![]() |
Desi nu are prea multa legatura cu topicul acesta, pentru ca a aparut in discutie relatia dintre ingeri si pamanteni ... voila, un citat din Geneza, capitolul 6:
1. Iar dupa ce au inceput a se inmulti oamenii pe pamant si li s-au nascut fiice, 2. Fiii lui Dumnezeu, vazand ca fiicele oamenilor sunt frumoase, si-au ales dintre ele sotii, care pe cine a voit. ....... 4. In vremea aceea s-au ivit pe pamant uriasi, mai cu seama de cand fiii lui Dumnezeu incepusera a intra la fiicele oamenilor si acestea incepusera a le naste fii: acestia sunt vestitii viteji din vechime. s-a precizat ca acesti "viteji" erau de o marime foarte mare dpdv fizic (chiar se descrie si marimea patului unuia dintre ei), aveau 6 degete la fiecare mana si erau razboinici. |
1.matale nu esti ortodox, nu-i asa? altfel nu loveai in Pururea Fecioria Maicii Domnului. "frate" in
ebraica se traduce si ca var, asa ca in citatul pe care l-ai dat e vorba de verii Mantuitorului, nicidecum de frati. 2.treaba cu ingerii e aberatie superaberanta de scenariu SF grotesc: in Biblie scrie de "fiii Lui Dumnezeu", nu de "ingeri" care sunt fiinte netrupesti si nu au gen. Asemenea hule doar cei din Sodoma si Gomora mai emiteau. 3.relatia trupeasca barbat - femeie de dupa cadere nu este ce ar fi fost daca nu ar fi cazut. Iar numai ideea de a alatura numele Lui Dumnezeu de un asemenea subiect de discutie este o blasfemie in sine. Dumnezeu sa te lumineze. |
Citat:
Iata pentru cei pasionati adresa unui site despre subiectul pe care l-a deschis heruvim, cu toate ca se deviaza de la tema topicului. Si ce daca? Devierea este interesanta. Nu voi face nici o remarca la modul de a reactiona al unor participanti la discutii, cred ca este SUB ORICE CRITICA. Ceea ce deranjeaza aici participantii la conversatii este ca unii isi permit sa fie mai cititi decat altii si chiar sa exprime ceva inteligibil. Ma bucur pentru tine heruvim ca esti asa cum esti si exprimi ce exprimi. Revenind la "uriasi", daca ati fi participat la congresul de dacologie care se tine in fiecare an in luna iunie in Bucuresti la hotelul Intercontinental, ati fi inteles mai multe decat trei fraze pe hartie si alea prost traduse si rastalmacite. Uriasii au existat si in tara noastra si sunt dovezi arheologice in acest sens (stiu ca deranjeaza elementele stiintifice in discutii dar, asta este realitatea). Pentru cine este pasionat de istoria romanilor conform celor expuse de Densusianu, il invit la o discutie de genul "mesaj privat". |
Inca ceva, "heruvim": Iisus se scrie cu doi de "i". Doar asa inseamna "Mantuitor".
|
Citat:
Uriashii cu 6 degete si cu un ochi in frunte, ciclopii sau alti monshtrii, nu-i exclus sa fi existat dar poate ca trebuie si ceva dovezi... Uriashii nu erau razboinici, ci pe vremea aia in toate populatziile existau razboinici, si unii erau inclinatzi doar sa faca rau si sa chinuie pe altzii, sa prade... si erau lupte peste tot, si mult prapad... Ingerii nu sunt verguri neaparat, asha cum afirma Irina77, si Domnul Iisus a sustzinut/afirmat ca unii se vor face asha, cashti, pentru Dumnezeu, dar acest lucru nu inseamna neaparat ca esti si bineplacut lui Dumnezeu doar din acest motiv, desi Dumnezeu spune ca apreciaza viatza feciorelnica, sau ca ceilaltzi care aleg sa aiba sotz/sotzie si apreciaza relatzia dintre un barbat si o femeie, sunt automat exclusi din planul divin de mantuire... Nu este usor nici pe calea castitatzii si nici pe calea relatziei cu un partener/partenera, ca sa potzi afirma categoric ceva, doar ca cei care au ales castitatea, au hotarat pentru Dumnezeu sa se faca verguri pentru a evita prin acest lucru orice fel de intinare, pentru a deveni desavarsitzi, dar castitatea in sine are un sbstrat de invatzatura mult mai profund decat simpla ramanere la stadiul de fata batrana, ori holtei batran... este vorba si despre altceva... |
citat sovidiu " dar castitatea in sine are un sbstrat de invatzatura mult mai profund decat simpla ramanere la stadiul de fata batrana, ori holtei batran... este vorba si despre altceva..."
