Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   cartea care va place cel mai mult (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4650)

andrei_im 14.12.2009 21:58:25

Toate cartile parintelui Serafim Rose
Sfantul Ioan din Kronstadt - Liturghia, cerul pe pamant
Viata Sfantului Ioan Maximovici
Sfantul Nicoale Velimirovici - Rugaciuni pe malul lacului

Postez aici una din rugaciunile sfantului Nicolae al Serbiei:

Cine este Cel Care Se uita la mine printre toate stelele din cer si toate creaturile de pe pamânt?

Acoperiti-va ochii, voi stele si creaturi; nu va mai uitati la goliciunea mea. Aceasta ma chinue destul prin proprii mei ochi.

Ce este oare acolo de vazut? Un pom al vietii care a fost imputinat la marimea unui spin pe cale, care se inteapa atat pe sine cat si pe altii. Ce altceva inafara unei flacari ceresti cufundate in noroi, o flacara care nici nu lumineaza si nici nu se stinge?

Plugari, nu plugaritul vostru este lucrul cel de seama, ci Domnul Care vegheaza.

Cântareti, nu cântul vostru este cel ce conteaza, ci Domnul care asculta.

Voi cei ce dormiti, nu somnul vostru are vreo însemnatate, ci Domnul, Cel Care trezeste.

Nu baltile de apa cu stanci dimprejurul lacului sunt cele de luat in seama, ci lacul insusi.

Ce este tot timpul omenesc decât un val care umezeste nisipul arzând de pe mal si apoi regreta ca a lasat în urma lacul care s-a uscat?

O, stele si creaturi, nu va mai uitati la mine cu ochii vostri, ci la Domnul. El singur vede. Priviti la El si va veti vedea in patria voastra.

Ce vedeti voi când va uitati la mine? O imagine a exilului vostru? O oglinda a efermitatii voastre de o clipa?

O, Doamne, frumosul meu val, brodat cu serafimi de aur, acopera-mi chipul precum un val peste chipul unei vaduve si aduna-mi lacrimile in care fierbe tristetea tuturor creaturilor Tale!

O, Doamne, frumusetea mea, vino si-mi fii oaspete, ca nu cumva sa ma rusinez de goliciunea mea, ca nu cumva multele priviri insetate ce cad asupra mea sa nu se intoarca acasa la fel de insetate.

gabriela8 15.12.2009 15:42:57

Recomand

QUO VADIS de HENRYK SIENKIEWICZ

RIDICAREA CUNUNIEI LA RANG DE TAINA - de PR ARSENIE BOCA

CARAREA IMPARATIEI- de PR ARSENIE BOCA

Mi-a placut si DOSTOIEVSKI

andrei_im 15.12.2009 15:46:58

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 191432)

Mi-a placut si DOSTOIEVSKI

Dostoievski e mai aproape de Hristos decat multi teologi de astazi...

costel 15.12.2009 15:51:23

Am finalizat de citit Jurnalul lui Miron Radu Paraschivescu. Il recomand cu drag.

zaharia_2009 15.12.2009 16:26:45

Virgil Maxim : Imn pt. crucea purtata

dumitrucelmare2000 15.12.2009 16:40:54

Biblia

Mie care care mi-a placut si care imi place cel mai mult este Biblia. Cand o citesc simt o alinare si o mangaiere sufleteasca pentru ca stiu ca este scrisa sub inspiratia Duhului Sfant si prin urmare as putea spune ca este scrisa de insusi Dumnezeu. Si gaesti acolo pasaje intregi in care Dumnezeu le-a vorbit oamenilor.

gabriela8 15.12.2009 17:43:07

Citat:

În prealabil postat de dumitrucelmare2000 (Post 191490)
Mie care care mi-a placut si care imi place cel mai mult este Biblia. Cand o citesc simt o alinare si o mangaiere sufleteasca pentru ca stiu ca este scrisa sub inspiratia Duhului Sfant si prin urmare as putea spune ca este scrisa de insusi Dumnezeu. Si gaesti acolo pasaje intregi in care Dumnezeu le-a vorbit oamenilor.

Foarte interesant! Desi citesc din Biblie, nu mi-a trecut prin minte sa o recomand...

mary20 15.12.2009 23:58:17

Va recomand cu caldura toate volumele (16) :"Ne vorbeste Parintele Cleopa" ,

glykys 18.12.2009 20:37:07

Cartea care este daruita cu dragoste.

gavriil 18.12.2009 21:03:52

Biblia.
Stiinta Oculta scrisa de Rudolf Steiner.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:17:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.