Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Despre preoti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=657)

mihailis 26.02.2007 20:39:55

Dragii mei frati intru Domnul.Ma rog la bunul Dumnezeu pentru voi in a va lumina mintile.
Daca ar fi sa facem o analiza (si nu o critica)a preotilor as crede si eu ca este asa cum spun unii ca avem si preoti care mai calca stramb, dar sa stiti ca acestia sunt efectul comunismului si nu cei batrani intotdeauna sunt si drepti poate prea batrani sau calugari.Inca trecem si in Sfanta Biserica printr-o faza de tranzitie.
Sa stiti ca nu este usor sa fii preot mai ales in Romania unde ipocrizie este la prim rang.Harul este care lucreaza la un preot si Acesta lucreaza prin preot dar pentru oameni.Daca tu crestine nu crezi in harul preotului nu te vei mantui.
Judecam preotii dar noi nu ne vedem cate pacate avem. Este mai usor sa vedem paiu din ochiul preotului decat barna din ochiul nostru.
NU JUDECATI CA SA NU FITI JUDECATI!
Mantuitorul spune:daca pe unii dintre acestia mai mici ai mei ii veti iubi pe Mine ma veti iubi. IUBITI-VA MULT SI NU VA MAI JUDECATI SAU URA!!!!!!!!!!!

prflorin 14.06.2007 14:50:12

Citat:

În prealabil postat de miha
Citat:

În prealabil postat de Negroponte
:)Miha,roaga-te lui Dumnezeu si Maicii Domnului sa te intareasca si sa-ti dea putere sa depasesti momentul.Roaga-te si pentru parintele ce a pacatuit si incearca sa nu-l vorbesti de rau.Are cine sa-l judece.Va trebui sa-ti gasesti un alt duhovnic.Dumnezeu sa-ti ajute!

va multumesc din tot sufletul pentru cuvintele incurajatoare pe care mi le-ati adresat. O vreme am incercat sa uit, dar se pare ca imaginea parintelui este mereu vie in mintea si in sufletul meu. Am avut un Craciun plin cu lacrimi de dor si durere pentru cel pe care il cinstesc in suflet ca pe un sfant. Sunt plina de durere pt ca nu m-am spovedit intrucat nu mi-a permis parintele sa merg la un alt duhovnic. Oare chiar suntem nevoiti sa asistam in tacere la spectacolul mizerabil, dezgustator pe care ni-l ofera parintele cu curvulitele in biserica. Chiar nu am nici un drept sa combat desfranarea preotului in biserica? Sa-mi raspunda cineva. Nu vreau sa-l judec, mi-e teama de Dumnezeu, sunt indignata enorm ca biserica e pangarita.

Mihaela, daca parintele nu-ti da binecuvantare sa-ti cauti alt duhovnic nu trebuie sa faci ascultare. Cu siguranta refuzul lui e legat de frica, nu de altceva. Preocuparea dumnealui ar trebui sa fie spre cresterea fiilor si a fiicelor duhovnicesti, nu chinuirea lor. Mergi in pace si cauta-ti un duhovnic care sa-ti mangaie sufletul parinteste si sa te ajute sa cresti. Asta e rostul duhovniciei. Nu te mai gandi la ce ai vazut, roaga-te pt tine si pt. preot si mergi mai departe. Harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Duhului Sfant sa fie cu noi cu toti!

sima_mihai 21.09.2007 20:50:19

vad ca toti au argumente pentru a se scuza intr-un fel sau altul de la sarcinile lor. As dori sa recomand ca fiecare dintre cei care discuta pe tema asta ss nu numai sa citeasca capitolele 5,6 si 7 din Evanghelia dupa Sfantul Apostol Matei(adica predica de pe munte). Dar sa cititi cu luare aminte si e imposibil sa nu vi se schimbe parerea. Multumesc pentru rabdarea acordata. Si imi cer scuze daca am suparat pe cineva prin asta.

cristiboss56 22.09.2007 23:59:35

Citat:

În prealabil postat de ionut_marcel
Am si eu o intrebare : Citi dintre cei de aici ati facut donatii la biserica ? V-ati intrebat vreodata unde merg banii aceeia ? Ar fi cazul sa faceti acest lucru . Nu ar fi mai bine sa stiti si voi ce s-a intimplat cu banii aceeia , daca intradevar s-au folosit pentru biserica ?

Dragul meu, sa-ti raspund concret. Biserica Mercurie, din Bucuresti sectorul 3 s-a pus pe picioare 50 la suta prin donatii. Biserica de lemn din parcul Titani, foloseste banii din donatii, pentru programe sociale. Un alt exemplu foarte recent, am fost in urma cu 5 zile la Manastirea din Techergheol sa ma spovedesc si am facut o mica donatie. Acolo stateau la rand nevoiasi cu tot felul de probleme, multi din ei primind de la manastire sume de bani, mancare . Deci sa nu hulim inainte de a cerceta si a cunoaste concret despre ceva sau cineva.

krabu 24.09.2007 11:59:01

ionut marcel:

Tinand cont de ce s`a citit la apostol ieri in biserica, cel ce da sa dea din toata inima. Bunul Dumnezeu stie ca am facut asa. Deci nu ne ispiti sa ne intoarcem gandul la darul nostru. Cand ti`au dat parintii tai cadou un stilou ti`au cerut socoteala daca faci sau nu facultate?

