Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Iahovistii-crestini? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4124)

AndruscaCIM 01.12.2009 13:05:41

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 186536)
Ți se pare că stă în picioare comparația? Dacă da, înseamnă că doar... ți se pare. A face un bine cuiva (fără a-i cere nimic în schimb) nu seamănă deloc cu botezul pruncilor. Acesta din urmă este un adevărat act de constrângere dintr-o perspectivă ulterioară.

Voi nu faceti un "bine" dezinteresat, voi faceti binele pentru a induce o dispozitie in cel ajutat de a va asculta...pentru ca ati vazut ca de fapt nimeni nu va asculta sau este convins de cele spuse de voi. Daca v-ati duce intr-o piata nu v-ar asculta nimeni...si atunci voi veniti cu tertipuri, pozand in oameni blanzi, buni, sufletisti...pentru a avea trecere=> o tactica invatata la trainingul din cadrul cultului.

Doriana 01.12.2009 13:29:15

Mai, Andrusca, cum de le stii tu pe toate si cunosti sufletele oamenilor? Cum de stii ca toti cei ce fac binele sunt prefacuti, smecheri si o fac pentru a avea trecere? Da-mi si mie secretul acestei cunoasteri.

Pai, daca sectarii fac bine din motivele de mai sus iar ortodocsii nu fac deloc sau pentru a-si cumpara mantuirea, atunci inseamna ca nu mai sunt oameni buni in Romania. Ar trebui sa dai oamenilor mai mult credit, poate unii chiar vor sa faca mai mult decat sa judece pe altii. Sau pozeaza si tu in om bland, bun si sufletist. Nu te opreste nimeni. Dar te inchizi in interiorul sectei tale si crezi ca asta e de ajuns pentru a fi crestin.

Matei 5:46
Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii?

AndruscaCIM 01.12.2009 14:05:32

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 186617)
Mai, Andrusca, cum de le stii tu pe toate si cunosti sufletele oamenilor? Cum de stii ca toti cei ce fac binele sunt prefacuti, smecheri si o fac pentru a avea trecere? Da-mi si mie secretul acestei cunoasteri.

Pai, daca sectarii fac bine din motivele de mai sus iar ortodocsii nu fac deloc sau pentru a-si cumpara mantuirea, atunci inseamna ca nu mai sunt oameni buni in Romania. Ar trebui sa dai oamenilor mai mult credit, poate unii chiar vor sa faca mai mult decat sa judece pe altii. Sau pozeaza si tu in om bland, bun si sufletist. Nu te opreste nimeni. Dar te inchizi in interiorul sectei tale si crezi ca asta e de ajuns pentru a fi crestin.

Matei 5:46
Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii?

Ei na...ti-am mai spus, am auzit, am vazut, am concluzionat! Toata lumea a evaluat prozelitismul facut de anumite secte prin prisma acestor lucruri. De ce spun toate astea???...ti-am mai spus, prin anii '90 cand eu eram un copil, atat se auzea despre sectari, ca vin cu ajutoare ca impart ajutoare si ca se mai duce cate o familie nevoiasa la ei datorita acestui lucru ( ca doar erau multe imediat dupa revolutie)...despre ei nu stia lumea ( asta da si de gandit) ce vor si ce presupune secta lor...dar stia ca au tot felul de ajutoare si impart cu muuulta darnicie.

Asa cum se stie si despre iehovisti, in general sectele se bazeaza pe informatii despre cetateni si acolo sunt prezenti...dar asta poate denota si un anumit dezinteres sau egoism din partea celor in greutati, asteapta ca cineva sa le dea atentie, bunuri, mancare, dar ei personal nu fac niciun efort pentru a se duce la Biserica, a se spovedi, a tine post, rugaciune si a participa la Sfanta Liturghie si celelalte slujbe...ei asteapta ca cineva sa vina la ei si sa le gadile orgoliul, sa se simta importanti. Lucrurile nu stau asa...eu nu astept ca preotul sau vecinii sa ma caute, sa ma viziteze si sa imi aduca cadouri...eu incerc sa fac pasi cum pot spre Dumnezeu, sa ma smeresc, sa nu slabesc legatura cu Dumnezeu si cu Biserica. Asta cred EU ca e solutia cea mai buna pentru orice crestin, si nu sa cauti drumul usor...presarat cu atentie si bunuri materiale pentru a te scoate din necaz.