-> perfect de acord cu tine aici Ovidiu. Ideea este ca unii oameni chiar nu pot sa ramana casti si in acest caz, chiar in biblie se recomanda sa-si aleaga o sotie. Nu trebui sa impui nimic nimanui nici macar castitatea, asta ar trebui sa fie ideea de baza a crestinismului. Nu este un pacat in a avea o sotie, este un pacat in a o desconsidera si in a nu o respecta. -> tot pentru Ovidiu, da, Satan inainte de a deveni "Tatal minciunii" a fost un heruvim stralucitor si avea mare trecere inaintea lui Dumnezeu. Vezi Geneza. In biblie se precizeaza ca ordinea cereasca este urmatoarea: heruvimi, serafimi si ingeri. Dintre acestia, cei mai importanti erau heruvimii. De altfel, tot din aceasta cauza ei au fost si singurii reprezentati pe chivotul legamantului. Satan inainte de a deveni "Impotrivitor" avea in subordine o multime de serafimi si ingeri ... care l-au si urmat in revolta. Este foarte interesanta aceasta lupta cereasca si influenta ei asupra umanitatii. Poate mai apucam sa vorbim despre aceasta la un moment dat citat irina77 "Inca ceva, "heruvim": Iisus se scrie cu doi de "i". Doar asa inseamna "Mantuitor". -> ai senzatia ca nu stiam ?:) Inca un lucru, pentru cultura ta generala, in ebraica veche, nu erau scrise si vocalele ci doar consoanele. Pronuntia numelor care apar in vechiul testament din Biblie sunt practic transmise doar pe cale orala. Din acest motiv, de exemplu, nu se cunoaste exact pronuntia numelui lui D-zeu, acest nume fiind considerat prea sfant pentru vechii evrei pentru a-l rostii si astfel pronuntia originala a fost uitata. Mai toate numele din vechiul testament sunt "dupa ureche". In ce-l priveste pe cel al lui Isus, nu cred scrierea lui ar trebui sa fie motiv de poticnire in credinta/bunatatea ta. Puteam sa-l scriu si "dsajid328" daca s-ar fi inteles din text si daca o faceam intr-o maniera decenta si respectuoasa. Isus ramane Isus oricum l-ai scrie, iar eu, in romana, prefer sa-l scriu asa cum se aude, cam pe sistemul ebraicii vechi. citat CM "www.dacii.go.ro Iata pentru cei pasionati adresa unui site despre subiectul pe care l-a deschis heruvim, cu toate ca se deviaza de la tema topicului. Si ce daca? Devierea este interesanta." -> CM, m-am uitat pe site-ul (tau?) de mai sus si mi-a placut mult tema pe care o abordeaza. Personal am citit destul de mult despre acest subiect si chiar am cunoscut un istoric care a editat in Germania cateva carti deosebit de interesante despre istoria noastra. Sunt convins ca multe din enigmele ce inconjoara geneza noastra vor fi descifrate daca sunt suficient de multi curiosi. Sper sa ma numar printre ei. Poti oricand sa deschiz un topic cu tematica dacica/spiritualitate tracica si influentele ei in ortodoxismul romanesc. As participa bucuros la el. citat maria55 "...Si cind constati ca ai pierdut capacitatea de exprimare a unei minti sanatoase , taci din gura si nici nu mai scrii ,ca vine si vremea cind vei da socoteala pentru toata necuratia care ti-a iesit din gura . Judecata numai intirzie putin , dar nu te ocoleste nici pe tine . -> maria, iti multumesc pentru gandurile bune. Voi incerca ca si pana acum sa pastrez o logica, de altfel vizibila pentru toti mai putin pentru tine, in orice voi scrie aici. Inca un lucru esential -> NIMENI pe acest pamant locuit nu are drept de judecata asupra credintei sau inimii curate sau murdare a cuiva, nici un preot, nici un "sfant" si nici macar tu. Singurul capabil sa faca o judecata asupra faptelor si intentiilor mele este si va ramane Isus si Dumnezeu iar in aceasta privinta, atata timp cat inima mea este curata si mesajul pe care-l trimit nu consider ca ofenzeaza in nici un fel credinta mea si nici a celorlalti, astept o judecata dreapta, dar in nici un caz de la tine. P.S. oricum o sa iau parerea ta cu titlu informativ :) citat irina 77 " 1.matale nu esti ortodox, nu-i asa? altfel nu loveai in Pururea Fecioria Maicii Domnului. "frate" in ebraica se traduce si ca var, asa ca in citatul pe care l-ai dat e vorba de verii Mantuitorului, nicidecum de frati. 