Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   mierea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5703)

mihailt 25.02.2009 18:48:54

Dom-le unii zic ca mierea are printre alte proprietati si cea de afrodisiac.
In ce fel nu am idee.
Mierea e facuta din polen care sunt celulele reproducatoare masculine ale florilor.
Acum daca o fi asa de fapt Dumnezeu stie ca el a creat si florile si albinele.

sia 25.02.2009 19:19:52

[COLOR=blue]2.nici vacile nu-s plante dar ele lucreaza ce aduna, prepara,aduna clorofila ierbii o amesteca cu roua si astfel se transforma produsul miraculoe in...lapte! Caci nu maninci vaca ci laptele produs de ea caci ele sint doar niste mici sufletele ascultatoare de Dumnezeu (adaug iubitoare de Dumnezeu care l-au ocrotit de la nastere chiar) harnicute si nevinovate (v-ati uitat vreodata in ochii unei vaci?dar in ochii unei albine?:21:) lucratoare pentru a produce laptele...
[/COLOR]

Ai logica sanatoasa Marius sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, ca de umor nu duci lipsa !Eu il multumesc pt ce-ai postat, mi-ai descretit fruntea -si-ti spun sincer in ochii unei vacute m-am uitat...

dorinastoica14 25.02.2009 19:25:45

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 119059)
Ma repet (se pare ca fiecare vrea "raspunsul lui" nu se multumeste cu unul dat altuia):
1. Si eu maninc miere in post (rar dar o fac)
2.nici vacile nu-s plante dar ele lucreaza ce aduna, prepara,aduna clorofila ierbii o amesteca cu roua si astfel se transforma produsul miraculoe in...lapte! Caci nu maninci vaca ci laptele produs de ea caci ele sint doar niste mici sufletele ascultatoare de Dumnezeu (adaug iubitoare de Dumnezeu care l-au ocrotit de la nastere chiar) harnicute si nevinovate (v-ati uitat vreodata in ochii unei vaci?dar in ochii unei albine?:21:) lucratoare pentru a produce laptele...
Atita doar ca si laptele si mierea contin celule de "producator"!
Si pentru cei care sint fani-miere ea este la fel de daunatoare ca zaharul si asta o spune un diabetic. Desigur este un medicament minune pentru un sanatos pentru un bolnav (alergic, diabetic....) mai putin!

Nu te supăra frate Marius dar din puncul de vedera al unui creștin clasificarea alimentelor se face după alte criterii.Așa cum am mai spus și în alt topic peștele se mănânca în mănăstiri în loc de carne(și în amumite zile de post) deoarece acesta nu se înmulțește prin împerechere.
Maica Domnului nu s-a împerechiat pentru a rămâne însărcinată cu Mântuitorul Iisus Hristos.
Și acum să vedem cam este treaba cu albinele și cu vacile -cu mierea și cu laptele.
Albinele lucrătoare care produc mierea și toate celelalte produse ale stupului nu au organe de reproducere.Matca este cea care depune ouă prin împerechere cu trântorul.
Pe cănd vaca nu te supăra, dar pentru împerechere o duce stăpânul la taur.Vițelul se naște din împerechere iar scopul producerii de lapte este hrănirea vițelului și nu a noastră.

silverstar 25.02.2009 19:27:44

Citat:

În prealabil postat de sia (Post 119086)
Ai logica sanatoasa Marius sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, ca de umor nu duci lipsa !Eu il multumesc pt ce-ai postat, mi-ai descretit fruntea -si-ti spun sincer in ochii unei vacute m-am uitat...

[COLOR=green]Umor sau nu, dar de ce sa fie laptele de frupt daca vaca se hraneste cu iarba? Unde-i logica?[/COLOR] :79: [COLOR=green]Am mai intrebat acest lucru pe aici, dar nu mi-a raspuns nimeni.[/COLOR] :43:

dorinastoica14 25.02.2009 19:29:25

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 119092)
[COLOR=green]Umor sau nu, dar de ce sa fie laptele de frupt daca vaca se hraneste cu iarba? Unde-i logica?[/COLOR] :79: [COLOR=green]Am mai intrebat acest lucru pe aici, dar nu mi-a raspuns nimeni.[/COLOR] :43:

Dacă te mulțumește răspunsul meu iacă ți-am răspuns!

Anca-Miha 25.02.2009 19:35:35

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 119048)
[COLOR=green]Prefer miere decat medicamente. :56:[/COLOR]
[COLOR=green]Am invatat si eu cate ceva tot venind in contact cu apicultorii. Si inca ceva: lumea, de regula, alearga dupa mierea de tei sau de salcam. Nu spun ca nu e buna, Doamne fereste! Dar eu prefer mierea poliflora sau de fan. Stiu ca cea din fan este culeasa cam din vreo 60 de flori. Cu cat plantele sunt mai multe si mai variate, cu atat si compozitia mierii este mai complexa. Ori, mierea de salcam contine substante doar din floarea de salcam.[/COLOR] :79:

Eu sunt total impotriva medicamentelor. Din pacate trebuiesa mai face exceptei cateodata.
Dar cred ca ai dreptate,Silvia, in privinta mierii de fan. Data viitoare ma voi orienta catre aceasta. De fapt voi punemai multe intrebari apicultorului de la care voi cumpara mierea.
Am citit cartea lui Jarvis si am fost incantata de ce scrie el despre miere.
Multumesc inca odata.

sia 25.02.2009 20:13:29

Multam, Dorina pt explicatii , stiiam ca laptele -i de dulce dar nu si motivul ..Binevenite si la obiect interventiile tale -multumesc :53:

alx 25.02.2009 20:17:10

Scopul producerii de lapte la mamifere, este hranirea puilor, evident. Ca mai luam si noi din el, asta e alta poveste. Totusi, scopul producerii mierii e hranirea omului, sau defapt noi procedam la fel ca la vaci, luam prin productia lor pentru propriul interes?

silverstar 25.02.2009 20:18:24

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 119098)
Eu sunt total impotriva medicamentelor. Din pacate trebuiesa mai face exceptei cateodata.
Dar cred ca ai dreptate,Silvia, in privinta mierii de fan. Data viitoare ma voi orienta catre aceasta. De fapt voi punemai multe intrebari apicultorului de la care voi cumpara mierea.
Am citit cartea lui Jarvis si am fost incantata de ce scrie el despre miere.
Multumesc inca odata.

[COLOR=green]Am citit si eu ce a scris Jarvis despre miere - are doua volume. E foarte bine sa legi discutii cu apicultorii. Stiu multe lucruri interesante. In mai, iunie cand imi propun sa merg dupa miere, imi rezerv o zi de taclale... E educatiiv, instructiv si informal... [/COLOR]
[COLOR=green]Sa ai o seara buna... Si nu-mi mai multumi... :43:[/COLOR]
[COLOR=green]Daca spun ceva, e din toata inima![/COLOR] :79:

silverstar 25.02.2009 20:23:18

Citat:

În prealabil postat de adorcrysti (Post 117740)
Cei care din fire sunt foarte vorbareti tulbura de multe ori linistea interioara si surpa capacitatea de concentrare a celor din jur.

[COLOR=green]Ca sa vezi! Si ce propui? Vrei sa ne bagi pumnul in gura? Vrei liniste? In pustie sau la cimitir... De ce crezi ca ne adunam aici? Ca sa ne ascultam linistea?[/COLOR]
[COLOR=green]Ce tupeu!...[/COLOR] :43:

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:33:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.