Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Ce ne pot invata alte religii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6857)

truthseeker 20.09.2010 18:11:15

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 158669)
Din cite povestiti din viata traita, pe strada, acasa, reiese ca la multe din indemnurile evanghelice de a fi buni crestini suntem codasi, si din pacate, deseori nu facem nimic constructiv in a deveni mai buni deoarece nu avem voie sa imprumutam nimic pozitiv de la alte religii.

Ele desi nu se numesc crestine au multe din caracteristicile de moralitate, de comportament si civilizatie si MAI ALES METODICA de a ajunge la rezultate solide de care s-ar putea mindri orice crestin.
Noi insa facem greseala sa bagam totul in aceeasi oala cu dogmatica lor, cu care evident nu avem treaba deoarece o avem pe a noastra, si altceva nu facem decit sa refuzam vehement chiar si lucrurile de bun simt care la ei dau rod si se vede.

De ce oare ne este asa de teama sa ascultam si povestirile altora despre cum se traieste civilizat si in intelegere, dincolo de dogmele lor si dumnezeii lor.
Sa luam de exemplu smerenia practicata in masa de care noi doar am auzit ca exista...si cochetam cu ideea de a o dobindi.Stim de citiva parinti care o au cu adevarat dar pe aceeia ii putem numara pe degete, in rest?...

se pare ca subiectul Ivataturile Islamului nu a fost foarte bine primit... oricum pe cel care vrea sa fie calauzit Dumnezeu il calauzeste!! pe forumurile noastre nu stergem postarile celor de alte religii care incearca sa isi exprime punctul de vedere, dar oricum sa spunem ca inteleg reactia doar erau anumite lucruri care nu puteau fi inghitite... cum ar fi Unicitate lui Dumnezeu si nu trinitatea Lui...
Fie ca Dumnezeu Preainaltul sa va calauzeasca spre adevar

Rodica50 20.09.2010 18:15:58

Citat:

În prealabil postat de truthseeker (Post 290242)
se pare ca subiectul Ivataturile Islamului nu a fost foarte bine primit... oricum pe cel care vrea sa fie calauzit Dumnezeu il calauzeste!! pe forumurile noastre nu stergem postarile celor de alte religii care incearca sa isi exprime punctul de vedere, dar oricum sa spunem ca inteleg reactia doar erau anumite lucruri care nu puteau fi inghitite... cum ar fi Unicitate lui Dumnezeu si nu trinitatea Lui...

Adevarul L-am gasit- este Hristos Domnul!

Convietuim de ceva vreme cu musulmani, dar nu ne-a trecut prin cap - nici noua, crestinilor, nici lor, musulmanilor, sa facem prozelitism. Ne respectam reciproc si atat! Iti spune ceva acest lucru? Buna convietuire, intelegere, respect si fiecare ne vedem de credinta noastra.

mirabela 20.09.2010 18:17:54

Nu mi-ati raspuns la o intrebare:

''O intrebare, cred ca e pt inceput: Care e diferenta intre a minti si a ascunde lucruri?''

P.S. : In limba araba Iisus se traduce Issa

Citat:

andreicozia 20.09.2010 18:19:49

Citat:

Mai omule, ceea ce trebuie tu sa-ti insusesti este faptul ca nu ne intereseaza Invataturile islamului decit poate ca o curiozitate asa intimplatoare, insa ce vreau eu sa instilez in semenii mei de credinta crestina este respectul fata de alte nationalitati si credinte ATIT, nu sa ii urmam, deoarece ceea ce avem in ortodoxie este deajuns, asa cu bune si cu rele, la fel cum le aveti si voi pe ale voastre.

RESPECT , atit, nu prozelitism..deci potoleste-te! stai calm!...si daca mai ai vre-o opinie poti sa o exprimi insa pe scurt si concis, multumesc!

si de asemenea :
SA LASAM FAPTELE SA VORBEASCA PENTRU ELE!

truthseeker 20.09.2010 18:31:19

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 290248)
Nu mi-ati raspuns la o intrebare:

''O intrebare, cred ca e pt inceput: Care e diferenta intre a minti si a ascunde lucruri?''

