Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   neoprotestantii.o problema? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7175)

AndruscaCIM 22.09.2009 18:56:13

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167945)
Va inteleg. Atasamentul exagerat pentru o anumita confesiune religioasa il poate face pe om sa creada ca toti sunt la fel de atasati de confesiunea din care fac parte.

Si mai exista un risc, si mai mare. Atasamentul exagerat fata de o religie este in detrimentul atasamentului fata de Hristos.

Sa nu mai vorbim de fanatismul generat de un astfel de atasament. Sper ca nu ati ajuns pana la acel stadiu.

Nu va faceti probleme, nu e cazul ;)
Atata timp cat nu zambesc parsiv, nu impart pliante pe strada, nu am un caracter intruziv si lipsit de bun simt, deranjand oameni necunoscuti din timpul lor liber pentru a purta discutii in tocul usii pe tema importanteti Bibliei ( de parca eu as fi singurul crestin in viata care am inteles-o)...as zice ca nu exista riscul ;)

AndruscaCIM 22.09.2009 18:59:57

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 167949)
Ma tot intreb, ce rost a avut infintarea Bisericii de catre Hristos si de catre Apostoli, daca tot nu conteaza, daca conteaza numai "Tu si iisus" ce nevoie mai avem de biserici, de slujbe, de predici, de cantece? nu ar fi mai bine sa impartim biblii pe strada si sa le zicem oamenilor, "cititi-le urmati-le si mantuiti-va" va dati seama unde s-ar ajunge
Ma tot gandesc la neo-protestantii care afirma, "religia nu conteaza" de ce mai fac parte dintr-o adunare care oricum n-are niciun rost, ce-i determina sa mai mearga la o anumita confesiune, sa se boteze intr-o anumita confesiune , sa plateasca cotizatie unei anumite confesiuni fara nici un rol si nici un rost?
Care pastor ar zice vreodata "nu conteaza religia, nu conteaza confesiunea, defapt nu stiu de ce mai veniti la adunare, mergeti acasa, studiati Biblia si mantuiti-va, noi aici nu avem niciun rol"
cand un neo-protestant afirma "religia nu conteaza" isi darama propria credinta si isi contrariaza propria confesiune din care face parte

Si mie mi s-au parut aceste afirmatii jenant de ilogice ;)

condor 22.09.2009 19:09:11

Citat:

Ma tot gandesc la neo-protestantii care afirma, "religia nu conteaza" de ce mai fac parte dintr-o adunare care oricum n-are niciun rost, ce-i determina sa mai mearga la o anumita confesiune, sa se boteze intr-o anumita confesiune , sa plateasca cotizatie unei anumite confesiuni fara nici un rol si nici un rost?

Nu toti neo-protestantii afirma ca religia nu conteaza. Unii sustin ca nu exista mantuire in afara bisericii lor (si ortodocsii cred la fel - cu putine exceptii).

Eu nu m-am botezat la o anumita confesiune. Botezul a insemnat pentru mine un legamant cu Dumnezeu, nicidecum cu vre-o confesiune.

In confesiunea din care fac parte nu exista cotizatie. Poti sa nu platesti nici un banut, si nu este absolut nici o problema. Beneficiezi de toate oficierile (botez, casatorie, inmormantare) fara sa fii intrebat de bani.

Citat:

Care pastor ar zice vreodata "nu conteaza religia, nu conteaza confesiunea, defapt nu stiu de ce mai veniti la adunare, mergeti acasa, studiati Biblia si mantuiti-va, noi aici nu avem niciun rol"
cand un neo-protestant afirma "religia nu conteaza" isi darama propria credinta si isi contrariaza propria confesiune din care face parte

In prima predica pe care am ascultat-o (in cadrul confesiunii la care am aderat ca membru, ulterior), pastorul a spus ceva de genul asta (redau cat se poate de exact): "dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna, buna crestina dar de alta religie...". Mi-a placut ce a spus pastorul. Dar, mi-a placut si mai mult cand aceeasi parere (ca exista buni crestini si in afara propriei confesiuni), am gasit-o si in manualul doctrinelor biblice ale bisericii.

