Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ce avem in biblioteca, ce ne place sa citim? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=711)

LapetiteMoc 10.07.2009 23:50:56

carti

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 151994)
Recomand tuturor cartea "[COLOR=darkred]Invitatia la vals[/COLOR]", de Mihail Drumes. O carte pe care am citit'o de vreo doua sau trei ori. Sa fim ca albina, sa luam din orice ceea ce este bun si frumos. Cartea de reinvata sa iubim, iar pe cei mai in varsta, sa fie din nou tineri.

Un alt roman pe aceeasi idee de-al lui Mihail Drumes - "Iubim".

tigerAvalo9 11.07.2009 00:21:02

Biblia,carti religioase,de geografie,de astronomie,apoi cartile de aventura ,Jules Verne etc.Citesc mult dar citesc ce e cu bun simt.

costel 11.07.2009 10:53:35

Recomand jurnalul lui Christos Yannaras: Foamea si setea, scos la editura Anastasia.

sophia 11.07.2009 13:12:49

"Iubim" este de Octav Dessila, nu de Drumes.

Da, sunt cativa autori d ela inceput de secol, cu carti superbe: Dessila, Drumes, Cella Serghi, Hortensia Papadat-Bengescu, Henriette-Yvonne Stahl, Ionel Teodoreanu etc.
Din literatura universala: Cronin, Pearl S.Buck, Galsworthy, Charlotte Brönte etc.
Imi plac mult biografiile, inclusiv ale oamenilor necunoscuti, dar care au reusit ceva in viata, cu experiente de viata deosebite, de la care avem ceva de invatat.

LapetiteMoc 11.07.2009 13:48:15

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 152067)
"Iubim" este de Octav Dessila, nu de Drumes.

Asa este. Scuze, ma gandeam la romanul "Scrisoare de dragoste" al lui Mihail Drumes.

sophia 11.07.2009 13:50:03

Si eu ii mai incurc cateodata.

LapetiteMoc 11.07.2009 13:50:14

Vasile Voiculescu la Editura Anastasia cu integrala de proza. Minunat volum!

anastasia2008 11.07.2009 15:31:48

Cartile mele preferate, pe care le-am citit de nu stiu cate ori: "Nunta in cer" de Mircea Eliade, cartile surorilor Bronte( in special "Jane Eyre" ), cartile scriitoarei Jane Austen, "Sotul meu" de Max du Veuzit.
Religioase: Imi plac "Vietile sfintilor", cartile despre Parintele Porfirie, cartile lui Danion Vasile. O carte care m-a captivat, pur si simplu, a fost "Cuvinte de credinta" a lui Nicolae Steinhardt. E extraordinara. O recomand cu caldura viitorilor preoti, dar nu numai lor. Tuturor.

cristiboss56 11.07.2009 15:55:56

Citat:

În prealabil postat de anastasia2008 (Post 152103)
Cartile mele preferate, pe care le-am citit de nu stiu cate ori: "Nunta in cer" de Mircea Eliade, cartile surorilor Bronte( in special "Jane Eyre" ), cartile scriitoarei Jane Austen, "Sotul meu" de Max du Veuzit.
Religioase: Imi plac "Vietile sfintilor", cartile despre Parintele Porfirie, cartile lui Danion Vasile. O carte care m-a captivat, pur si simplu, a fost "Cuvinte de credinta" a lui Nicolae Steinhardt. E extraordinara. O recomand cu caldura viitorilor preoti, dar nu numai lor. Tuturor.

Cuvinte de credință și în general Nicolae Steinhardt e ceva deosebit. La librăria Sophia erau multe cărți de genul acesta. Chiar recomand pentru pasionați www.librariasophia.ro

razvan_andrei 11.07.2009 18:06:27

Cititi 'Zorba Grecul', de Nikos Kazantzakis. Sau 'Hristos rastignit din nou', de acelasi autor. Sunt romane foarte controversate, in special de Biserica Catolica, insa tin sa precizez ca autorul era grec, de religie ortodoxa. Aceste romane ofera o viziune diferita asupra libertatii, iar oamenii care sunt liberi cu adevarat sunt putini. Un exemplu este Zorba, care chiar a existat, romanul fiind de fapt povestirea unor intamplari din viata autorului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:40:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.