Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   sarutul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4584)

cristiboss56 01.05.2009 20:42:46

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 132760)
Da,sunt multi oameni vrednici si putini oameni cu adevarat vrednici,sunt vrednici in adevaratul sens,sau vrednici cu..."taine".
Eu nu am spus ca sunt vrednica....doar,oarecum realista.

Apropo și de sărut, mi-l aduc aminte, a fost întâia oară la grădiniță în tabără la Câmpul Lung Muscel ( parcă ) !

Anca-Miha 01.05.2009 23:01:33

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 116613)
Cristiane, da-mi voie te rog sa te citez de pe alt topic: Păcătuim mulți dintre noi exact prin felul de a ne exprima, in libertate. Tocmai asta este ceea ce a adus diavolul nou pe pământ. Dar cum a putut el să introducă această ispită in lume ? Părându-ni - se toate sau aproape toate ca firești.
Starea noastra de veghe trebuie să fie continuă, o stare permanentă, exagerat de permanentă , caci mai bine să spun că am greșit atunci când nu am greșit, decât să spun câ nu am gresit, atunci când am păcătuit cu adevărat."

Pe scurt ai scris esentialul despre pacate si mi-a placut, caci acum stim ca si cu sarutul putem pacatui, odata ce exista canon pentru acesta.
Chiar daca toata lumea s-ar saruta inainte de cununie, firescul faptei nu o va transforma pe acesta in virtute, ci ne transforma pe toti in pacatosi. Asa este. Realitatea este ca toti ne-am sarutat inainte de cununie, am acumulat un pacat si am slabit o veriga.

Noi nu discutam despre realitati aici, asa cum eronat cred unii, ci despre pacate si ce e de facut pentru a nu le face. Cei, care au pacatuit in acest fel, nu mai au ce face; dar mai sunt tineri, care inca se afla curati si care au posibilitatea, daca vor, sa se pastreze curati, deci nu numai trupeste, ci si cu gandul, pana la cununie. Pentru cel care a invins pacatul in acest fel, nu exista canon.

Dar a crede, ca daca toata lumea a gresit in acest fel e doar omenesc si fara nici o urmare, este o eroare. Diavolul cauta pe toate caile sa-i faca pe oameni nesititori la porunca lui Dumnezeu, ii face sa nu ia seama la Legea Lui, sa nu paraseasca pacatele si sa nu se indrepte. Grija aceasta o are diavolul, sa nu-l lase pe om sa poata veni pe calea adevarului, care este alta decat realitatea care ne inconjoara.

Daca sarutul nu ar fi pacat inainte de cununie, de ce mai spune atunci preotul mirelui si miresei: "Puteti sa va sarutati acum!" ?

Acest topic m-a determinat sa ma gandesc mai mult la ceea ce reprezinta sarutul pentru om; este pasul premergator contopirii celor doi intr-unul singur.
Este greu sa te pastrezi curat si in acesta privinta; pare chiar imposibil de realizat.
Am vazut insa zilele acestea o cantareata scotiana in varsta de 47 ani, care s-a remarcat prin glasul ei iesit din comun de frumos la un concurs de talente din Marea Britanie, si care a afirmat: "Pe mine nu m-a sarutat inca nici un barbat". Nu zice nimeni, ca e de dorit sa astepti primul sarut pana la acesta varsta; dar acesta exceptie ne arata insa ca se poate.

patinina34 02.05.2009 05:45:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 132766)
Apropo și de sărut, mi-l aduc aminte, a fost întâia oară la grădiniță în tabără la Câmpul Lung Muscel ( parcă ) !

Cristi, la varsta aia?:21: Nu ai inceput prea repede cumva?

cristiboss56 02.05.2009 10:17:18

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 132846)
Cristi, la varsta aia?:21: Nu ai inceput prea repede cumva?

Se iarta, pentru ca era pana in 7 ani, dupa aia . . . . .:108:

costel 02.05.2009 10:59:33

Oamenii nu se saruta atunci cand sunt tristi. Sarutul e un semn al bucuriei. Cei doi se vor una. Si astfel, pasesc impreuna pe calea sarutului. Pacat ca oamenii nu mai inteleg sarutul, nu mai cunosc bucuria de a sta in bratele celuilalt.

Oamenii de astazi vad de cele mai multe ori in celalalt o prada. Si asa nu mai au de ce sa se sarute, sa se imbratiseze. Vor doar satisfacere imediata a poftelor.

mihailt 02.05.2009 12:32:57

Poftiti aci cei care nu vreti sa credeti un fragment din Mistagogia Sfantului Maxim Marturisitorul de e scrisa undeva la anul 500:
"Ce simbolizeaza sarutarea dumnezeiasca

Sarutarea duhovniceasca, vestita tuturor,preinchipuieste si zugraveste unirea in cuget si marturisirea intr-un gand si identitatea pe care o vor avea cu totii intrelaolalta prin credinta si iubire, cand se va descoperirea bunurilor viitoare negraite. Prin ea, cei vrednici vor primi impreunarea cu Cuvantul si Dumnezeu. Caci gura este simbolul cuvantului si ratiunii, prin care toti cei partasi de cuvant si de ratiune, ca fiinte rationale, vor deveni una cu totii si cu Cuvantul prim si unic cauza si cauza a tot cuvantul si ratiunea.
"

Se pare ca e un pic invers si anume ca sarutarea pe gura a avut mai intai inteles duhovnicesc si apoi s-a transformat in ceva erotic.

cristiboss56 02.05.2009 14:36:44

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 132868)
Oamenii nu se saruta atunci cand sunt tristi. Sarutul e un semn al bucuriei. Cei doi se vor una. Si astfel, pasesc impreuna pe calea sarutului. Pacat ca oamenii nu mai inteleg sarutul, nu mai cunosc bucuria de a sta in bratele celuilalt.

Oamenii de astazi vad de cele mai multe ori in celalalt o prada. Si asa nu mai au de ce sa se sarute, sa se imbratiseze. Vor doar satisfacere imediata a poftelor.

[COLOR=Red]Cat adevar.:37: [/COLOR]

anna21 02.05.2009 15:57:35

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 132868)

Ba se saruta cand sunt tristi!
Cand el vine obosit si trist acasa, sotia il saruta.. ca sa-l incurajeze, ca sa nu uite ca nu este singur...etc.
CE AVETI OAMENI BUNI, VEDETI DOAR PACAT PRETUTINDENI!!!??

cristiboss56 02.05.2009 16:18:47

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 132929)
Ba se saruta cand sunt tristi!
Cand el vine obosit si trist acasa, sotia il saruta.. ca sa-l incurajeze, ca sa nu uite ca nu este singur...etc.
CE AVETI OAMENI BUNI, VEDETI DOAR PACAT PRETUTINDENI!!!??

Un sărut venit din suflet și dăruit persoanei dragi în clipele mai puțin bune, echivalează cu cel mai bun balsam de pe pământul ăsta.

mara2008 02.05.2009 17:23:54

Aveti perfecta dreptate

Dnu Cristi aveti pertecta dreptate in
"Un sărut venit din suflet și dăruit persoanei dragi în clipele mai puțin bune, echivalează cu cel mai bun balsam de pe pământul ăsta. "
Si o imbratisare,o clipa in care poti asculta si darui o vorba,un zambet,intelegere,o sustinere morala.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:28:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.