Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Grade de rudenie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6450)

bogman margareta 02.12.2011 19:40:00

grad de rudenie

Stai linistit ,tata .ca nu ti-e nici o ruda ,uibeste-o si insoara-te cu ea ,daca-ti place de ea ,dragostea adevarata ,e cel mai pur sentiment ,de pe pamint ,noroc puiul mami...

log1alex 29.12.2011 20:35:29

Rude spirituale

Buna ziua!

Va solicit si eu ajutorul in urmatoarea privinta: daca mama unui baiat a botezat o fata, baiatul si fata se pot casatori? Ar reiesi ca sunt gradul III de rudenie, deci este posibil cu dispensa.

Va multumesc!
Doamne ajuta!

lore86 30.12.2011 11:27:49

Citat:

În prealabil postat de log1alex (Post 418883)
Buna ziua!

Va solicit si eu ajutorul in urmatoarea privinta: daca mama unui baiat a botezat o fata, baiatul si fata se pot casatori? Ar reiesi ca sunt gradul III de rudenie, deci este posibil cu dispensa.

Va multumesc!
Doamne ajuta!

sunt rude spirituale de gradul 2!Cu nici o dispensa nu se pot casatori.
plus ca nu e nici firesc: nasa sa fie si soacra??????????

crisu cris 18.02.2012 16:10:45

daka matusa mea este verisoara ku un baiat atunci eu sunt ruda ku acel baiat?si daca da ce sunt ku el ?multumesc mult

Adriana Cluj 18.02.2012 17:09:50

Citat:

În prealabil postat de crisu cris (Post 430465)
daka matusa mea este verisoara ku un baiat atunci eu sunt ruda ku acel baiat?si daca da ce sunt ku el ?multumesc mult

Dar matusa ta, ti-e matusa prin cine? sora mamei, sora tatalui, verisoara mamei, a tatalui?
Scrie te rog romaneste corect, avem si litera c, e atat de frumoasa limba noastra!

crisu cris 18.02.2012 17:23:42

pai mai exact fiul bunicii de pe mama sa casatorit cu aceasta fata care a devenit matusa mea deci nu prea imi dau seama e complicat

Adriana Cluj 18.02.2012 19:19:03

Citat:

În prealabil postat de crisu cris (Post 430478)
pai mai exact fiul bunicii de pe mama sa casatorit cu aceasta fata care a devenit matusa mea deci nu prea imi dau seama e complicat

Mai frate, hai sa descalcim... Deci, fiul bunicii ar fi fratele mamei tale, inteleg bine? Sotia lui este matusa ta. Aceasta matusa are un verisor, despre care tu te intrebi daca ti-e ruda...
Pana aici e bine?

(In paranteza, pentru amuzament, parca am fi in cantecelul acela: taranul e pe camp/ taranul e pe camp/ hei, hai, lenuta mea/ taranul e pe camp/ el are o sotie/bis/refren/ sotia un copil/bis/refren/ copilul o dadaca/bis/refren/ dadaca o pisica/ bis/ refren/ pisica prinde soareci/bis/refren/ soarecii manca branza/bis/refren/ branza o fac ciobanii/bis/refren, etc)

Sincer, cred ca nu esti ruda cu respectivul, nu e nimic cosangvinic, dar nu stiu daca din punct de vedere moral nu sunt restrictii... rude prin alianta?, daca se poate socoti asa, intraba un preot, cel mai simplu.

lore86 19.02.2012 10:05:29

Citat:

sunt 7 grade de rudenie intre voi.

Adriana Cluj 19.02.2012 13:20:02

Citat:

Uite ca lore te-a lamurit!
Presupun insa ca ai anumite motive pentru ca te intereseaza acest aspect si deduc ca esti fata, si presupun ca iti place baiatul respectiv.
Lore, mai adauga o informatie, te rog, daca relatia dintre ei ar fi ingradita in acest grad de rudenie

lore86 19.02.2012 16:30:13

Intre cei doi vb de o afinitate de gradul 2. In acest caz, potrivit hotararilor canonului 54 Trulan, casatoriile sunt interzise pana la al cincilea, sau chiar pana la al saselea grad, daca prin asta vb de o schimbare de nume.
Dar avand in vedere ca intre ei sunt7 grade nu mai e nici un impediment.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:58:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.