![]() |
Citat:
(Greu de crezut pentru tine, eu chiar cred ca exista o demnitate in a fi roman!) Revenind la subiect, Citat:
Sfantul Duh mai este numit Duhul Adevarului si il marturiseste pe Hristos. Din acest motiv, un eretic nu poate fi "induhovnicit". |
[quote=anna21;143684]
(Greu de crezut pentru tine, eu chiar cred ca exista o demnitate in a fi roman!) [quote] Demnitate da, sunt de acord cu tine de asta si eu sunt mindru dar in rest...cum arata de ex. Bucurestiul acum si locuitorii lui...sa avem pardon! Chiar daca dorm sub poduri la NY si nu-mi trebuie |
Citat:
Terminologia in sine, NU MINTUIESTE ,draga Anna Intelege si tu odata ca este vorba despre corespondentul induhovnicirii in limba lor, eu de unde vrei sa o stiu Nu te-ai convins inca de acest adevar? Toti au un Dumnezeu, au o Cale, Au un Spirit, Au Un Duh care-i poarta si care-i Pazeste, fiecare cu Specificul lui, cu Culorile lui, cu steagurile lor, Simbolurile lor , nu? Peste tot se regasesc aceste elemente esentiale trecerii la Dumnezeu, la Indumnezeire. |
Citat:
Tu spui: Citat:
Daca eu spun "zana maseluta" in loc de Sf. Duh, deja am ratat mantuirea. Deci are importanta? Apropo, nu sunt doar cuvinte, sunt concepte complexe cu care operam. De aceea Sf. Duh are aproximativ acelasi inteles indiferent de context sau de cine il foloseste. Citat:
Un om care traieste in minciuna si practica idolatria nu poate fi casa a Sf. Duh. Orice ar face.. este imposibil. (Este ca si cum ai spune ca orbii inteleg culorile in felul lor) (Asta ar aduce alta discutie: cineva care nu marturiseste adevarul nu are Duh Sfant. Cand voi avea timp voi aduce exemple din scrierile sf. Parinti. De aceea ereticii au fost anatemizati.. nu este putin lucru sa "indoi" invatatura adevarata). Citat:
Dar tu pe al cui adevar il prezinti? Citat:
Aceasta confuzie apare in majoritatea mesajelor tale, probabil ca este cauzata de faptul ca "terminologia nu are importanta", dupa cum spui :))) Dumnezeu este Sf. Treime. Acelasi pt. toti, evident. Perceptia oamenilor despre Dumnezeu poate lua cele mai variate forme, dar NU este Dumnezeu. Din aceasta perspectiva, "indumnezeirea" este cunoasterea lui Dumnezeu. Aceasta cunoastere se realizeaza doar prin revelatie si prin luminarea Sf. Duh. |
Citat:
Anna tu esti prea sensibila la cuvinte si asta este o usoara ratacire dar care la tine se manifesta ca o deznadejde. Nu este adevarat, adevaratul limbaj de credinta se gaseste adinc in sufletul tau, nu are importanta daca numesti Duhul Sfint Maseluta, Iepurasu sau Fluturas, ABSOLUT NICI UNA. Duhul Sfint nu se supara pe tine daca-l numesti altfel si copiii chiar o fac in joaca, si la fel si sfintii care sunt jucausi si puri la suflet ca copilasii Ei l-au numit Mingiietorule Tu chiar crezi ca Duhul s-a suparat pe Sf Isaac Sirul si i-a retezat brusc Mintuirea cind intr-o rugaciune lui i-a venit ideea sa-l alinte din dragoste asa? Cu ce estre diferit Mingiietorule de Tooth Fairy? Niciuna draga Anna! Incearca sa te relaxezi, diavolul nu este chiar asa de negru, NOI il facem mai negru decit este in realitate Noi am adoptat o terminologie cu care ne intelegem unii pe altii ce vrem sa comunicam, la fel ca o limba dar cuvintele in sine sunt vint Crezul nu consta din cuvinte frumos rostite. Crezul a fost croit pentru noi crestinii. "In our neck of the woods " asta a mers, insa nu este exclus ca la altii sa mearga alte "medicamente" Dumnezeu nu -i lasa nici pe cei din Harare Eu nu stiu daca sunt eretici, insa macar recunosc ca nu stiu si ii respect ca egali pina-n pinzele albe pina nu o sa apara clar o lumina din cer care sa-mi confirme ca restul lumii sunt eretici si se duc toti buluc in iad sa arda de vii iar noi suntem buricul pamintului, intelegi Tu insa ma surprinzi cu tonul mindru, atotstiutor de parca esti mina drepta a lui Dumnezeu care detine toate adevarurile. Toti pe planeta suntem in aceeasi barca si suferim de aceeasi boala, ADORMIREA SI UITAREA |
Citat:
Ia citeste unde este numit Duhul Sfant Mangaietor in BIBLIE: "Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. " (Ioan 14:26) |
Si poate iti este de folos si asta:
"Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine. " (Ioan 15:26) Evident ca cei care nu aud despre Iisus nu sunt casa a Sf, Duh, iar cei induhovniciti il marturisesc pe Iisus! Iar alt pasaj esential: "Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi. " (Ioan 16:7) Nu mai comentez. |
Trecand peste incorectitudinea informatiei:
Citat:
ideea asta este cel putin curioasa... cum adica sa-L "alinti"? Dar mai bine nu raspunde.. |
[quote=andreicozia;143690][quote=anna21;143684]
(Greu de crezut pentru tine, eu chiar cred ca exista o demnitate in a fi roman!) Citat:
Nu toti romanii se vor intoarce, ci doar putini din ei, spune Pr. Arsenie Boca. Oare de ce?!? Dar raspunsul la aceasta intrebare este off-topic. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:08:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.