achimov sarmanul deshi este un pic inshelat el se straduie sa-shi respecte shi iubeasca vrajmashii pe cand dumneata te-ai facut scula lor sculata caci te conduc din vazduh... shi tzi-am mai spus ca ce faci dumneata se numeshte nedreptatzirea aproapelui shi manierea lui Dumnezeu... dar shtiu ca e greu sa te lashi de sevrajul eroului ce vine incununat din canoniada (ca o cruciada) revino-tzi domnule, ca nu-tzi vreau raul... shi apropo ce am scris neconform cu canoanele? ca te potzi culca din dragoste cu cineva shi sa zamisleshti un copil fara ca sa fi facut pacat? asta tzi-a inroshit ochiul canonului? sau ce? pentru ce m-ai dat anatemei... eu in schimb te binecuvantez :) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:34:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.