2.treaba cu ingerii e aberatie superaberanta de scenariu SF grotesc: in Biblie scrie de "fiii Lui Dumnezeu", nu de "ingeri" care sunt fiinte netrupesti si nu au gen. Asemenea hule doar cei din Sodoma si Gomora mai emiteau. 3.relatia trupeasca barbat - femeie de dupa cadere nu este ce ar fi fost daca nu ar fi cazut. Iar numai ideea de a alatura numele Lui Dumnezeu de un asemenea subiect de discutie este o blasfemie in sine. Dumnezeu sa te lumineze." 1. Sunt crestin ortodox botezat. In plus, mi-a placut sa citesc si am inclus in lecturile mele si Biblia cap-coada de cateva ori. Nu lovesc in Maria, era o femeie care merita toata cinstea. Cat despre feciornicia ei, crezi ca are valoare acest lucru pe langa credinta ei? Nu faptul ca l-a nascut pe Isus a facut-o sfanta ci credinta ei in mesajul lui Dumnezeu. Ea, genealogic, era "programata" sa-l nasca pe Isus. Arborele ei genealogic este usor de urmarit pana la Adam. TU, expert in ebraica veche si expert si in greaca veche vrei sa-mi spui ca "frate" inseamna si "var"? :) Irina, hai sa facem un exercitiu de gandire. Poporul evreu este un popor care a trait cu GENEALOGIA in sange. Practic, 20% din vechiul testament este urmarirea cu MAXIMA acuratete a genealogiei acestui popor. Se stie sexul, gradul de rudenie, casatorii, aliante, despre orice persoana in directa genealogie pana la Isus. Si acum, TU pretinzi ca evreii acesti nu stiau pe ce lume sunt si incurcau din cand in cand termenul de VAR cu termenul de FRATE ?:) In Biblie scrie negru pe alb FRATE nu var. Si tind sa cred ca niste evrei obsedati de gradele de rudenie stiau ce vorbeau cand ziceau FRATI si SURORI oricat de mult il vrei tu pe Isus singur la parinti. Nu este nici o blasfemie in asta, nu asta trebuie sa poticneasca credinta voastra, asa cum nu trebuia sa poticneasca credinta evreilor care-i cunosteau familia! Dar vad ca istoria are un sistem funny de repetitie. 2. Se relateaza in biblie ca ingerii de multe ori au luat trup uman, unul din exemplele celebre este si o lupta dintre un asemenea inger si un pamantean. Asta-i tema de acasa pentru tine ... data viitoare sa-mi spui cine a participat la aceasta lupta si unde s-a desfasurat ea. Iar despre "fiii lui Dumnezeu", aici chiar inseamna ingeri si nu este nici o blasfemie ... folosesti cam des termenul asta de inchizitie de ev mediu :) 3. vezi 1 si 2 |
:)Heruvim se pare ca tu il adori mai mult pe Lucifer decat pe Dumnezeu.Irina are dreptate in tot ceea ce-ti scrie.Scrii lucruri blasfemiatoare si sper sa-ti revii.Nu te lupta cu Dumnezeu ca n-ai sa castigi.Doamne ajuta!
|
Tu faci ca celalalt de pe alt topic , stii tu cine (se pare ca esti ruda ),noi vorbeam despre pacat el vorbea de ura fata de aproapele .
Eu ti-am spus de Judecata lui Dumnezeu , nu a mea , eu nu judec ,dar credinta ne spune ca trebuie sa devenim si Sabie cind omul o ia razna si nu stie ce cuvinte scoate din gura comentind cele Sfinte dupa mintea lui vicleana . Asa ca daca ai vorbi despre tine , nu m-ar interesa , dar daca spui cuvinte neadevarate despre Hristos si Sfinti o sa auzi si altele mai interesante . Asa ca potoleste-te ! Tine-ti parerile pentru tine sau muta-te pe un forum corespunzator! Vad ca te intereseaza mult cel cu "S" . Doamne ajuta ! |
Zeul nu judeca, fiind doar simbol, iar intelegerea intre oameni nu poate depinde de talmaciri despre duhuri, chiar daca li s-au apropiat forte, gindiri si legi.
|
Abia acum am inteles ce spunea Parintele Cleopa despre dracii arhiconi, cei care cunosc Scripturile pe de rost dar le interpreteaza invers.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:02:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.