Bineinteles ca societatea ar trebui sa fie mai altruista, mai preocupata de aproapele ( ori asta se intampla, dar nu toti putem fi la fel, gandeste-te ca 85% dintre romani sunt ortodocsi, deci mai multi decat voi, si fiecare are libertatea de a fi cat de religios considera el ca vrea sa fie...deci nu poti judeca pe cineva sau sa ii impui sa faca milostenie)...dar nu asta e esentialul, si noi trebuie sa facem niste pasi spre Dumnezeu atunci cand ne confruntam cu greutati si nu sa pretindem sau sa cadem cu picioarele in sus si sa ii urmam pe cei care ne ajuta...in orice directie gresita, numai pentru ca primim atentie.

De ce spui ca ortodocsii nu fac nimic pentru mantuirea lor sau pentru aproapele lor si nu ajuta oamenii in nevoi???... eu stiu o multime de ortodocsi care ajuta si batrani si vecini, si pe oricine in nevoie, pentru ca preotii nu cred ca intra in discutie...am auzit o multime de lucruri frumoase facute de o multime de preoti!!!

http://www.adevarul.ro/locale/pitest...161983829.html

http://www.mavrodolu.ro/biserica-surzi.html

http://asociatiadiaconia.uv.ro/stiri.htm

De asemenea din ce mai stiu eu asociatia ASCOR este implicata in multe programe sociale si ajuta batranii nevoiasi, copiii din centrele de plasament, pe cei din penitenciare...

Ortodocsii nu stau degeaba, ajuta, fac milostenie...:1:

AndruscaCIM 01.12.2009 14:17:53

P.S. Acum chiar ma gandeam...de exemplu in prima saptamana in care am ajuns aici, o duba ne-a ras oglinda din stanga si atunci a trebuit sa sunam la service si cum noi nu stiam germana...ne-a ajutat proprietarul, a fost foarte dragut, soferul neatent la fel...telefoane. Proprietarul ne aduce mici atentii, fructe din gradina, ne intreaba cum ne simtim aici..colegii sotului in proportie de 60 % sunt nemti si interactioneaza foarte mult....dar cu toate acestea nu am auzit absolut niciodata ca cineva sa aduca vorba despre religie, desi stiu sau banuiesc ca suntem de alta confesiune...cum iti explici acest lucru?

Ma gandesc de asemenea ca oricat de binevoitori sunt, chiar si daca ar aduce in discutie aspectul religiei nu ar insista daca ar vedea ca nu manifestam interes pentru acest subiect si si-ar vedea de treaba...deci eu nu am vazut pana acum fluturase impartite pe strada, batai la usa, sau dirijarea conversatiei spre acest subiect...sau alte lucruri de astea pe aici...

Concluzia mea clara este ca sectarii au ce au cu ortodocsii, acolo presteaza ei de nu mai pot si ceva ii determina sa devina insistenti, insinuanti, sa adopte strategii...e ca si cum cu ortodocsii au ei de luptat, asta fiind reduta...dar care e explicatia, daca noi suntem crestini si voi afirmati ca nu conteaza cultul/religia, confesiunea si ca toti suntem crestini si credinta e ceea ce conteaza la Dumnezeu???:39:

De ce aceste persuasiuni, fluturase, deranj prin bataile pe la usi....ce se intampla cu voi in geneal de treceti peste bariera bunului simt si nu puteti respecta optiunea celor care sunt de alte confesiuni crestine?

Doriana 01.12.2009 14:28:58

Stiu si eu multi ortodocsi care fac binele, dar am vrut sa vezi cum suna o generalizare. Scuze... :1: Stiu insa ca cei ce judeca nu prea mai au timp sa faca bine.

Sunt de acord ca nu trebuie sa astepti preotul acasa, dar sunt cazuri si cazuri. Sunt oameni care mor in mizerie sau sufera mult. Ce sa mai astepti de la acei oameni? Trebuie sa ii ajutam, nu ii putem lasa asa. Si crestinii sunt cei ce trebuie sa arate iubire crestineasca fata de aproapele. Asta diferentiaza un crestin de un om lumesc.

Ioan 13:35
"Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.”

In ce-i priveste pe iehovisti, eu cred ca trebuie sa ne fie mila de ei. Li se impune sa mearga din usa in usa sa faca "lucrare misionara". Ei si mormonii patesc asta. Si din cauza lor sunt urati toti np pe motiv ca fac prozelitism din usa in usa. Dar Dumnezeu poate are o zi de indurare pentru fiecare.

Doriana 01.12.2009 14:42:39

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186627)
Concluzia mea clara este ca sectarii au ce au cu ortodocsii, acolo presteaza ei de nu mai pot si ceva ii determina sa devina insistenti, insinuanti, sa adopte strategii...e ca si cum cu ortodocsii au ei de luptat, asta fiind reduta...dar care e explicatia, daca noi suntem crestini si voi afirmati ca nu conteaza cultul/religia, confesiunea si ca toti suntem crestini si credinta e ceea ce conteaza la Dumnezeu???:39:

Sectarii nu au ce au cu ortodocsii, ci cu oamenii fara Dumnezeu, indiferent de religie. Si de astia sunt peste tot. Intamplator ortodocsii sunt foarte multi, de aceea pare ca ar avea ceva cu ei. Noi, de exemplu, avem unele discutii [sa nu le zic conflicte] cu branhamistii, care ne acuza ca avem trei dumnezei.

