Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Morala crestina vs morala atee (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6338)

anita 22.05.2009 13:50:11

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 140141)
Tu ai fi ucis toti barbatii necircumcisi?

nu ,bineinteles ca nu.
Nu inteleg despre ce este vorba.

georgeval 22.05.2009 14:13:04

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 140072)
Morala se refera la comportamentului omului fata de alt om, indiferent de cine se crede ca stabileste standardul.

Nu, in cazul acesta inseamna ca nu avem proprietatea termenilor. De ce se vorbeste de constiinta psihologica si constiinta morala, tocmai pentru a sublinia ca in primul caz nu exista decat propriul eu, iar in cazul al II-lea raportarea la o lege morala.

topcat 22.05.2009 14:16:58

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 140142)
nu ,bineinteles ca nu.
Nu inteleg despre ce este vorba.

De ce bineinteles ca nu? Ca sa ucizi toti barbatii necircumcisi era o lege data de Dzeu in VT.

topcat 22.05.2009 14:22:46

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 140147)
Nu, in cazul acesta inseamna ca nu avem proprietatea termenilor. De ce se vorbeste de constiinta psihologica si constiinta morala, tocmai pentru a sublinia ca in primul caz nu exista decat propriul eu, iar in cazul al II-lea raportarea la o lege morala.

Eu ti-am dat definitia din DEX, eu de aia vorbesc.
Morala se refera la oameni, indiferent de cine credem ca este data, de mine sau de Dzeu.

sia 22.05.2009 14:24:15

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 140054)
Daca oamenii erau in stare sa indeplineasca toate legile inscrise in VT, mai era nevoie sa vina Hristos?

Da, mai era nevoie sa vina.
VT a fost scris pentru poporul ales al lui Dumnezeu ,a lui Israel ( noi putem spune ca Dumnezeu i-a ales ptr a ne descoperi si noua Planul SAU ptr intreaga omenire.)
Da ,mai era nevoie sa vina Hristos , ptr mine si..daca nu te superi ,poate si ptr tine.

IOAN10:16
Am si alte oi ,care nu sunt din staulul acesta . Si pe acelea trebuie sa le aduc ,si vor asculta glasul Meu si va fi o turma si un pastor.

cu toata seriozitatea spune-mi daca gresesc . Unde si ce .

Fani71 22.05.2009 14:28:09

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 140150)
De ce bineinteles ca nu? Ca sa ucizi toti barbatii necircumcisi era o lege data de Dzeu in VT.

Poti sa ne zici unde? Eu n-am mai auzit de ea.

vi_alex 22.05.2009 14:28:34

Întrebare: Ce e creștinismul?
Răspuns: Este convingerea că un zombie evreu de 2000 de ani te poate face să trăiești veșnic dacă îi consumi simbolic carnea și îi comunici telepatic faptul că îl accepți ca stăpân, astfel încât să poată îndepărta din sufletul tău forțele Răului prezente în oameni din cauză că o femeie fabricată dintr-o coastă a fost convinsă de un șarpe vorbitor să mănânce un măr dintr-un pom magic aflat în Țara Minunilor.

topcat 22.05.2009 14:30:06

Citat:

În prealabil postat de sia (Post 140156)
Da, mai era nevoie sa vina.
VT a fost scris pentru poporul ales al lui Dumnezeu ,a lui Israel ( noi putem spune ca Dumnezeu i-a ales ptr a ne descoperi si noua Planul SAU ptr intreaga omenire.)
Da ,mai era nevoie sa vina Hristos , ptr mine si..daca nu te superi ,poate si ptr tine.

IOAN10:16
Am si alte oi ,care nu sunt din staulul acesta . Si pe acelea trebuie sa le aduc ,si vor asculta glasul Meu si va fi o turma si un pastor.

cu toata seriozitatea spune-mi daca gresesc . Unde si ce .

Eu nu zic ca gresesti sau nu.
Eu vrea sa aflu daca legile date de Dzeu in VT putea fi indeplinite ad-literam de niste oameni care credeau in ele si si-ar fi dorit sincer sa le urmeze si unde ar fi ajuns umanitatea la anul 0.

sia 22.05.2009 14:40:35

Pai ,ar fi trebuit sa fie indeplinite de cei pt care au fost scrise.
Nu am eu intelepciunea necesara sa-L inteleg TOTAL pe Dumnezeu . Daca le-a dat Legea a stiut EL de ce !
Ca ei nu au indeplinit-o ...asa e alta treaba. SI PTR CA N-AU INDEPLINIT-O TATAL L-A TRIMIS PE HRISTOS.

MadalinaM 22.05.2009 14:40:52

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 140056)
As vrea sa ii intreb pe crestini pe cine considera mai moral dintre cei trei:
Maica Tereza, Bill Gates sau Norman Borlaug?
Prima data sa dea un raspuns rapid, apoi dupa ce citesc cine sint cei trei.

Cel mai moral dintre cei trei este un om simplu de la tara, pe care nu-l cunosc decat consatenii, care nu are scoli lumesti dar are scoli duhovnicesti, care nu face fapte bune doar pt rating, care-si castiga painea cu sudoarea fruntii si-si creste copiii in frica de Dumnezeu, care intelege ca are o natura limitatata si nu se pierde in filosofii mai inalte decat puterea lui. Nu trebuie sa te cheme Bill Gates ca sa fii moral, trebuie sa fii doar OM! Si nu ma refer la om in sens biologic ci la om in sens duhovnicesc!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:58:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.