![]() |
nu cred ca nu-l am,
Citat:
Si cine nu e in stare sa-i faca pe prunci si cei asemenea lor sa-l iubeasca pe Hristos, pe mamele de prunci atat de buimacite de nebunia vietii contemporane, mai bine sa taca (sa vorbeasca ...teologilor!). In mod sigur si dl. Puric a invatat teologia de la niste mari teologi. Dar aceasta il ajuta doar sa-si construiasca limbajul adecvat pentru a-l transmite oamenilor! E ceea ce are de facut orice crestin adevarat. Am cunoscut de curand un medic pediatru extraordinar care isi marturiseste credinta cu multa fervoare si da de gandit pacientilor si parintilor lor. Ba chiar ii ajuta depasind limita profesionalului. Si acesta e tot un... puric din iconomia lui Dumnezeu! Nu ne putem lipsi de teologi, dar in gradina Domnului, fiecare isi gaseste loc si har! Doamne ajuta! |
Lui "ai2"
Intrebare :
De unde ai mai scos si acest nume de user ? Este la fel ca si sustinerea lui Plesu. El o sti ceva, dar nu spune la ceilalti cu adevarat ce are cu Puric. Cred ca ii este frica sa nu-i "fure" auditoriul. Eu tot n-am inteles cum il slaviti pe Plesu dupa ce "antecedentele" sale ne trimit cu gandul la Noica ... legionarul. O fi gandit el religios acuma (dar si "sarpele" a fost creeat de Dumnezeu), dar sa aprobi impuscarea lui Iorga este prea mult pentru mine. Nu mai fac referire la atatia altii, care au murit din ordinul "Capitanului" ... cred ca stiti la cine ma refer, si Noica nu i-a "certat", dimpotriva ... Vizitele pe care le facea Plesu la Noica (in Marginimea Sibiului - la Paltinis) este foarte clar ca nu putea sa le faca daca nu avea ... "bilet de voie" de la Securitate. Si atunci se naste o intrebare : Era "racolat" de Securitate sau nu ? Trebuia sa "toarne" la Securitate ce vorbea cu Noica sau nu ? Daca nu era "racolat" de Securitate, inseamna ca putem crede ca l-a "racolat" ... Noica si-l "indoctrina" cu ideile "Legionare". Asa ca Plesu nu este un om ... "curat". Mai "curat" decat el mi se pare domnul Puric ... Si mi se pare ca acordati prea multa importanta "refularilor" unui om care nu este cinstit nici cu cei pe care ii conducea pe vremea cand era "mare Sef al Cultelor". Sa va aduc aminte de felul cum a ajutat BOR -ul, ca cei din Diaspora sa fie apropiati de tara "mama" ? Adica ... deloc. Plesu este "multilateral" amestecat si cu politica actuala, de nici nu mai stim ce sa intelegem de la el ... Numai un om "cu frica lui Dumnezeu" nu mai este. Si cine il ... deranjeaza este imediat luat la "trei pazeste" (sau ii ... opreste dreptul de a-si expune parerea. Daca cautati pe NET veti gasi destule exemple. Vedeti si in "ziare.ro" - acum "realitatea.ziare.ro", ce a patit unul care a indraznit sa nu fie de aceasi parere cu Plesu in ziarul "Adevarul". Sa fie atunci domnul Plesu un om care merita sa fie urmat ? Ma indoiesc ... P.S. Ar fi mai bine sa va alegeti altceva de discutat ... Plesu nu merita sa va pierdeti timpul cu el ... Cel putin aceasta este parerea mea. Dumneavoastra faceti cum doriti, este "Voia Dumneavoastra" ! |
Citat:
|
poate
Citat:
Doamne, ajuta-ne! |
aproape
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
Comunismul este intrinsec gaurit, cati oameni trebuie sa mai moara pentru ca unii sa inteleaga ca nu va functiona niciodata in lumea reala? La fel si cu legionarii. Fascismul e echivalentul de dreapta al comunismului. Legionarii "aia buni" despre care vorbiti dumneavoastra s-ar fi dezis astazi de aceasta orientare dac-ar mai fi trait, vazand doar unde a ajuns Garda de Fier, ce-a facut ea de-a lungul istoriei. Degeaba ai intentii bune, si Marx sunt sigur ca dorea binele societatii omenesti, dar daca ar fi putu fi martor la ororile comunismului si-ar fi dat foc la carti. |
Traditie1
"Dan Puric a avut curajul sa vorbeasca despre Hristos într-o societate unde toti se fatarnicesc, a avut curajul nebunului pentru Hristos si acesta este chiar mesajul lui. Prin asta si-a creat si adversari dar si-a câstigat si admiratori din rândul credinciosilor, multi iubindu-l sincer. Nu vad vreun orgoliu aici fiindca el nu se marturiseste pe sine ci pe Altcineva" Ei tocmai asta e ca nici Bivolaru nu parea ca se marturiseste pe sine!... E foarte greu sa fii in stare sa eviti capcanele celebritatii. "Drumul spre iad e pavat cu intentii bune!" Cred ca toti de pe-aici Il marturisim pe Dumnezeu, pe Hristos, si pe duhul sfant dar trebuie mai intai sa ne recunoastem conditia de umili pacatosi! Teatru-copii "Oare de ce te crezi bun?" Nu, chiar nu ma cred bun, desi as vrea sa cred ca pot