Noi dam daruri in biserica (bani, haine, mancare) pentru hrana trupului de carne si oase al Bisericii. Iar gandul din toata inima ca am dat ajutor este hrana duhovniceasca a celui care a dat si a primit.

Sa stii, ca iti semnalez ca abordarea ta este insa tipic Martorii lui Jehova. Care are primul carlig al vrajmasului aruncat pe trupul unui om cu inima slaba: Ce face preotul cu banii? Sa stii ca si cei de Martorii lui Jehova dau bani la cutia milei.

anita 24.09.2007 14:38:30

Eu cred ca nimic din ce dobandim nu se face fara voia lui Dumnezeu.
Sf.Teofan Zavoratul le raspundea unor credinciosi nemultumiti de preotul lor ca este asa din cauza lor ,ca sunt nevrednici ,si le spunea si de ce se fac vinovati ,caci era vazator cu duhul.
Tot el le recomanda rugaciune pentru acel preot ,ca sa se schimbe.Sau sa ii spuna ,dar cu multa dragoste ,motivele pentru care sunt nemultumiti.
Cati dintre noi ar face asa ,sa sa roage pentru preot ,sau sa ii vorbeasca fara sa il supere si sa il sminteasca.
Deci avem patriarhul pe care il meritam ,preotul pe care il meritam etc.
Societatea in care traim e o societate a consumului ,in curs de degradare rapida.
Sa multumim lui Dumnezeu ca mai avem Sf.Liturghie si celelalte taine ,sa nu se manie Dumnezeu si sa ni le ia.
Ii zicem preotului popa ,dar el este un om sfintit ,in timpul slujbei face legatura intre noi si Dumnezeu ,unii dintre ei ,chiar daca au pacate ,au si mult har ,poate sunt neputinciosi ,dar si noi ii smintim la spovedanie de multe ori.
Ar fi bine ,daca nu avem preoti cum am vrea ,sa mai dam vina si pe noi ,poate Dumnezeu asa a vrut ,sa nu avem preot bun.
Imi povestea cineva de o familie din S.U.A ca nu prea au avut parte de preot bun.
Dar cand a venit un preot din alt oras ,de la sute de km.abia s-au indurat sa ii dea 50 $ pentru sfestanie ,in conditiile in care aveau milionul la banca. Si el avea servici sa poata rezista acolo.Pai in aceste conditii ce ajutor sa mai ai de la Dumnezeu cand tu te inchini la bani?

cozia 24.09.2007 18:25:08

Citat:

În prealabil postat de anita
Dar cand a venit un preot din alt oras ,de la sute de km.abia s-au indurat sa ii dea 50 $ pentru sfestanie ,in conditiile in care aveau milionul la banca.

Societatea de azi este cladita de asa natura ca daca nu ai bani multi in banca sau macar pozezi ca-i ai esti automat marginalizat, dar nu asa cu blindete ci la modul urit de tot!
...asta se intimpla deocamdata foarte des in Bisericile din Diaspora, unde, din pacate, chiar se da un ban ca sa "se stea in fata"

Mirean 25.09.2007 13:06:34

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de anita
Dar cand a venit un preot din alt oras ,de la sute de km.abia s-au indurat sa ii dea 50 $ pentru sfestanie ,in conditiile in care aveau milionul la banca.

Nu stiu daca trebuie privite lucrurile chiar asa de dur.
Am cunoscuti care au slujit ca preoti "afara" pe durata studiilor si care au fost nevoiti sa munceasca si in alte parti (nu doar ca preoti) pentru a se intretine. Si asta pentru simplul fapt ca credinciorii, cu mentalitate occidentala (cum era si normal) ii plateau ca ...ora/munca. Slujba ceruta dura 20 de minute...ii plateau ca atare (dupa caz adaugau cheltuieli legate de transport etc).

mirelat 25.09.2007 14:51:55

Citat:

În prealabil postat de cozia
...asta se intimpla deocamdata foarte des in Bisericile din Diaspora, unde, din pacate, chiar se da un ban ca sa "se stea in fata"

eu n-am auzit de asa ceva la biserica la noi... dar oi fi eu mai naiva!

in schimb am auzit ca s-a scos la licitatie pe ebay un loc la sinagoga in Los Angeles pe 1,8 mil. dolari, ptr ca era f. aproape de rabin! i se scria respectivului numele pe scaun si i se dadea pe viata.

in alta ordine de idei, mi se pare normal ca cei care ctitoresc biserica si ajuta la rodicarea ei materiala sa fie cinstiti.

mirelat 25.09.2007 14:53:56

si cica rabinul cand a aflat de suma care se cerea ptr locul respectiv nu a fost scandalizat catusi de putin, ci a zis ca asta se face ca sa li se atraga atentia oamenilor spre credinta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:45:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.