Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   TARIF FIX PTR UN LOC IN RAI (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4175)

MarinaAlca 24.07.2008 15:22:17

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca
Citat:

În prealabil postat de silana
ispito,de unde stii tu,ma rog,ca nu sunt primiti?oare e vina lor ca sunt catolici,sau protestanti,sau budisti etc?s-au trezit si ei parasutati intr-o religie sau alta.si pentru asta sa nu-i pui la izvorul cu apa cea mai curata?mai gandeste-te

la mine e tarziu in noapte...e vremea sa ma indrept catinel, catinel spre iatacul meu..va las sa disputati in continuare pe acest topic... imi face reala placere sa vad atatea pareri.. fie ele chiar in contradictoriu.. opiniile diferite sunt CONSTRUCTIVE!..... maine e o noua zi in care sa cucerim lumea:p

P.S fiti pe faza!! o voce imi sopteste ca in scurt timp va intra cu atacuri directe pe acest topic si agentul Vsovi... dar nu-i bai!!! e loc ptr toata lumea!!! si il iubim si pe el, chiar si cand e agresiv,ca doar asa ne invatza Domnul Iisus:)

moro.d 24.07.2008 15:22:17

repet, daca ai fi fost atenta la ectenii, ai fi inteles pt cine se roaga preotul/diaconul in timpul Sfintei Liturghii.

de unde stiu? ti-as spune de Sfintele Canoane, dar ma tem ca iti sunt straine si nici acces nu prea ai...
daca Mantuitorul nu se roaga pt toata lumea, noi de ce ne-am ruga pt toti? adica noi stim mai bine decat Mantuitorul Iisus Hristos? Hmm..
"Eu pentru acestia Ma rog; nu pentru lume Ma rog" (Ioan 17, 9)

repet... daca vrei neaparat sa te rogi pt ei, o poti face in particular. crezi ca Dumnezeu nu te aude de acasa, din camaruta ta?
crezi ca Sf Liturghie e o slujba unde slujeste cine vrea, spune ce vrea si face ce vrea? daca nu cunoastem rostul Sfintei Liturghii macar sa avem o atitudine smerita si sa-i ascultam pe cei care sunt mai cititi si cunosc randuiala.
decat sa te smintesti singura, preferabil ar fi sa-i ceri explicatii preotului respectiv si poate iti va da explicatii mai concrete.

moro.d 24.07.2008 15:24:57

ah... m-ai intrebat care e vina lor.
vina lor este ca nu cauta Adevarul, ci stau ca o leguma.

MarinaAlca 24.07.2008 15:32:53

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta

de unde stiu? ti-as spune de Sfintele Canoane, dar ma tem ca iti sunt straine si nici acces nu prea ai...

"NU TE TEME!! CREDE NUMAI!!!"
te temi cam repede.... cu siguranta ca acces poate avea atata timp cat are si un calculator.. totul este doar o chestiune de timp si informare.. si daca unii dintre noi stim poate mai multe din raduiala sfintei biserici, nu vad de ce intr-un exces de mandrie e musai sa alergam fugutza la usa debaralei si sa punem iute mana pe barda ce se ascunde acolo "insetata" de noi victime nevinovate si sa dam in cei ce cauta raspuns la intrebarile ce le framanta sufletul impovarat......ce repede ne grabim sa punem etichete si verdicte.. ca ala e prost, ca ala e nestiutor, ca ala nu e citit... ar trebui sa urmam si noi vorbele unui intelept al vremurilor care afirma ( un citat care dealtfel a devenit celebru!)STIU CA NU STIU NIMIC!!!!!!

silana 24.07.2008 15:35:10

de ce uiti ca fiece religie sustine ca adevarul e in ograda ei?asa ca nimeni nu cauta nimic,convinsi fiind ca au primit adev fara sa il caute.asa ca pune-i draga la liturghii pe cei de alte confesiuni,ca rau nu le face.varul meu,ieromonah,de ani de zile pune la proscomidie persoane de alta confesiune si nu a crapat nimeni,ba mai mult,unii au trecut la ortodoxie.asa ca sa lasam incrancenarea de-o parte si sa nu tinem doar pentru noi cel mai bun medicament

quasar 24.07.2008 15:39:11

Bun venit pe forum Marina.Incearca sa fii putin mai linistita in afirmatii..obosesti cu atatea !! si ??? si :hmmm:..intradevar..nu zice nimeni sa nu ne expunem parerile..dar cum spunea cineva pe un topic:sa avem mare grija la cuvinte..cuvantul...asa simplu cum este el poate sa faca pe cineva trist sau fericit..nu cred ca pierdem timpul daca gandim putin inainte de a vorbi.
PS:cred ca ai observat si tu cat de "constructive" au fost pana acum discutiile in contradictoriu alimentate de tine.

silana 24.07.2008 15:47:33

ispito,ispito,de unde stii tu ca iisus nu se roaga pentru toti?oare s-a pus pe cruce selectiv,pentru unii da,pentru altii ba?ha?cat despre textul din ioan,nu este general-valabil,se refera la contextul in sine,si poate nici la el,pentru ca biblia are numeroase chei de interpretare.asa ca...mai cujeteaza!si lasa-ma cu sfintele canoane,foarte multe nu se mai respecta pentru sunt aplicabile doar in contextul epocii in care au fost scrise...

silana 24.07.2008 15:50:55

quasar,marina vine cu un aer proaspat,intr-un context in care toti parca is trasi la indigo.asa ca,revino-ti,ia o gura de aer si apreciaza omul ce are ce spune si are si mijloacele literare sa o faca.omul e framantat,lasa-l sa se descarce,te pune cineva sa il monitorizezi?

silana 24.07.2008 16:06:00

marino,intra putin pe topicul meu intitulat semne,sa vezi fotografiile de acolo,care tie cu siguranta iti vor spune ceva,spre deosebire de marea masa de 'crestini"de pe acest forum,care a trecut nemuritoare si rece pe langa niste minuni pentru care unii se roaga ani de zile si tot nu le primesc.

adrian010155 24.07.2008 17:40:23

MarinaAlca, inteleg ca, peste 2 zile, urmeaza sa faci o operatie. Sa-ti ajute Dumnezeu sa treci cu bine peste acest moment si sa te faci sanatoasa. Cat despre sumele banesti care se percep prin unele locuri, te rog, nu te framanta. Sfanta Biserica Ortodoxa este alcatuita din toti cei care marturisesc, din inima,pe Dumnezeu Cel Adevarat, Unic in Sfanta Treime - Tatal, Fiul si Sfantul Duh Care de la Tatal purcede. Cazurile, despre care vorbesti tu, nu reprezinta majoritatea ci, mai curand, se situeaza in limitele exceptiilor, care, dupa cum stii, intaresc regula. Oricum, din exemplul concret pe care l-ai dat, rezulta ca nu un preot a perceput o anumita suma ci o femeie care era pe acolo. Sa nu te superi dar mi se pare irelevant pentru a-ti crea o asemenea suferinta si impresie despre preoti, manastiri etc., cu accente de generalizare pentru Sfanta Biserica Ortodoxa despre care am spus mai sus ce reprezinta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:34:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.