deveni. ID-ul asta mi l-am ales cu vreo 8 ani in urma fiindca aveam un prieten care obisnuia sa-mi spuna asa, nu stiu de ce! Totusi, alegerea mi-a influentat oarecum multe dintre deciziile pe care le-am luat, fiindca eu chiar vreau sa pot fi numit astfel cand nu voi mai fi, in sensul... "A fost un om bun"! "Asculta mai multa lume de Puric decat de ...popi alde "piciorusi"." Asta-i rautate! Dac-ai sti cata lume asculta de preoti, n-ai mai vorbi asa, iar pe parintele Piciorus nu l-ai vazut niciodata predicand cuvantul lui Hristos, deci n-ai de unde sti! De fapt nu discutam cine il marturiseste mai bine si mai frumos pe Hristos, ci cum se intampla asta? Daca nu intelegem clar nuanta a ceea ce inseamna credinta in Iisus, suntem tentati sa ne pierdem in nebunie! "Sa ne iubim unii pe altii... " pentru unii poate insemna sex. Daca o spune preotul in biserica stim ce inseamna si nu-l divinizam pe preot pentru ca spune treaba asta atat de frumos, ci ne gandim la iubirea intru Hristos! Eu cred ca in jurul asta ar trebui sa se invarta subiectul acestui topic, nicidecum cine-i Plesu asta si de ce-si permite sa critice caderea in ridicul a d-lui Puric? Si mai e ceva: mie mi separe ca se bagatelizeaza rolul bisericii crestin-ortodoxe. Daca tot gasim cuvantul lui Dumnezeu la conferinta unde mai putem lua o pauza de-o tigara, sau mesteca guma, la ce ne mai trebuie biserica? Nu mai ramane decat Mr. Piric sa inceapa sa spovedeasca si sa impartaseasca, pentru ca n-ar fi de mirare ca oamenii care-l cauta sa-i recunoasca plini de recunostinta acest merit!!! |
Interesant,
Că dl Pleșu a făcut parte din grupul Gogu Rădulescu este știut.Nu este de neglijat,dar cred
dă domnia sa ar trebui să vorbească despre acest lucru. Despre faptul că a venit in contact cu simpatizanți legionari este iarăși știut dar nu-l judec. Ce știm noi din tot ce s-a petrecut?De ce să gandim prin afirmațiile altora.Știm noi oare ce a fost adevăr? Il admir pe dl.Pleșu pentru că este un orator bun.Il admir pe dl.Puric din acelaș motiv.Cred că trebuie să luăm ce este bun din gandirea amandorora rugandune la Domnul să ne lumineze mintea Dar nu putem și nu avem cum face o comparație cu Sfinții Părinți. Doamne ajută |
Dom-le da de unde pana unde s-a scos ca Dan Puric are legatura cu legionarii?
Nu are. Dan Puric e un om de succes si de aceea il vedem asa atacat ; Andrei Plesu un filosof semi-ratat nefiind singurul de il ataca. Si Victor Roncea un jurnalist semi-ratat il ataca.Desi Victor Roncea si Andrei Plesu nu se suporta intre ei. Si Dan Puric nu si-a construit succesul prin furt sau minciuna ci pur si simplu cinstit lucrand talantii de i-a primit.Nu imi place teatrul dar Dan Puric este un mare om de teatru. Si nici nu sunt de parerea ca teatrul e ceva neaparat rau. Sfantul Grigorie Teologul a scris o piesa de teatru cu Dumnezeul nostru Iisus Hristos.Daca vedeti ca nu e voie sa mergi la teatru la Sfintii Parinti e tradus incorect nu e vorba de teatru ci de cabaret,striptease si chestii de acest gen.Nu se interpreteaza in litera ca sectarii ci in Duh.Si mascaricii erau cei care faceau necuviinte iar nu Dan Puric care face teatru cuvincios si nu intra la acel Sfant Canon care zice ca nu are cineva voie sa fie mascarici.Da nu zice de mim. Insa e trist ca parintele Justin Parvu a inceput sa sustina pe acest jurnalist inselat de draci,Victor Roncea. Si eu sunt om ratat(eu nici macar semi-ratat nu sunt) ca si profesie dar de ce sa ma apuc sa dau vina pe societate pentru greselile mele? E societatea de vina ca in liceu si facultate nu am invatat? Nu cred.Sau e societatea de vina ca nici apoi nu mi-am vazut de treaba? Nicidecum ci eu sunt de vina.Dumnezeu predestineaza cele ce nu sunt in puterea noastra adica in ce domeniu primesti si cata intelepciune primesti de la nastere(spre ce profesie ai inclinatie),starea trupului,ce culoare au ochii,parul cat de inalt esti etc. Da nu predestineaza sa fii lenes,neserios si alte de astea. Astea sunt rezultate din alegerile mele. |
Citat:
Termenul de comparatie cu comunistii e ridicol! Istoria "afisata" de trei dicataturi si masoneria reorganizata dupa 1989, ne arata desigur altceva. Dar exista acum suficiente surse pentru aflarea adevarului. Una ar fi inregistrarile audio a unui fost legionar, parintele Ioan Sabau din Folt - Hunedoara, pe net. In acest context am putea spune ca si marii nostri voievozi au fost... legionari. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:17:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.