Marius22 |
16.03.2011 11:02:19 |
Citat:
În prealabil postat de petrut-angel
(Post 101727)
In ultimii ani,in randurile protestantilor,au inceput sa se dezvolte f mult asa-zisele genuri muzicale ca:rock-ul crestin,hip-hop-ul crestin,etc...;genuri care dupa parerea mea nu au absolut nici un miez duhovnicesc si sunt lipsite de trairea adevarata crestina.In afara de faptul ca aceste melodii(asa-zise crestine) au versurile schimbate,cei care le interpreteaza fac aceleasi gesturi si se imbraca la fel ca si cei care nu canta rock sau hip-hop crestin !!!
Eu nu cred ca,crestinii din primele secole (de care protestantii incearca sa-si lege originile lor)i-au adus lauda lui D-zeu cu un asemenea gen de muzica sau cu unul asemanator !!!
Astept si alte pareri !!
|
Legat de acest subiect este mai mult decat lamuritor cuvantul Sfantului Ioan Gura de Aur:
"Noi dorim si cerem, ca voi, aducand dumnezeiasca cantare, sa fiti patrunsi de mare frica si insufletiti de pietate si astfel sa o aduceti… caci din cei de fata sunt unii, care neonorand pe Dumnezeu si socotind zisele Duhului Sfant neinsemnate, produc sunete nepotrivite, se prezinta ca si cei bantuiti de spirite rele, se clatina si se sucesc cu tot corpul, si fac miscari, straine cantarii duhovnicesti. Tie se cuvenea ca, cu pietate si cu frica sa aduci slavoslovie ingereasca, dar tu introduci aici datinile dantuitorilor […] Cum, tu nu te temi si nu tremuri? Poate nu stii, ca aici in mod nevazut e de fata insusi Dumnezeu, care cunoaste miscarea fiecaruia?... Dar tu nu intelegi aceasta din cauza ca, cele ce le-ai auzit si le-ai vazut la privelistile publice au intunecat mintea ta, si de aceea cele ce se fac acolo, le introduci in randuielile bisericesti …"
|