ancah |
13.03.2008 14:28:47 |
Citat:
În prealabil postat de Traditie
Nu e inevitabila. Lipsa de putere nu se datoreaza uzurii organismului ci faptului ca Dumnezeu îsi ia mâna. Dar un om de 100 de ani poate fi viguros ca un copil. Bolile se datoreaza credintei ca corpul e ceva distinct de suflet, o masinarie materiala care pasamite s-ar putea strica.
Albirea parului are rostul ei, parul e un tesut fara simtire, deci ceva într-adevar material. Dar asta nu înseamna ca albirea e inevitabila.
Ce mai ramâne? Atrofierea încheieturilor, ridarea pielii etc? Acestea vin doar daca crezi ca ele trebuie sa vina, daca corpul tau e doar o imagine în mintea ta si nu un complex de senzatii bine constientizat.
Batrânetea nu e data de Dumnezeu, e un fenomen datorat senzatiei de împovarare cu experiente de viata, combinata cu aspectele fizice descrise mai sus, ceea ce genereaza psihoza ca a venit vremea sa îmbatrânesti, ca asa îmbatrânesc toti, ca si stiinta spune asa etc.
|
Interesant ce spui, Traditie. Am intalnit oameni, care nu credeau de loc in Dumnezeu, dar care nu au fost atinsi de boala pana la batranete. Dar noi stim, ca Dumnezeu cearta pe cel pe care il iubeste. Si boala e o certare.
Chiar daca nu se stie, parul are mai are functii pe care poate nu le cunoastem inca; faptul ca unii preoti si calugarii nu se tund, nu poate fi legat doar de aspectul exterior.
Si revenind la topic, cred ca perioadele din viata omului (copilarie, adolescenta, maturitate, batranete) nu sunt intamplatoare. Noi putem prin diverse mijloace sa impingem varsta la care devenim batrani tot mai departe, dar si asta isi are pretul ei, nu numai in bani, ci si ca maturitate duhovniceasca. Fiind vesnic tineri pana la moarte, s-ar putea sa uitam de scopul vietii noastre pe pamant: impacarea cu Dumnezeu.
In principiu nu am nimic impotriva ca oamenii sa ramana tineri, dar in clipa in care incepi o viata duhovniceasca, tineretea trupeasca nu mai e importanta, avand in vedere ca sufletul oricum e tanar, cu sau fara riduri pe fata.
|