Cand un protestant afirma ca religia nu conteaza nu isi poate darama propria credinta. Credinta mantuitoare este in jertfa lui Hristos, nu in vre-o religie.

Ce importanta are daca ma numesc ortodox, catolid sau protestant? Este chiar daunator (din cauza unor astfel de "credinte" au aprut razboaiele religioase si prigonirile). Important este sa cred in Cel care imi daruieste mantuirea.

"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16)

condor 22.09.2009 19:20:59

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 167947)
Faptul ca o mana de oameni se aduna regulat , citesc din Scriptura,canta si au o traire morala nu-i face automat Biserica lui Hristos ci doar o gasca de razvratiti, iar neascultarea, mandria, e pacatul de capatai

Cei care formau Biserica lui Hristos, pe vremea Sfintilor Apostoli, faceau exact lucrurile pe care dvs. le considerati ca fiind atributele unei gasti de razvratiti. Primii crestini se adunau regulat (si se rugau lui Dumnezeu), citeau din Scriptura si aveau o traire morala.

In conceptia dvs., ce ar trebui sa faca cei care sunt in Biserica lui Hristos?

Noesisaa 22.09.2009 19:34:35

Eh, sa nu exageram cu toleranta neoprotestantilor, in special in ce priveste mantuirea. Am auzit de cateva ori ca " daca vreti sa ne intalnim si pe lumea cealalta in rai trebuie sa va pocaiti (botezati, predati, sa-l primiti pe Iisus ca mantuitor personal, sau ce eufemism au folosit) ca altfel nu stiu daca ne inatlnim" :D :D :D Si asta este o conceptie generala intre neoprotestanti -- adica daca nu te "predai" nu poti sa te mantuiesti doar ortodox sau catolic fiind.

AndruscaCIM 22.09.2009 19:37:58

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167944)
Va rog, dati un exemplu de idei contradictorii, pe care le-am expus.

Adica dumneavoastra nu le constientizati ;)....ba stiti si care sunt dar sunteti in lipsa de argumente in favoarea confesiunii dumneavoastra " misterioase" si atunci incercati sa pareti impartial si aconfesional ;)

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167944)
Va multumesc, dar ma supraestimati. Nu sunt decat un biet functionar si simplu membru al unei biserici recunoscute de statul roman.

Pentru nimic...s-ar putea deduce din ceea ce scriu ca apreciez vreun fondator al vreunei secte????

condor 22.09.2009 19:59:15

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 167969)
Pentru nimic...s-ar putea deduce din ceea ce scriu ca apreciez vreun fondator al vreunei secte????

Nu este vorba ca apreciati fondatorul unei secte. Voiam sa spun ca m-am simtit flatat cand m-ati crezut capabil sa infiintez o secta. Desi, in gluma, chiar cochetam cu ideea asta. Pe vremea cand eram in cautarea unei biserici care sa fie cat mai aproape de Sfanta Scriptura, am suferit o dezamagire. Nu gaseam nici o astfel de biserica. Mi-am zis, in gluma, ca am sa infiintez eu o biserica bazata pe Scriptura si o voi numi "biserica lui vasile"(prenumele meu).

iulyaan 22.09.2009 20:34:38

DANIEL a sintetizat f frumos.....oricum doctrina lor fundamentala este sole scriptura......chiar dac a multi nu o recunosc

cosmin95 22.09.2009 21:29:06

Doamne cu d mare

danyel 23.09.2009 10:51:03

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 167963)
Cei care formau Biserica lui Hristos, pe vremea Sfintilor Apostoli, faceau exact lucrurile pe care dvs. le considerati ca fiind atributele unei gasti de razvratiti. Primii crestini se adunau regulat (si se rugau lui Dumnezeu), citeau din Scriptura si aveau o traire morala.

In conceptia dvs., ce ar trebui sa faca cei care sunt in Biserica lui Hristos?

Domnule condor sper ca aveti atata inteligenta incat sa va dati seama ca nu ma refeream la Biserica primilor ani ci la sectele neo-protestante care procedand asa cum am descris mai sus, au pretentia ca sunt Biserica

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:34:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.