În prealabil postat de Iulita
(Post 547097)
Dragul meu frate, este ultimul lucru asta, sa te mahnesc.
Parerea mea este ca crestinii de azi, se impart in doua categorii:
- cei care STIU ca traim vremurile Apocalipsei, dar dorm intr-un somn profund, si sunt usor de inselat, si
- cei care SIMT ca traiesc vremurile Apocalipsei, si care vad ca sminteala a venit pana si in mai marii nostri, si nu se mai incred decat in Sf Scriptura si Invataturile Sf Parinti. Si bine, fac.
Iata ce spune un pustnic din pestera Cuviosului Xenofont, Protosinghelului Ioanichie Moroi, in Patericul Romanesc, pag 549:".........Niciodata in viata sa nu te iei dupa om, oricat de sfant ti s-ar parea. Ca astazi te folosesti de el, iar maine te poti sminti. Voiesti sa ai calauza in viata? Citeste Sfanta Sriptura si invataturile Sfintilor Parinti si urmeaza pe cat poti cuvintele lor, ca de ei niciodata nu te vei sminti."
Iata ce spun Parintii Athoniti in scrisoarea adresata Patriarhiei:
".......Știut este că în orice problemă serioasă toată lumea întreabă „ce spune Sfântul Munte?”, iar Preafericirea Voastră spuneți acum că Sfântul Munte „n-are părere, nici cuvânt”? Prima oară auzim așa ceva, asta răstoarnă și terfelește întreaga valoare și moștenire a Sfântului Munte.
.................................................. .................................................. ........
Încetați Preafericirea Voastră activitățile filopapiste, despre care atâția teologi specialiști mărturisesc că păgubesc Biserica Ortodoxă, ca să se realizeze unitatea noastră în Hristos Iisus,........."
Intelepciune!
|