In ce priveste fluturasele si persuasiunile, te-as invita pe aici sa vezi daca exista asa ceva. [daca nu ti-ar fi frica sa nu te smintesti :71: ] Cand am scris ca nu facem asa ceva cineva a sarit ca-i sfidez inteligenta. Ma rog...eu si vecinii mei traim in pace si ne respectam, ne ajutam, iar de Dumnezeu vorbim numai daca vine vorba sau intreaba. Si "sectarii" sunt foarte bine vazuti aici. De aceea m-am mirat sa aud parerea unora de pe aici despre ei.

tricesimusquintus 01.12.2009 14:51:18

Citat:

În prealabil postat de speranta1970 (Post 186577)
Botezul forțat apare astfel ca un act mai grav decât "prozelitimul" acuzat de tine.

Daca botezul la ortodoxi este considerat fortat si ca urmare o incalcare a constitutiei inseamna ca taierea preaputului la bebelusi catolici , evrei si musulmani este tot o incalcare a constitutiei ( sint catolici , evrei si musulmani in romania)????????????????[/quote]

1. Circumcizia a fost un act cultic desființat de Hristos acum 2.000 de ani
2. Catolicii nu fac circumcizie.

tricesimusquintus 01.12.2009 14:53:43

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186608)
Sau obiectiva, de ce nu ar fi a ta subiectiva?

Când o să să apară în librării "Dicționarul Explicativ AndruscaCIM al Limbii Române" și o să fie acceptat de Societatea Academică, o să devină obiectivă această conotație peiorativă a termenului prozelitism. Până atunci, va trebui să accepți realitatea, chiar dacă e dureroasă ;)

Citat:

Vai Trice...cum ai putut face o asemenea conexiune si intelege atat de gresit afirmatia mea???? Doamne fereste, departe de mine gandul de a face un rau cuiva, dar palma aceea pe care as da-o peste ochi cuiva care m-ar agasa ar fi cel mai probabil cu aghiazma, si ar fi un bine pe care eu l-as face cuiva care ar intra in transa, care si-ar pierde cunostinta si ar trece peste bunul simt pentru prozelitismul religios...as trage o palma asa cum se trag cateodata palme in cazurile de lesin...stii tu!!!:16:

"21. Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.
22. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului." (Matei 5)

Citat:

Trice, a tolera ceva sau pe cineva, e deja ceva ne natural...deci deja nu iti place acel lucru, nu esti de acord cu el, ti se pare ciudat, eronat, eretic...si in acest caz acel ceva tolerat trebuie sa respecte opinia celui care tolereaza si sa nu sara calul sau sa dea dovada de lipsa de bun simt, sau educatie.

"21. Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de câte ori va greși față de mine fratele meu și-i voi ierta lui? Oare până de șapte ori?
22. Zis-a lui Iisus: Nu zic ție până de șapte ori, ci până de șaptezeci de ori câte șapte." (Matei 18)

Tolerează-l deci pe fratele tău "eretic" de 490 de ori, iar a 491-a oară pleznește-l peste ochi (dacă înțelegi astfel cuvintele lui Iisus).

Citat:

Legat de prozelitism, nu se poate compara cu misionarismul, si as vrea sa meditezi cateva secunde macar la cum a decurs propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu in primele secole. Sfintii Apostoli, ucenicii lor, mucenicii si sfintii nu cred ca s-a pus problema vreodata sa agaseze pe cineva prin misiunea lor, au vorbit celor care au dorit sa ii asculte si care au simtit cu sufletul cele spuse de dansii...deci nu cred ca s-a facut vreodata misionarism prin agasare, persuasiune, batut la usa, jignit, sau contrazicere....intelegi totusi ceva din ce tot incerc eu sa spun aici despre misionarism?

În Istoria Faptelor Apostolilor se spune despre primii creștini că "au răscolit lumea". Dacă stăteau cuminți în casele lor, crezi că mai ajungea Evanghelia până la noi? Ai fi preferat ca "pietrele să vorbească"? Nu cred că ne-ar fi fost moale...

Citat:

Ba eu cred ca este o gluma ceea ce spui tu, si asta pentru ca nu ai nicio intentie sa intelegi aceasta Sfanta Taina a Botezului.