P.S. : In limba araba Iisus se traduce Issa

Nu inteleg la ce faceti aluzie cu aceasta intrebare.. dar intre a minti si a ascunde lucruri nu este o mare diferenta din moment ce faptul ca ascunzi un lucru duce inevitabil la a mintii!! nu am ascuns nimic si nu am mintit cu nimic si nici nu am incercat sa blamez religia crestina.. nu inteleg de ce totusi reactiile au fost de aceasta natura din moment ce postarile mele au fost doar simple informatii pe care cu siguranta nu v-ati obosit sa le cititi.. imi pare sincer rau.. eu incerca doar sa ajut la o mai buna intelege intre adeptii celor doua religii.

mirabela 20.09.2010 19:17:47

nu v-am acuzat ca mintiti sau ca ascundeti ceva, doamne fereste.

mi-am dat seama ca ati plecat pe acest drum la modul cel mai sincer, dar...off, e alegerea dv si v-o respect.

v-am adresat acea intrebare, cu o alta intentie. si anume, am citit coranul, si-n coran zice asa, este interzis sa mintiti, dar este permis a ascunde lucruri. dar deja ati raspuns. cat despre informatii, le-am citit acu cativa ani.

nu se poate o buna intelegere intre cele doua religii, din moment ce, multi musulmani au ucis crestini pentru ca nu au vrut sa treaca la islam.

Citat:

În prealabil postat de truthseeker (Post 290256)
Nu inteleg la ce faceti aluzie cu aceasta intrebare.. dar intre a minti si a ascunde lucruri nu este o mare diferenta din moment ce faptul ca ascunzi un lucru duce inevitabil la a mintii!! nu am ascuns nimic si nu am mintit cu nimic si nici nu am incercat sa blamez religia crestina.. nu inteleg de ce totusi reactiile au fost de aceasta natura din moment ce postarile mele au fost doar simple informatii pe care cu siguranta nu v-ati obosit sa le cititi.. imi pare sincer rau.. eu incerca doar sa ajut la o mai buna intelege intre adeptii celor doua religii.

coralina 20.09.2010 19:21:34

Citat:

În prealabil postat de truthseeker (Post 290256)

Daca nu intelegeti, atunci poate acest 2 concepte islamice va sunt familiare: Taqiyya si Kitman (a minti pentru islam).

Paduraru 20.09.2010 20:21:31

Citat:

În prealabil postat de casandrasa (Post 158674)
Este pacat sa ne rugam la Sfinti catolici?San Gabrielle sau Madonna di Lourdes?La sanctuarele lor sunt mii de oameni care se duc pentru vindecari in cazul unor boli incurabile.Si se spune ca sute dintre ei au fost vindecati.Sora mea a fost la sanctuarul lui San Gabrielle,sfantul tinerilor si al miracolelor,mi-a zis ca s-ar fi rugat,dar i-a fost teama sa nu contravina religiei ortodoxe,nu a stiut ce sa faca,asa ca nici macar nu a intrat.Duhovnicul i-a spus doar sa nu se impartaseasca la catolici,dar de rugat nu a zis nimic.

Părintele Arsenie Boca spunea că nu este păcat, însă nu trebuie să-i ignorăm pe cei canonizați de Biserica Ortodoxă!

Carmen FUNIERU 20.09.2010 21:35:03

Din păcate, există așa-ziși ortodocși, care nu cunosc nimic (sau nici nu vor să știe) despre miile de sfinți, trăitori autentici și apărători ai ortodoxiei, modele vrednice de urmat.

daniil96 21.09.2010 00:12:12

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 158669)
Din cite povestiti din viata traita, pe strada, acasa, reiese ca la multe din indemnurile evanghelice de a fi buni crestini suntem codasi, si din pacate, deseori nu facem nimic constructiv in a deveni mai buni deoarece nu avem voie sa imprumutam nimic pozitiv de la alte religii.

...

la cine te referi cand spui "suntem codasi"?

ca ortodox nu esti

cine sunt codasi?

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:54:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.