Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
(Post 116613)
Cristiane, da-mi voie te rog sa te citez de pe alt topic: Păcătuim mulți dintre noi exact prin felul de a ne exprima, in libertate. Tocmai asta este ceea ce a adus diavolul nou pe pământ. Dar cum a putut el să introducă această ispită in lume ? Părându-ni - se toate sau aproape toate ca firești.
Starea noastra de veghe trebuie să fie continuă, o stare permanentă, exagerat de permanentă , caci mai bine să spun că am greșit atunci când nu am greșit, decât să spun câ nu am gresit, atunci când am păcătuit cu adevărat."
|
Pe scurt ai scris esentialul despre pacate si mi-a placut, caci acum stim ca si cu sarutul putem pacatui, odata ce exista canon pentru acesta.
Chiar daca toata lumea s-ar saruta inainte de cununie, firescul faptei nu o va transforma pe acesta in virtute, ci ne transforma pe toti in pacatosi. Asa este. Realitatea este ca toti ne-am sarutat inainte de cununie, am acumulat un pacat si am slabit o veriga.
Noi nu discutam despre realitati aici, asa cum eronat cred unii, ci despre pacate si ce e de facut pentru a nu le face. Cei, care au pacatuit in acest fel, nu mai au ce face; dar mai sunt tineri, care inca se afla curati si care au posibilitatea, daca vor, sa se pastreze curati, deci nu numai trupeste, ci si cu gandul, pana la cununie. Pentru cel care a invins pacatul in acest fel, nu exista canon.
Dar a crede, ca daca toata lumea a gresit in acest fel e doar omenesc si fara nici o urmare, este o eroare. Diavolul cauta pe toate caile sa-i faca pe oameni nesititori la porunca lui Dumnezeu, ii face sa nu ia seama la Legea Lui, sa nu paraseasca pacatele si sa nu se indrepte. Grija aceasta o are diavolul, sa nu-l lase pe om sa poata veni pe calea adevarului, care este alta decat realitatea care ne inconjoara.
Daca sarutul nu ar fi pacat inainte de cununie, de ce mai spune atunci preotul mirelui si miresei: "Puteti sa va sarutati acum!" ?
Acest topic m-a determinat sa ma gandesc mai mult la ceea ce reprezinta sarutul pentru om; este pasul premergator contopirii celor doi intr-unul singur.
Este greu sa te pastrezi curat si in acesta privinta; pare chiar imposibil de realizat.
Am vazut insa zilele acestea o cantareata scotiana in varsta de 47 ani, care s-a remarcat prin glasul ei iesit din comun de frumos la un concurs de talente din Marea Britanie, si care a afirmat: "Pe mine nu m-a sarutat inca nici un barbat". Nu zice nimeni, ca e de dorit sa astepti primul sarut pana la acesta varsta; dar acesta exceptie ne arata insa ca se poate.