Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
(Post 535351)
Tu ai vazut ce fel de jocuri se joaca copiii? In nici un caz jocuri cu printese si norisori. Sunt foarte violente si nu se joaca 1 ora pe zi sau din cand in cand, ci se joaca cu orele, zile la rand. Devin agresivi daca le inchizi calculatorul ptr. ca au teme de facut. Sunt studii care arata ca jocurile pe calculator dau dependenta si creste agresivitatea copiilor. La fel si desenele animate violente(fie vorba intre noi, desenele animate sunt mult mai violente decat filmele). Multi spun ca pana la varsta de 2 ani cel putin, copilul nici nu ar trebui sa vada ecranul. Sunt tineri care numai asta fac. Se joaca pe calculator si atat.
|
Daca ca parinte nu sunt in stare sa ii impun copilului un timp in care are voie la calculator si/sau TV, inseamna ca, copilul ma "creste" pemine, nu eu pe el. E vorba ca e pot impune limide. De exemplu, stai 1 ora si jumatate la calculator, apoi teme sau in vacante, l-as trimite la joaca cu alti copii, afara, la aer.
Eu am avut calculator din clasa I. Internet din clasa a IV-a, si tot nu am stat in casa cu ochii in calculator toata ziua. Stateam cat stateam (si nu aveam impuse nic limite de la parinti in legatura cu statul la calculator sau televizor) si ma plictiseam repede, apoi ieseam cu copiii afara la joaca.
Jocul Conquiztador nu provoaca dependenta. Si ciar iti dezvolta cultura generala. Ai jucat vreodata jocul acesta? Ca eu da, il joc din liceu si intru si joc cand imi mai amintesc de el.
Da, e adevarat, desenele animate sunt teribil de violente. Am vazuto cu ochii mei acum cateva zile, la nepotii mei. Cand ma uitam eu la desene, cred ca cel ma violent desen era Pokemon :)) si Scooby Doo era infricosator, dar nu violent.
Sincer, in orice activitate care implica copiii, e foarte importanta si autoeducarea copilului. Stiu ca la mine a fost. Ai mei, in afara de "CAND SE APRIND LUMINILE SA FI ACASA" NU MI-AU IMPUS NIMIC IN LEGATURA CU JOCURILE SI JUCARIILE, si pentru asta tot n-am ajuns o ratata, criminala etc. Si daca totusi era ceva ce nu ma lasa sa fac pe principiul ca "nu e bine" si atat, faceam, totusi, si imi dadeam singura seama ca nu e bine. Da, stiu acum, nu trebuia sa fac asa, puteam sa cad sau sa patesc ceva, dar asa am fost eu, asasunt si acum. Invat din propriile greseli ma ales.