In Ortodoxie, Botezul este o binecuvantare, o Sfanta Taina de care se poate bucura orice crestin ortodox inca de la inceputul vietii sale, prin acesta curatindu-i-se pacatul originar si punandu-se inceput bun vietii sale crestinesti. Prin aceasta Taina ne putem impartasi de comuniunea cu Hristos inca de la inceputul vietii

În ortodoxie botezul este o taină, însă în creștinism este mărturia unui cuget curat, o mărturie publică; lucruri pe care un prunc nu le poate experimenta.

Citat:

si ar mai fi si urmatorul aspect...nimeni nu stie cat ii este dat sa traiasca si cred ca stii si tu ca sunt multi copii care mor la cateva zile de la nastere, la cativa ani...si pentru toate astea parintii nu vor sa il priveze de aceasta taina si binecuvantare de la Dumnezeu.

Apa botezului nu are calități magice, doar credința în Iisus Hristos (pe care pruncul încă n-o poate manifesta) mântuiește; oricine face altfel își manifestă neîncrederea în puterea lui Dumnezeu de a mântui chiar fără a fi botezat.

Citat:

Taina Sfântulul Botez a fost instituita de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : "Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh" (Matei 28, 19).

Conform acelui verset, Mântuitorul n-a instituit nicio "taină", a instituit un act sfânt (un sacrament dacă vrei); chiar mai mult de atât: a poruncit să facem prozelitism (în sens pozitiv), oricât te-ar supăra termenul:

"Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfîntului Duh." (versiunea Cornilescu)

"Prin urmare, duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt" (versiunea NTR - 2008)

Citat:

Cum puteti voi hotari, celelalte denominatiuni cat va trai un om si daca va apuca sa ia o decizie in acest sens, daca ii va fi simplu sau daca o va lua vreodata?

Nu noi hotărâm, ci Dumnezeu. Dar cum puteți voi (părinți și nași) hotărî în locul unei alte persoane un lucru atât de personal precum botezul și alegerea credinței? Dumnezeu nu forțează decizia cuiva în a deveni creștin, deci omul nu are dreptul să îmbrâncească pe altul în bazinul ori cristelnița de botez!

Citat:

La catolici copiii se boteaza in jurul varstei de 10 ani, cam asa ceva....vrei sa spui ca acei copii iau o decizie, ca ei la pana la varsta aia isi dedica timpul studiului istoriei religiei si unei comparatii intre religiile existente? Crezi ca ei lasa jocurile wii, masinutele si papusile pentru a insista pe langa parinti sa fie botezati sau nu intr-o anumita religie???

Nu am auzit de așa ceva la Romano-Catolici... probabil confunzi cu confirmarea ori prima comuniune.

Citat:

La sectanti, copii sau adolescentii au vreo farama de libertate in vederea alegerii unei alte confesiuni, sau li se prezinta istoria religiilor obiectiva??? Eu de exemplu stiu ca aici sunt grupati in campusuri izolate de societate, acolo avand si scoli si gradinitie, stau toata ziua in Gemeinde si au tot felul de activitati care pur si simplu le obtureaza orice alta posibilitate de a afla informatii despre celalalte religii...si practic nu sunt incurajati absolut deloc spre libertate...de ce, de teama de a nu pierde cumva un ins?????

Cine știe ce secte obscure or fi acelea, nu generaliza te rog...

tricesimusquintus 01.12.2009 14:55:01

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186611)
Voi nu faceti un "bine" dezinteresat, voi faceti binele pentru a induce o dispozitie in cel ajutat de a va asculta...pentru ca ati vazut ca de fapt nimeni nu va asculta sau este convins de cele spuse de voi. Daca v-ati duce intr-o piata nu v-ar asculta nimeni...si atunci voi veniti cu tertipuri, pozand in oameni blanzi, buni, sufletisti...pentru a avea trecere=> o tactica invatata la trainingul din cadrul cultului.

Se pare că ai ajuns în postura lui Dumnezeu să cunoști intențiile și motivațiile tuturor. Grea responsabilitate ți-ai asumat!

tricesimusseptimus 01.12.2009 15:03:25

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186627)

De ce aceste persuasiuni, fluturase, deranj prin bataile pe la usi....ce se intampla cu voi in geneal de treceti peste bariera bunului simt si nu puteti respecta optiunea celor care sunt de alte confesiuni crestine?

Revenind on topic:

Să nu ai impresia că martorii lui Iehova au treabă doar cu ortodocșii. Și eu am fost vizitat de nenumărate ori de ei acasă ori am fost acostat pe stradă cu "Turnul de Veghe", totuși nu am fost tentat (nici măcar în gând) să-i pleznesc peste ochi. Am avut totdeauna discu'ii amabile cu ei, chiar dacă contradictorii uneori.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:35:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.